Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran
Re: HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku B

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.04.2018 12:11

gusia-s napisał(a):W dodatku na Holiady miejsca dla kamperów i przyczep są chyba przy drodze przelotowej do Jelsy? ktoś potwierdzi?

Na Holiday stanowiska dla camperów i przyczep są przy drodze, z tym, że ona nie jest przelotowa. To ślepa droga, mało uczęszczana - dojazd do kolejnego campu (Mina) i kilku apartamentów. Raczej mało co tam jeździło, to taki spacerniak do centrum Jelsy, przy którym zaczynają się już kafejki i restauracje. Rano ludzie chodzą i jeżdżą rowerami po chleb. Chodziłam codziennie i było spokojnie, nie mijałam się z samochodami.

Te stanowiska wyglądają tak:

Obrazek

Oficjalna plaża obok campu nie zachwyca:

Obrazek

Ale są też fajne skałki i mała plażyczka tuż obok stanowisk dla camperów i przyczep właśnie:

Obrazek

Poza tym zobacz, co znalazłam na zdjęciach z 2009 roku - przyczepa w górnej części campingu :D:

Obrazek

Tak sobie myślę, że to miejsca na dole, przy drodze, mogą być tylko dla camperów, a przyczepy można ustawiać w górnej części, bo ani na zdjęciach, ani w pamięci ;) nie znalazłam przyczep przy drodze obok camperów...

gusia-s napisał(a):
Natomiast Grebisce maja miejsca zupełnie na patelni i plażę paskudną :( piach?

Tak to wygląda dla camperów i przyczep:

Obrazek

Ale sam camping Grebisce jest bardzo fajny, chociaż mówię o miejscach dla namiotów, które mają lepsze położenie.

Myślę, że Holiday to dla Was dobry wybór. Może warto do nich napisać i zapytać, czy z przyczepą można stanąć w górnej części campingu. Wjeżdża się na nią z innej drogi, tej głównej prowadzącej do Jelsy.
A Hvar powinien się Wam bardzo spodobać, bo plaże są tam genialne, a miasteczka bardzo klimatyczne.

Gdybyś chciała jeszcze zerknąć na Holiday, szczegóły znajdziesz w moich dwóch relacjach - tutaj i tutaj 8)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.04.2018 13:41

beatabm napisał(a): Nie ma co szukać szczęścia gdzie indziej, wskakuj w Bertę i jedź gdzie oczy poniosą, coś po drodze na pewno ładnego wyszukasz. Po co Ci plan? U nas zawsze bez jakiegokolwiek planu :mrgreen:
A bo u Was to kwaterunek zawsze na morzu i co dzień gdzie indziej a ja muszę gdzieś "zakotwiczyć" i dopiero fruwać to tu to tam.

Zawsze tak się przejmuję tym naszym miejscem docelowym, pobliską plażą itd. a potem się okazuje, że byliśmy na niej 1 max 3x :?

Katerina napisał(a):Peljeszczak możecie równie dobrze dokończyć... :P
Kończyć i ponawiać to bym chciała dopiero jak trafię gdzie jeszcze nie byłam. Na Hvarze byłam 2x ale tylko i wyłącznie w mieście Hvar oraz Sucuraju i zatoce Mlaska. Właśnie :idea: ... w Mlasce jest kemping częściowo FKK ale on ma tylko jeden plus ... jest blisko promu :) za to cały piękny Hvar jest delako od Mlaski :?

tomekkulach napisał(a):
Katerina napisał(a):Peljeszczak możecie równie dobrze dokończyć... :P
W "dwupaku" z Korčulą :D :papa:
Jak będę powtarzać Peljescak to wtedy połączę z Korculą :)

maslinka napisał(a):... Na Holiday stanowiska dla camperów i przyczep są przy drodze, z tym, że ona nie jest przelotowa. To ślepa droga, mało uczęszczana - dojazd do kolejnego campu (Mina) i kilku apartamentów. Raczej mało co tam jeździło, to taki spacerniak do centrum Jelsy, przy którym zaczynają się już kafejki i restauracje. Rano ludzie chodzą i jeżdżą rowerami po chleb. Chodziłam codziennie i było spokojnie, nie mijałam się z samochodami...
Jak zawsze pomocna w zakresie kempingów :) Liczyłam na Twój komentarz :)
Informacja w sprawie drogi cenna :) o tej małej plażyczce pod stanowiskami dla camperów nie wiedziałam. Na raz czy trzy by się zadowolił w sumie ;)
Ponieważ to klif, to bym wolała stać raczej niżej niż wyżej :)
Ta przyczepka stoi chyba samej górze gdzieś w tym miejscu prawda?

maslinka napisał(a):... Myślę, że Holiday to dla Was dobry wybór. Może warto do nich napisać i zapytać, czy z przyczepą można stanąć w górnej części campingu. Wjeżdża się na nią z innej drogi, tej głównej prowadzącej do Jelsy.
A Hvar powinien się Wam bardzo spodobać, bo plaże są tam genialne, a miasteczka bardzo klimatyczne...
Że się spodoba to nie mam wątpliwości :) Tym dojazdem mi trochę rozjaśniłaś bo myślałam że cały ruch leci przez tą drogę przy kamperach. Czyli aby wjechać na kemping od Sucuraja trzeba lecieć do tej krzyżówki i dopiero skręcić? Na street view jeszcze inaczej to wygląda bo nie ma tego fragmentu drogi 116 przed Jelsą.

maslinka napisał(a):... Gdybyś chciała jeszcze zerknąć na Holiday, szczegóły znajdziesz w moich dwóch relacjach - tutaj i tutaj 8)
A myślisz, że co ja robiłam w przerwie między jajeczkiem a żurkiem i pieczoną kiełbaską :mrgreen:

Podburzajcie mnie dalej :mrgreen:
Muszę przedstawić bandzie za i przeciw :smo:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.04.2018 13:55

gusia-s napisał(a):Ta przyczepka stoi chyba samej górze gdzieś w tym miejscu prawda?

Raczej wyżej, na najwyższej półce, ale dojazd jest z drugiej strony.

gusia-s napisał(a):Czyli aby wjechać na kemping od Sucuraja trzeba lecieć do tej krzyżówki i dopiero skręcić? Na street view jeszcze inaczej to wygląda bo nie ma tego fragmentu drogi 116 przed Jelsą.

Nie, nie. Jeśli chcesz dojechać górą, to do tej krzyżówki:
https://www.google.pl/maps/@43.1606697, ... 312!8i6656

A jeśli dołem, to tędy:
https://www.google.pl/maps/@43.1621418, ... 312!8i6656

Edit:
Teraz widzę, że układ dróg się zmienił od naszego ostatniego pobytu albo coś źle pamiętam...
Nie musisz jechać do tego skrzyżowania, które podlinkowałaś. Możesz skręcić wcześniej z drogi 116:
https://www.google.pl/maps/place/43%C2% ... 16.7260017

gusia-s napisał(a):
maslinka napisał(a):... Gdybyś chciała jeszcze zerknąć na Holiday, szczegóły znajdziesz w moich dwóch relacjach - tutaj i tutaj 8)
A myślisz, że co ja robiłam w przerwie między jajeczkiem a żurkiem i pieczoną kiełbaską :mrgreen:

:D :smo:
Ostatnio edytowano 03.04.2018 15:01 przez maslinka, łącznie edytowano 2 razy
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 03.04.2018 14:22

A bo u Was to kwaterunek zawsze na morzu i co dzień gdzie indziej a ja muszę gdzieś "zakotwiczyć" i dopiero fruwać to tu to tam.

Zawsze tak się przejmuję tym naszym miejscem docelowym, pobliską plażą itd. a potem się okazuje, że byliśmy na niej 1 max 3x :?

Jak widac niewiele inaczej wypoczywasz niż my wiec czym Ty sie Kobito martwisz? Jedź tam gdzie wygodnie przyczepę postawisz a plaże i tak piękne znajdziesz :smo:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.04.2018 18:44

maslinka napisał(a):
gusia-s napisał(a): Ta przyczepka stoi chyba samej górze gdzieś w tym miejscu prawda?
Raczej wyżej, na najwyższej półce, ale dojazd jest z drugiej strony.
Wiem że wyżej, chodziło mi że ponad tymi schodkami. To chyba najwyższa półka zaraz na wprost wjazdu.
To ja bym wolała niżej jednak :(
Kiedyś na Nevio mieszkaliśmy tak wysoko i było to trochę uciążliwe jednak i np. w wolnym czasie wieczorkiem nie chciało nam się już do plaży schodzić.
Napiszę do nich i zapytam, w której części mają miejsca dla przyczep. Kojarzę chyba, że daniel1961 był na tym kempie już po modernizacji i też z budką to i jego pomolestuję :)

maslinka napisał(a):
gusia-s napisał(a):Czyli aby wjechać na kemping od Sucuraja trzeba lecieć do tej krzyżówki i dopiero skręcić? Na street view jeszcze inaczej to wygląda bo nie ma tego fragmentu drogi 116 przed Jelsą.
... Edit:
Teraz widzę, że układ dróg się zmienił od naszego ostatniego pobytu albo coś źle pamiętam...
Nie musisz jechać do tego skrzyżowania, które podlinkowałaś. Możesz skręcić wcześniej z drogi 116:
https://www.google.pl/maps/place/43%C2% ... 16.7260017
No własnie myślałam, że tylko taki dojazd istnieje ale dzięki Tobie wiem, że jest też drugi :) Wcześniejsza krzyżówka prowadzi do dolnych parceli (czerwona trasa) a ta kolejna bliżej Jelsy do wjazdu od góry (niebieska trasa).
dojazd.JPG

Między tą wcześniejszą krzyżówka a następną nie ma jeszcze street view więc nie można zobaczyć jak ta droga wygląda :? ale jest chyba niezła.

beatabm napisał(a): Jak widac niewiele inaczej wypoczywasz niż my wiec czym Ty sie Kobito martwisz? Jedź tam gdzie wygodnie przyczepę postawisz a plaże i tak piękne znajdziesz :smo:
Ech ... bo ja jak ten osiołek co mu w żłobie dano 8O .

Ląd odpada raczej, choć chętnie bym wróciła w okolice Zivogosce i kemp. Dole, bo mało wtedy zwiedzaliśmy okolicę i był to jedyny lądowy pobyt. Fajna lokalizacja, niezatłoczona fajna kempingowa plaża, na którą z budki mieliśmy kilka kroków, w zasięgu spacerku promenada i port więc nie całkiem dziko, ale teraz kemping zastawili szczelnie domkami w pierwszej linii to niech się wypchają :evil: Obok jest w sumie Boban ale jakoś bardziej mnie ciągnie na wyspy :hearts:

Nie byliśmy jeszcze na Rabie :mrgreen: nie licząc samego miasta Rab ... tak zerkam :roll: No do Hvaru startu nie ma ale plażyczek uroczych w stylu Krckich :hearts: kilka jest. Wyspa mała i poza plażyczkami to już tam nic dla nas nie ma, bo jedyne warte wglądu miasteczko mamy przedreptane.

Ech ... jak ciężko :roll:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.04.2018 19:00

gusia-s napisał(a):Wcześniejsza krzyżówka prowadzi do dolnych parceli (czerwona trasa) a ta kolejna bliżej Jelsy do wjazdu od góry (niebieska trasa).

Niezupełnie, Gusia, wcześniejsza krzyżówka prowadzi też do tych górnych parceli, tylko potem trzeba odbić na takim małym skrzyżowaniu - zaznaczyłam miejsce:
https://www.google.pl/maps/place/43%C2% ... 16.7082222

Na Twoim zdjęciu satelitarnym też widać tę przecinającą drogę. No chyba, że teraz coś się tam zmieniło...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.04.2018 20:13

maslinka napisał(a): Na Twoim zdjęciu satelitarnym też widać tę przecinającą drogę. No chyba, że teraz coś się tam zmieniło...
Tak wiem, już wszystko rozumiem :)
Znalazłam również aktualny plan kempingu z rozmieszczeniem parceli oraz fotki, na których przyczepy stoją również w dolnej części. Ta droga przecinająca jest pomiędzy strefą namiotową B a C
parcele.JPG

Studiuję jeszcze cennik http://campholiday.eu/price-list/ bo nie kapuję ... czyżbym do parceli musiała doliczyć koszt energii i auta 8O Eeee chyba nie, może to dotyczy strefy namiotowej nieparcelowanej gdzie kto chce to sobie prąd dobiera i parkuje auto obok namiotu lub nie.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 03.04.2018 20:45

Gusia za 3 miesiące jedziecie na wywczas? Czyli końcem czerwca początkiem lipca? Jeśli zdecydowalibyście się na Hvar, to daj znać. My będziemy w Ivan Dolac od 25 czerwca do 5 lipca, więc może się gdzieś miniemy :D Albo po prostu miło będzie się spotkać z Tobą i Twoją bandą na jakimś piwku :D
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.04.2018 22:33

agata26061 napisał(a):Gusia za 3 miesiące jedziecie na wywczas? Czyli końcem czerwca początkiem lipca? Jeśli zdecydowalibyście się na Hvar, to daj znać. My będziemy w Ivan Dolac od 25 czerwca do 5 lipca, więc może się gdzieś miniemy :D Albo po prostu miło będzie się spotkać z Tobą i Twoją bandą na jakimś piwku :D
Pamiętam, że Wy tam będziecie mniej więcej w podobnym czasie :) Ja jeszcze dokładnej daty nie znam bo jest ona zależna od tego jak potoczą się sprawy u mnie w pracy ... w przybliżeniu to będzie 2 tyg. w okresie między ostatnim tyg. czerwca a 15 lipca max. Oczywiście jeśli to będzie Hvar i w Waszym terminie to dam znać :)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 04.04.2018 15:50

gusia-s napisał(a):
agata26061 napisał(a):Gusia za 3 miesiące jedziecie na wywczas? Czyli końcem czerwca początkiem lipca? Jeśli zdecydowalibyście się na Hvar, to daj znać. My będziemy w Ivan Dolac od 25 czerwca do 5 lipca, więc może się gdzieś miniemy :D Albo po prostu miło będzie się spotkać z Tobą i Twoją bandą na jakimś piwku :D
Pamiętam, że Wy tam będziecie mniej więcej w podobnym czasie :) Ja jeszcze dokładnej daty nie znam bo jest ona zależna od tego jak potoczą się sprawy u mnie w pracy ... w przybliżeniu to będzie 2 tyg. w okresie między ostatnim tyg. czerwca a 15 lipca max. Oczywiście jeśli to będzie Hvar i w Waszym terminie to dam znać :)

No i super! Czekam na info ;)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 05.04.2018 21:29

No dobra, primaaprilisowe żarty oraz rozważania co do wakacji 2018 chwilowo odkładamy na bok, by zakończyć wspomnienia z poprzednich wakacji :)

Cd. Dzień 12 - 26.07.2017 środa – wieczór w Pučišćy

Ściemnia się, ale jeszcze nie mamy dość wrażeń więc śmigamy do Pučišćy.
Droga wije się jak wąż … w dodatku co chwilę to opada to wznosi się, istny roller coaster :mrgreen:
Dol-Pucisca.JPG

Zanim docieramy na miejsce, zapadają niestety egipskie ciemności :(. Parkujemy zaraz na wjeździe do miasteczka tuż przy boisku sportowym.
Taka refleksja mnie nachodzi, że na Braču chyba każda odwiedzona miejscowość posiada boisko, nawet taki maleńki Dol, w którym byliśmy chwilę wcześniej.

Wchodząc do centrum Pučišćy, która jest rozmieszczona wokół mocno wciętej zatoki już żałuję, że dotarliśmy tu dopiero po zmroku :evil:
IMG_20170726_205601.jpg

Idziemy wschodnim nabrzeżem skąd roztacza się widoczek na przeciwną stronę zatoki, gdzie mieści się kościół z wysoką, rozświetloną o tej porze dzwonnicą.
Przy nabrzeżu cumują jachty, taka zatoczka jest bardzo bezpieczna i jest wyśmienitym miejscem na nocleg :hearts: W porcie miejskim znajdują się przyłącza wody i prądu. Dalej jest też publiczna toaleta.
IMG_20170726_205801.jpg

Całe zbocze wznoszące się nad zatoką zabudowane jest kamiennymi domkami, które o tej porze skrzą się w świetle latarni ulicznych.
IMG_20170726_211324.jpg

Przy nabrzeżu cumują też większe statki wycieczkowe.
IMG_20170726_210512.jpg

Pučišća ma bogatą historię przemysłu kamieniarskiego, co nie powinno dziwić gdyż w pobliżu mieści się jeden z większych na wyspie kamieniołomów.
To tutaj nieprzerwanie od lat funkcjonuje szkoła kamieniarstwa.
IMG_20170726_210602.jpg
IMG_20170726_224044.jpg

Z uwagi na późną porę możemy wejść jedynie na niezwykłą klatkę schodową prowadzącą na szkolne korytarze.
IMG_20170726_210737.jpg
IMG_20170726_210801.jpg

Spóźniliśmy się niewiele, ostatni zwiedzający właśnie opuszczają szkolne mury :?
Możemy zobaczyć tylko to co zostało umieszczone na zewnątrz.
IMG_20170726_210637.jpg
IMG_20170726_210953.jpg
IMG_20170726_211442.jpg
IMG_20170726_210318.jpg

I zrobić pamiątkowe zdjęcie pt. black & white :wink:
IMG_20170726_211058.jpg

Wracamy na przeciwną stronę zatoczki, mijając po drodze kilka straganów oferujących kamienne pamiątki. Ceny tych przedmiotów, podobnie jak to było przy przywarsztatowych straganach w Pražnicy, są raczej wyższe niż w Supetarze.
IMG_20170726_212012.jpg
IMG_20170726_212446.jpg

Idziemy w kierunku kościoła, gdzie wyraźnie coś się dzieje.
IMG_20170726_212505.jpg
IMG_20170726_214854.jpg

Mijamy budynek Turističkiej zajednici Općine Pučišća, którego wejścia strzegą posągi dwóch kamiennych lwów.
IMG_20170726_214726.jpg
IMG_20170726_214744.jpg
IMG_20170726_214643.jpg

Na jego tyłach odbywa się wieczorny teatrzyk kukiełkowy dla dzieci o tematyce eko :).
IMG_20170726_212748.jpg

Kukiełki opowiadają dzieciom o zaletach segregowania śmieci, uczą jakie kolory worków i pojemników przeznaczone są na plastik, papier i szkło, ogrywając przy tym różne scenki.
Ogólnie jest bardzo wesoło. Dzieciaki różnych narodowości świetnie się przy tym bawią i nie widać bariery językowej.
Może to nie koncert barokowy na jakich zwykła bywać nasza Katerina :wink: ale też fajna imprezka :oczko_usmiech:

Zaglądamy w kilka ciemnych uliczek, do których prowadzą co chwilę jakieś tajemnicze schodki :hearts:
IMG_20170726_212647.jpg

Przez dłuższą chwilę poluję na fotkę kolejnego kamiennego dzieła, gdyż jest ono ciągle okupowane przez stadko rozbawianych dzieci, które wspinają się na rzeźby siadając im na barana :mrgreen:
Dzieciaki wcale nie zamierzają oddać obiektu :wink: proszę je więc aby choć na chwilę zeszły z ramion postaci. Moja prośba skutkuje, odchodzą kilka kroków by przez chwilę wieszać się na kracie pobliskiego okna :mrgreen: Korzystam z okazji i szybko focę pomnik z każdej strony, co bacznie obserwuje jedna dziewczynka pilnując bym za długo na tym foceniu czasu nie spędziła 8) .
IMG_20170726_214500.jpg
IMG_20170726_214515.jpg
IMG_20170726_214539.jpg

Kiedy odchodzę, natychmiast wskakuje ponownie na ramiona postaci skąd ma chyba niezły punkt obserwacyjny 8O
IMG_20170726_214413.jpg

Ponieważ pora jest późna i niewiele widać, zbieramy się niepocieszeni do powrotu :(
IMG_20170726_214930.jpg

Pučišća w ciągu dnia wygląda wyjątkowo, co mogę pokazać Wam tylko na zapożyczonych z sieci zdjęciach :(
fe-pucisca1-630x210.jpg
1-pucisca.jpg

Cdn. … :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.04.2018 21:42

Muszę te Twoje zdjęcia rzeźb jakoś ukryć
Przed Kingą,bo w innym wypadku
będę musiał rozejrzeć się za takim pojazdem :roll:
auto.jpg

:oczko_usmiech:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.04.2018 21:45

gusia-s
Może to nie koncert barokowy na jakich zwykła bywać nasza Katerina :wink: ale też fajna imprezka :oczko_usmiech:

:lol: Baaaardzo fajna, też bym chętnie obejrzała, zwłaszcza ,że cel szczytny :)

Nocna P. to niezły rarytas - chyba jeszcze nikt nie pokazał jej w wieczornym wydaniu :?: :roll:
Muszę powiedzieć,że bardziej mi się taka podoba...Zobaczysz moją :wink:, w porywach huraganu :(

Super opalenizna na tle brackiego kamienia 8)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 05.04.2018 22:00

tomekkulach napisał(a):Muszę te Twoje zdjęcia rzeźb jakoś ukryć
Przed Kingą,bo w innym wypadku
będę musiał rozejrzeć się za takim pojazdem :roll:
auto.jpg
:oczko_usmiech:
8O
A jak Ty taki pojazd na wyspę przemycisz :mrgreen:

Katerina napisał(a): ... Nocna P. to niezły rarytas - chyba jeszcze nikt nie pokazał jej w wieczornym wydaniu :?: :roll:
Muszę powiedzieć,że bardziej mi się taka podoba...Zobaczysz moją :wink:, w porywach huraganu :( ...
Nie wzięliśmy odpowiedniego sprzętu do nocnych zdjęć więc niewiele ich zrobiłam swoją komórką . Nocna jest fajna ale ta dzienna też superowa :)

Katerina napisał(a): ... Super opalenizna na tle brackiego kamienia 8)
Nabyłam w kamieniołomie :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 06.04.2018 07:41

Kilka razy zastanawialiśmy się czy w P. można się przykleić do nabrzeża na nockę. Jeszcze tam nie byliśmy i dzięki Tobie w tym roku powinno sie to zmienić :wink:
Podoba mi sie Wsz nocny spacer. A Twoja opalenizna :hearts: genialnie kontrastuje z białym kamieniem :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku Brač - strona 5...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone