napisał(a) mutiaq » 04.06.2010 18:48
Alexaa napisał(a):Przeczytałam całą relację po prostu rewelacja!!! razem z mężem 19 wybieramy się do Calelli i jeszcze bardziej chce tam jechać!!
Chcemy na własną rękę zwiedzić Barcelone ale niestety kiepsko znamy angielski i boimy się, że możemy nie dać rady:/ Nawet nie wiem jak sobie zaplanować ten wyjazd gdzie się kupuje te bilety no i jak zwiedzać, żeby się niezgubić czy Ty miałaś jakąś mape przewodnik?? w co warto się zaopatrzyć??
Bardzo chcemy zobaczyć fontany czy do Calelli jeździ tak późno pociąg??
Bedę wdzięczna za wszystkie wskazówki i informację!!
Pozdrawiam
Alexaa u mnie z angielskim też kiepsko, ale siędogadałam.
Bilety na pociąg do Barcy kupowałyśmy na dworcu w Calelli, odrazu w tą i spowrotem, bo taniej,a nie masz wyznaczonych godzin powrotnych, poprostu idziesz na pociąg o której Ci pasuje, akursują co chwilę.
Jeżeli chodzi o fontanny,. niestety nie zostałyśmy, bo jakoś ostatni pociąg odjeżdżał w takich godzinach, że bałyśmy się, że nie zdążymy.
Ja miałam mapkę metra i mniej więcej rozpisane co i jak (ceny wstępów, na jakim przystanku wysiąść, żeby było blisko do interesującego nas zabytku/punktu.
Jak masz więcej pytań, to zadawaj w tym wątku.
Pozdrawiam ciepło!
Acha, co do zdjęć, to może jeszcze coś wrzucę, chociaż reszta to już takie, które się powtarzają raczej...
Pozdrówki!
Ostatnio edytowano 04.06.2010 19:34 przez
mutiaq, łącznie edytowano 2 razy