Z okazji moich 5-tych urodzin na forum rozpoczynam kolejną relację
HiFi Superstar super hit
Tak 35 lat temu śpiewała Wanda Kwietniewska z zespołem Banda i Wanda (później Wanda i Banda), wdzierając się na 1 miejsce Radiowej Listy Przebojów Programu I, na kultowej III-ce zajmując nieco gorszą pozycję.
Za każdym razem napotykając na informacje o portowym miasteczku Supetar na wyspie Brač - ten przebój brzmiał mi w uszach takie skojarzenie …
W Chorwacji bywamy od dobrych kilku lat, za każdym razem stacjonując w innym miejscu i zwiedzając to co w zasięgu. W ten sposób udało nam się już sporo zobaczyć od Istrii po Dubrownik, zaliczając po drodze poza lądem kilka wysp oraz obydwa półwyspy, no ale na Braču jeszcze nas nie było.
Już miał być koniec z Chorwacją, rozstanie i zdrada ale myśl o Braču nie dawała spokoju
Poznając wyspę wirtualnie coraz bardziej pragnęłam tam trafić.
Odbyły się długie rozważania a to dlatego, że kempingi na Braču dogodne dla zestawów z przyczepą nie pozostawiają wielkiego wyboru i trzeba było pójść na pewne ustępstwa, ale o tym napiszę później
Mimo wszystko - skrzyknęłam swoją Bandę i ruszyliśmy
Wahania co do ostatecznego celu naszej wyprawy trwały jeszcze w drodze do …
Czy Superstar okaże się naszą chorwacką super gwiazdą A Brač wakacyjnym hitem
Można obstawiać
Na forum relacji z wyspy jest sporo ale może dacie radę przetrawić jeszcze jedną Na zachętę w tę podróż podrzucam mały kalejdoskop
Cdn …