Barcelony ciąg dalszy...
Uliczne leniuchy z Las Ramblas
Kręcąc się po najsłynniejszej uliczce Barcelony warto zagłębić się w jej
odnóża i odkryć co kryją zakamarki
Bogactwo smaków i kolorów
Raj dla smakoszy
Jako, że Szczecin nad morzem leży
...
Wizyta w porcie
Panorama na port
Prawie jak nad Odrą ... tylko te palmy
Tutaj proponuję mały przystanek na krótką opowieść o zabarwieniu ero.... nie nie sensacyjnym miało być.
Wspominałem o kradziejach grasujących po Rambli. Nasłuchałem się o nich, naoglądałem (google pomaga), ale mimo to
twrdym trza być (choć w tym przypadku to raczej głupim). Canonik zwiewnie dyndał na mojej szyi, raz po raz robiłem z niego użytek obfocając interesujące mnie widoki. Gdy obeszliśmy Ramble wzdłuż i wszerz, postanowiliśmy udać się do Oceanarium (jak się okazało - nieczynnego tego dnia z powodów technicznych). Jako typowy samiec Alfa, już na Rambli zauważyłem 3 typów kręcących się zdecydowanie za blisko naszej przestrzeni zwiedzania. Oho będzie wpie... -pomyślałem, tylko nie wiedziałem kto komu. Dość szybko miało się to wyjaśnić.
Z Rambli poszliśmy w kierunku portu i idąc mostkiem, zmierzaliśmy w kierunku Oceanarium. Po 3 natrętach nie było śladu. Żonka triumfowała, wmawiając mi urojenia posłoneczne. Jednak po chwili pojawili się także nasi
znajomi. Ku swojemu zdziwieniu dostrzegłem 2 kolejnych. To teraz na pewno będzie wpier.... Atmosfera zagęszczała się coraz bardziej. W końcu kradzieje przystąpili do działania. Wyczekali do chwili gdy zacząłem robić fotki rodzince. 2 obstawiło żonkę i syna (6 lat), trzeci podszedł do mnie prosząc grzecznie
abym oddał mu swój aparat. Równie grzecznie odpowiedziałem mu
f... y.. Po wymianie uprzejmości akcja nabrała rozmachu. Kątem oka dostrzegłem, iż 2 napastników, którzy dotychczas stało przy rodzince, zostało obezwładnionych przez 2 kolejnych, którzy okazali się być policjantami. Trzeci starał się wyrwać aparat i uciec. Stanął jednak tak niefortunnie, że sam się nadział
klejnotami na moją nogę
i nie mógł już ani uciekać ani mówić przez dłuższą chwilę.
Po dwóch szybkich oddechach, wyrównaniu pulsu, papierkowej robocie, okazało się, iż policja obserwowała tę trójkę od pewnego czasu i niestety naszym kosztem zbierała materiał dowodowy. Tak więc ku przestrodze - lepiej mieć z okolic Rambli zdjęcia z jakiegoś aparatu nie rzucającego się w oczy i nie narażać niepotrzebnie rodzinki na stres.
Kozulka mówisz, masz - Font Magica
Tańcząca Fontanna
Fontanna - kolejna odsłona
Font Magica
Światełko do nieba
Widokówkowo
Pozdrawiam