Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hmmm.....Bieszczady.....pokręcony 2012 rok.....i ciut linków

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 29.07.2012 20:48

Miecia napisał(a):Nie był to wyjazd w Bieszcady w stylu, ktory by mnie odpowiadał.....ale cóz.......siła wyższa :(

Może następnym razem dotrzesz w Bieszczady :? . I dasz się oczarować.
Szkoda, bo Solina, no cóż nie jest to najpiękniejszy akwen w PL. Dużo bliżej Torunia znajdziesz dziesiątki ładniejszych jezior.

Czakam na c.d.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 30.07.2012 00:20

marze_na napisał(a):
Miecia napisał(a):Nie był to wyjazd w Bieszcady w stylu, ktory by mnie odpowiadał.....ale cóz.......siła wyższa :(

Może następnym razem dotrzesz w Bieszczady :? . I dasz się oczarować.
Szkoda, bo Solina, no cóż nie jest to najpiękniejszy akwen w PL. Dużo bliżej Torunia znajdziesz dziesiątki ładniejszych jezior.

Czakam na c.d.

Wiem, że w moich okolicach są ładniejsze jeziora.......całe pojezierze brodnickie choćby :D

Żeby było zabawniej........sama mam dzialeczke nad jeziorem.........męża siostra mam działkę nad cichym jeziorem..........ale ..............

Był dodatkowy argument w tej wyprawie
działkę :wink:
PabloZ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloZ » 30.07.2012 06:29

marze_na napisał(a):

Z tym ostatnim zdaniem bym polemizował :) Fakt,Solina widziana z perspektywy okolic zapory (czyli w przypadku 90% odwiedzających) czy cypla w Polańczyku nie jest idealna,ja raczej omijam takie miejsca.
Prawdziwy klimacik jest tam,gdzie flotylla "wycieczkowców" się nie zapuszcza.Żeglarze i wędkarze wiedzą co mam na myśli.Dzikie zatoki,zatoczki,cisza...
A jezioro w jesiennej szacie,z porannymi mgłami jest już w ogóle poza konkurencją.Kilka fotek z własnego archiwum:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 30.07.2012 09:32

W pewnym sensie Pablo masz rację :D

Każdy akwen wodny można w różny sposób pokazać.....wszystko zalezy od miejsca i ujęcia :D

Choć jeśli chodzi o Solinę, trzeba czasami zrobić .....jak ja to nazywam "dokumentacje".......nie wszyscy tu byli........

A tak przy okazji.......fotki świetne :D
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 30.07.2012 11:38

Jeszcze zakurzony z drogi - przerzuciłem się w Bieszczady i podbieszczadzkie okolice. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 30.07.2012 11:51

Franz napisał(a):Jeszcze zakurzony z drogi - przerzuciłem się w Bieszczady i podbieszczadzkie okolice. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek

Jak zakurzony......to znaczy z nową relacją :wink:

Pozdrawiam, Aśka :D
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 30.07.2012 11:54

Miecia napisał(a):Jak zakurzony......to znaczy z nową relacją :wink:

No cóż - wyjazd dosyć długi i przepełniony wrażeniami. Długo potrwa, zanim zdjęcia przejrzę. Francja - jak zwykle - piękna.

Pozdrawiam,
Wojtek
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 30.07.2012 12:00

Franz napisał(a):No cóż - wyjazd dosyć długi i przepełniony wrażeniami. Długo potrwa, zanim zdjęcia przejrzę. Francja - jak zwykle - piękna.

Pozdrawiam,
Wojtek

No to będę śledziła kiedy wystartujesz z opisem i fotkami :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 30.07.2012 20:57

No tak, obiecałam dzisiaj podgonić relację.......wszystko byłoby fajnie gdyby nie przypadek.......

Poniewaz był to nasz ostatni dzień w Polańczyku.....pogoda była jaka była :( .....postanowilismy chociaz wykorzystac wskazówki Piotra i zrobić objazd.....po drodze oczywiście cos ustrzelić aparatem :D

Owszem, objazd zrobilismy.......chcociaż jazda z kierowca rajdowym, któremu pomyliło sie kombi z Formułą 1, raczej nie ida w parze :wink: .....ale coś się udało.......to moje mini, mini, minimum :wink: :lol:

Nie będę się na razie rozwodzić co, gdzie i kiedy, bo mam jeszcze wczesniejsze zaległości :lol:

Postaram się po powrocie wszystko nadrobić :D , dlatego, że w drodze powrotnej z objazdu do Polańczyka przytrafił nam się "wypadek" :wink:

Otworzyłam okno w aucie i........skubane zamknąc się nie chciało :twisted:

Nie pozostało nic innego jak znaleźc mechanika........znaleźliśmy, ale spędzilismy tam 2 i pół godziny żeby to dziadostwo zamknąć :lol:

Na razie pozdrawiam wszystkich, którzy są w stanie strawić moją pisaninę i fotki :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 30.07.2012 23:30

Twoje opisy są lekkostrawne Asiu , a zdjęcia z Bieszczadów zawsze z przyjemnością oglądam :D

Pozdrawiam
Piotr
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 31.07.2012 21:06

piotrf napisał(a):Twoje opisy są lekkostrawne Asiu , a zdjęcia z Bieszczadów zawsze z przyjemnością oglądam :D

Pozdrawiam
Piotr

Mam nadzieję, że choć kawałek ich tutaj zobaczysz :D

Pozdrawiam, Aska
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 31.07.2012 21:37

Miecia napisał(a):
Mam nadzieję, że choć kawałek ich tutaj zobaczysz :D

Chyba już wszystko tam widziałem ( po kilka razy ) , z różnych stron , ale zawsze cieszy mnie pkt widzenia innych , oraz ich odczucia z tym związane
8)

Pozdrawiam
Piotr
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 01.08.2012 12:58

Witam :D Pomału nadrabiam zaległości, :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 01.08.2012 16:22

Sylwetka napisał(a):Witam :D Pomału nadrabiam zaległości, :wink:

Witam serdecznie :D

Szczęśliwie w domu......i pewnie pełna wrażeń :wink:

Ja też szczęśliwie w domu.......trochę się ogarnęłam......i mam nadzieję dziś coś podciągnąć :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.08.2012 20:09

Mieczysławo wyglądasz jak dama na avatorku. Widać tą elegancję szyk, modę itp.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska