Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hmmm.....Bieszczady.....pokręcony 2012 rok.....i ciut linków

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.07.2012 20:56

ebolec napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
ebolec napisał(a):AndrzejJ. dlaczego facet i dwie laski to nie trójkąt? :wink: :lol:

Jedna wolała kobiety . :D
Ty Erwin bardzo dociekliwy jesteś jesli chodzi o moje życie seksualne. :D
Ile kilo schudłes i ile Ci znowu przybyło? :evil:

Ale z Ciebie pierdoła
Obrazek

Wiedziałem.Wiedziałem. :D i znowu grubolito. :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 21.07.2012 20:57

AndrzejJ. napisał(a):
binkowskig napisał(a): można się zakochać.
Kiedyś szedłem na Krzemieniec ,ale po drodze dwie laski spotkałem .Jedna mi się spodobała.
No i kierunek wyprawy się zmienił. :D
Plecaki miały ciężkie pełne konserw,ale jako prawdziwy men wziąłem to na siebie. :wink: Najfajniej było na sianie u leśniczego pochodzącego ze Śląska,który nie chciał zdradzić gdzie rosną u niego drzewa orzechowe. :wink:

No to się zmęczyłeś :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.07.2012 21:02

Miecia napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
binkowskig napisał(a): można się zakochać.
Kiedyś szedłem na Krzemieniec ,ale po drodze dwie laski spotkałem .Jedna mi się spodobała.
No i kierunek wyprawy się zmienił. :D
Plecaki miały ciężkie pełne konserw,ale jako prawdziwy men wziąłem to na siebie. :wink: Najfajniej było na sianie u leśniczego pochodzącego ze Śląska,który nie chciał zdradzić gdzie rosną u niego drzewa orzechowe. :wink:

No to się zmęczyłeś :wink:

Tak ten plecak z konserwami był przewidziany do noszenia dla osób z posturą Batmana. :wink:
Wielka Rawka wejście bez szlaku wyszła super.Choć pod tym plecakiem z konserwami ledwo żyłem.Potem one Okrąglik , Jeziorka Duszatyńskie bezemnie.Z Cisnej wezwali mnie od pracy.
Ostatnio edytowano 21.07.2012 21:10 przez AndrzejJ., łącznie edytowano 1 raz
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 21.07.2012 21:08

to parę fotek Wam wrzucę, choć szału jeszcze nie ma :wink:

z wczoraj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i z miejsca pobytu......czyli balkonu :wink: :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:lol:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 21.07.2012 21:10

Pogoda widzę, no... prawie jak w Chorwacji jest...
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 21.07.2012 21:13

ebolec napisał(a):Pogoda widzę, no... prawie jak w Chorwacji jest...

tak, tak :lol: sunce waliło po oczach...... :wink: :lol: :lol: :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.07.2012 21:36

Miecia napisał(a):to parę fotek Wam wrzucę, choć szału jeszcze nie ma :wink:
Obrazek

No, nie. 8O :wink:
To się porobiło. W Polańczyku tramwaje i ulice takie zadbane..... kiedy oni to zrobili. :wink: :wink: :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 21.07.2012 21:42

woka napisał(a):
Miecia napisał(a):to parę fotek Wam wrzucę, choć szału jeszcze nie ma :wink:
Obrazek

No, nie. 8O :wink:
To się porobiło. W Polańczyku tramwaje i ulice takie zadbane..... kiedy oni to zrobili. :wink: :wink: :wink:

chciałoby się :wink: , ładnie wyciąłeś :lol: , to wczorajsze - czyli Warszawa.......ale tutaj też by się zdały :wink: :lol: :lol: :lol:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.07.2012 22:05

woka napisał(a):No, nie. 8O :wink:

A to już chyba po mojej śmierci :roll: i wprowadzeniu normy : jedno drzewo i 10 m kwadratowych trawnika na kilometr kwadratowy . . . chyba :wink:

Asiu , Amber - to nie moja "bajka" w Bieszczadach , pamiętam "patelnię" z innych czasów . . . wspominać będziemy tamte czasy dokładnie za tydzień w widocznym za bramą obiekcie ;)

Obrazek

Pozdrawiam
Piotr
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.07.2012 22:15

Miecia napisał(a):..ale tutaj też by się zdały :wink: :lol: :lol: :lol:

Tym razem mam inne zdanie.
Żadnych "zdobyczy cywilizacji" w Bieszczadach nam nie potrzeba.
Turystów winni wpuszczać po okazaniu ważnej wizy i paszportu. :wink: coby za dużo nie hałasowali i zbędnego tłoku robili. :wink:

Będąc na zaporze, popatrz przy murze na ryby. Trzymaj sie tylko mocno abyś z wrażenia nie "fyrtnęła". :lol: W CT takich nie uświadczysz. :wink:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.07.2012 22:25

Całkowicie zgadzam się z przedmówcą 8)

Takiej pogody życzę

Obrazek

. . . i poznania "moich" Bieszczadów :papa:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 21.07.2012 22:36

Oj, moi drodzy :D. Piotrze i woka - jedno Wam obiecać mogę, żadnych linii tramwajowych budować tutaj nie będę :lol:

Na rybki chętnie popatrzę, jak klarowność wody będzie dobra, to może fotke uda się zrobic :D

Mówisz, Piotrze, że za tydzień..........w Polanczyku.........

:wink:

Pozdrawiam o tej nocnej porze :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.07.2012 10:48

Miecia napisał(a):Oj, moi drodzy :D. Piotrze i woka - jedno Wam obiecać mogę, żadnych linii tramwajowych budować tutaj nie będę :lol:

Ufff .... kamień z serca.
Z Polańczyka na "cypel" to kawałek piechotką jest. Taki tramwaj w sezonie na siebie by zarobił.
Zwróć tam swoim okiem baczną uwagę czy aby nie trafił się jakiś nawiedzony i nie rozpoczyna budowy linii. Jakby co ..... wiesz, gościa na hak. :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.07.2012 11:03

woka napisał(a): Jakby co ..... wiesz, gościa na hak. :wink:

Tak jest :!:
Rozkaz, to rozkaz :wink: , jak się taki trafi, to.........jak Janosika.......za poślednie ziobro :wink: :lol:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.07.2012 19:40

No tak, dzisiaj do 16.00 nosa nie dało się wytknąć :wink: ......deszcz, deszcz, deszcz......
W końcu raczyło się poprawić na zewnątrz, więc poszliśmy na mały spacer........a to kasiorkę pobrać.......a może coś przy okazji spapuniać.......

Pierwsze zaskoczenie - w takim miejscu komercyjnym, a problem znaleźć czynny bankomat 8O :?:
W większości knajp nie respektują kart 8O :?:
Gdzie ta cywilizacja :?

W każdym razie "małpa nie osioł sobie poradzi", tylko ciut nogi bolą od łażenia po tym cywilizowanym miejscu :wink:

Najważniejsze, że są szanse na poprawę pogody :D

Już jest lepiej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:D

a jutro się zobaczy :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska