Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hiszpania, Salou- moja zdrada w 2010 roku

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
agamalina
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamalina » 04.07.2010 22:45

Witam wszystkich Cromaniaków.
Po siedmokrotnej wyprawie nad Adriatyk w tym roku zdrada-Hiszpania.
c.d.n Pozdrawiam
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 04.07.2010 23:05

Co tak krótko ,prosimy o więcej
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 05.07.2010 07:36

agamalina napisał(a):Witam wszystkich Cromaniaków.
Po siedmokrotnej wyprawie nad Adriatyk w tym roku zdrada-Hiszpania.
c.d.n Pozdrawiam

C.D.N. oby jak najszybciej.
Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.07.2010 07:37

Jak w tej reklamie: chcemy więcej! Czadu!
:lol:
agamalina
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamalina » 05.07.2010 08:04

Zaczęło się tak.
Jak co roku w lutym zaczęłam się interesowac tanimi lotami ,aby zaliczyc kolejne miasto Europy na weekend we wrześniu.Po Paryżu i Rzymie padło na Barcelonę.
Śledząc połączenia natknęłam się na lotnisko Barcelona Reus , które przy dalszym wczytywaniu okazało się super miejscem wypadowym na wybrzeże Costa Daurada w Hiszpanii.
Kilka kliknięc na stronach booking.com by sprawdzic ceny tamtejszych apartamentów i decyzja podjęta.W tym roku zdrada Chorwacji jedziemy do Hiszpanii.
Dzieci kręcą nosami gdyż myślą,że nie ma piękniejszych miejsc od Cro , ale damy rade.
Kilka dni spędzonych na śledzeniu cen biletów lotniczych i w końcu podjęta decyzja rezerwowania za cenę 1305 zł za naszą czwórkę z jednym bagażem nadawanym i wszelkimi dodatkowymi opłatami znanymi w tanich liniach lotniczych.
agamalina
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamalina » 05.07.2010 08:15

Rezerwacja potwierdzona czas na załatwienie noclegów.
Wybór padł na apartamenty Ontario w Cap Salou.
Cena za sześcioosobowy na 10 noclegów 520 euro- tanio więc obawa czy wszystko będzie zgodne z opisem, ale już trudno zarezerwowane.
Możliwośc bezpłatnego anulowania rezerwacji do dwóch dni przed przyjazdem więc mamy jeszcze możliwośc szukania innych ofert do dnia 17.06.2010
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 05.07.2010 08:59

Dołączam się do grona czytelników i do próśb o więcej :D
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 05.07.2010 13:04

Fotki proszę, ale tak buduje się napięcie.
Pozdrawiam
agamalina
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamalina » 05.07.2010 13:29

Na tym etapie fotek jeszcze nie było ha ha.Pozdrawiam Wszystkich Czytających
agamalina
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamalina » 05.07.2010 13:42

Od tego mometu wolne chwile poświęcone były na szpiegowaniu w necie jak dostać się o północy z lotniska do apartamentów, gzie się wybrać na miejcu, co zwiedzić itp

Tydzień przed wylotem moja zmienniczka zachorowała na ospę i ja musiałam pracować na dwie zmniany tak wię nie było czasu na zamartwianie się jak to będzie z jednym tylko wyjątkiem .
Samolot latał z Krakowa do Reus we wtorki i soboty i pech chciał,że wchodząc na stronę lotniska we wtorek ukazała mi się adnotacja, że Barcelona Reus w tym dniu odwołana z powodu strajków francuskich kontrolerów lotów.
No i panika co będzie w sobote bo ogólnie bardzo dużo lotów z hiszpańskich lotnisk opóźnionych.
Nic czekamy co będzie
agamalina
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamalina » 05.07.2010 13:54

Sobota 19.06.
Rano drukuje karty pokładowe.Wylot mamy o 21.10.
Godzina 17 wyruszamy do Krakowa.
Droga pusta 1.5 h jazdy wysiadamy na parkingu przed lotniskiem.
Zostawiamy samochód z nadzieją , że jak wrócimy będzie w tym samym miejscu i stanie i podążamy w stronę terminala międzynarodowego.

Mąż nadaje bagaż rejestrowy i udajemy się na odprawę o godz 19.
Wszystko sprawnie poszło.Oczywiście mąż musiał przejść bramki bez butów , ale to już normalne i siadamy w poczekalni.
Obrazek
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.07.2010 14:17

się zakotwiczam 8)
agamalina
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamalina » 05.07.2010 14:27

Godzina 20.30 pojawia się informacja na ekranie ,że nasz lot opóźniony i nie ma podanej przybliżonej godziny czyli najgorsza wersja bo samolot w takim przypadku nie wystartował jeszcze z lotniska w Hiszpani.

Siedzimy poddenerwowani.Obok nas ludzie , którzy mieli wylecieć do Pizy o 19.35 też nie mają konkretnych informacji.

Godz.21.10 (planowa godzina wylotu) z głośników wydobywa się informacja,że lot jest opóżniony i przewidywany na godz. 00.00.

No to pięknie następne trzy godziny siedzenia, ale już to lepsze niż odwołanie.Siedzimy cierpliwie.Pasażerom lotu do Pizy wydają darmowe kanapki.
Godz.23.20 oczekujemy zaproszenia po odbiór kanapek pasażerów lotu Barcelona, ale w zamian dostajemy zaproszenia wejścia na pokład.
Szybkie sprawdzanie paszportów i wejście na pokład.
Godz. 23.50 wzbijamy się w niebo.
Pół godziny lotu i zostaje podana informacja ,żeby zgłosił się lekarz lub pielegniarka gdyż jeden z pasażerów się źle czuje.
Ogólne zamieszanie.Bieganina stewardes po pokładzie - strach o przymusowym lądowaniu, ale na szczęście sytuacja chyba w miarę opanowana.
Godz. 2.00 -spokój na pokładzie pasażerowie głównie śpią i nagłe przebudzenie - z mikrofonu pada informacja,że niestety, ale lotnisko Reus nie jest w stanie już nas przyjąć gdyż jest czynne do północy więc lądujemy w Gironie.
Ogólny szum , oburzenie i pretensje.
Zostaje także podana informacja ,że zostaniemy dowiezieni do Reus autobusami.
agamalina
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamalina » 05.07.2010 16:50

Godz.3.15 ruszamy autobusami, tłoku nie ma śpimy na siedzeniach.
Godz. 5.40 wysiadamy na lotnisku w Reus, łapiemy taxi i za 15 minut jesteśmy w apartamencie.

Po formalnościach w recepcji dostajemy kartę do pokoi i kładziemy się do wygodnego łóżka.Tak sobie pomyślałam ,że za tyle godzin byłabym w mojej kochanej Chorwacji autkiem.

Od tej chwili czekają nas tylko miłe chwile bez komplikacji.

Po kilkugodzinnym odpoczynku rozsuwam zasłony, które nie przepuszczały ani grama światła i ukazuje mi się piękne bezchmurne niebo.
Obrazek
To widok z naszego balkonu
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 05.07.2010 17:34

Bardzo ciekawie.
Zawsze miło wspominam nasz pobyt w Hiszpani, więc czekam na dalsze dzieje.
Następna strona

Powrót do Hiszpania - España

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone