Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hmmm.....Bieszczady.....pokręcony 2012 rok.....i ciut linków

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.07.2012 20:40

Miecia napisał(a):Pierwsze zaskoczenie - w takim miejscu komercyjnym, a problem znaleźć czynny bankomat 8O :?:
W większości knajp nie respektują kart 8O :?:
Gdzie ta cywilizacja :?

Miecia ..... no coś Ty. Cywilizacja w Bieszczadach :?: Ciesz się, że masz dostęp do internetu ..... bo moim zdaniem i to winno być zakazane. :wink:
Od jutra ma być słonecznie i ciepło ale miej na uwadze, że to Bieszczady...... doraźna burza zawsze może się przytrafić.
Na wszelki wypadek ..... "na górze" złożyłem wniosek aby nie padało :wink: (termin rozpatrzenia wniosku ponoć 7 dni).
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.07.2012 20:47

woka napisał(a):Miecia ..... no coś Ty. Cywilizacja w Bieszczadach :?: Ciesz się, że masz dostęp do internetu ..... bo moim zdaniem i to winno być zakazane. :wink:
Od jutra ma być słonecznie i ciepło ale miej na uwadze, że to Bieszczady...... doraźna burza zawsze może się przytrafić.
Na wszelki wypadek ..... "na górze" złożyłem wniosek aby nie padało :wink: (termin rozpatrzenia wniosku ponoć 7 dni).

Jakby tego neta nie było, to co ja bym przez całe przedpołudnie robiła 8O :lol:

Hmmmm.....doraźna burza mówisz......ano zobaczymy......najpierw, to jeszcze moją połówkę muszę na coś namówić, bo coś mi tu nosem kręcić zaczyna :?

A co do wniosku......a 3 zdjęcia załączyłeś :?: :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.07.2012 20:54

Miecia napisał(a):.....najpierw, to jeszcze moją połówkę muszę na coś namówić, bo coś mi tu nosem kręcić zaczyna :?

Z tym chyba nie będziesz miała problemu :oops: :wink:
Miecia napisał(a):A co do wniosku......a 3 zdjęcia załączyłeś :?: :wink:

No jasne, że tak. Czarno-białe, kolorowe i szaro bure. Wybiorą które sobie chcą. :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.07.2012 20:58

woka napisał(a):
Miecia napisał(a):.....najpierw, to jeszcze moją połówkę muszę na coś namówić, bo coś mi tu nosem kręcić zaczyna :?

Z tym chyba nie będziesz miała problemu :oops: :wink:

:? , to się okaże.......może nie mam daru przekonywania :wink:
PabloZ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloZ » 22.07.2012 20:59

woka napisał(a): Cywilizacja w Bieszczadach :?: Ciesz się, że masz dostęp do internetu ..... bo moim zdaniem i to winno być zakazane. :wink:

Gdzie te czasy,jak się na pocztę w Polańczyku dyrdało (lub płynęło) żeby z telefonu skorzystać.Czasem po odstaniu w kolejce... :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.07.2012 21:04

PabloZ napisał(a):
woka napisał(a): Cywilizacja w Bieszczadach :?: Ciesz się, że masz dostęp do internetu ..... bo moim zdaniem i to winno być zakazane. :wink:

Gdzie te czasy,jak się na pocztę w Polańczyku dyrdało (lub płynęło) żeby z telefonu skorzystać.Czasem po odstaniu w kolejce... :wink:

Ot i to.
Miecia zapewne "komórę" ma więc tego już nie doświadczy. Ehhhh, .....teraz to inne czasy, to już troszku nie te Bieszczady.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.07.2012 21:08

woka napisał(a):
PabloZ napisał(a):

Ot i to.
Miecia zapewne "komórę" ma więc tego już nie doświadczy. Ehhhh, .....teraz to inne czasy, to już troszku nie te Bieszczady.

Rany.....jak Was tak czytam, to albo ja.......taka młoda, albo już nie wiem......
Nie ważne....Wy tak o tych Bieszczadach, a ja takie czasy z Beskidów pamiętam :lol: :lol: :lol:
PabloZ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloZ » 22.07.2012 21:16

Pamiętam swój pierwszy wyjazd do Polańczyka do domku (okolica jw.) jakąś zakładową nyską.Z lodówką i z...klatką z kanarkami :)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.07.2012 21:27

kanarki 8O , a to na co.....czy po co 8O
PabloZ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloZ » 22.07.2012 21:33

Kanarki (parka) były własne.Może nie miał kto z nimi zostać :?: .A tam nawet dobrze się czuły,jak klatkę wystawiało się na zewnątrz,w cieniu :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.07.2012 21:38

PabloZ napisał(a):Kanarki (parka) były własne.Może nie miał kto z nimi zostać :?: .A tam nawet dobrze się czuły,jak klatkę wystawiało się na zewnątrz,w cieniu :wink:

miały dużo świeżego powietrza :P

ja sobie szczęśliwie opiekę nad kotem załatwiłam :lol:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 23.07.2012 16:00

Miecia chyba na połoninach.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.07.2012 18:18

marze_na napisał(a):Miecia chyba na połoninach.

Jeszcze nie :D , dzisiaj jeszcze trochę wiało i pogoda sie klarowała :D

Dzisiaj było na spokojnie, zaraz coś wrzucę :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.07.2012 20:56

Miecia napisał(a):... zaraz coś wrzucę :wink:

Coś długie to zaraz. :wink:
( chyba zmiana avatarku)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 23.07.2012 21:05

woka napisał(a):