Re: HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku B
napisał(a) gusia-s » 03.04.2018 10:41
piotrf napisał(a):...Wiem , że to odejście od tematu , za co przepraszam - święta już za nami,
ale z wielką radością powtórzyłbym święta z takimi pisankami jak na Twoim zdjęciu i z Jadranem w tle ...
A kto by nie chciał
beatabm napisał(a):gusia-s napisał(a):Nie wiele zostało i po świętach kończymy
W tej może nie zostało zbyt dużo ale liczymy na kolejną, wrześniową
Tylko kiedy
Ogarnia mnie przerażenie
Zostało 3 mce do urlopu a ja mam całkiem nie sprecyzowane plany
Już się zarzekałam, że będzie zdrada w tym roku ale Tom coś nosem kręci, reszta Bandy chce dołączyć i też się wykrzywia na zdradę tak jakby szklankę soku z cytryny wypili
Uzależnienie jakieś czy co
To jest straszne
Co ja mam robić
Juz nawet zaczęłam Hvar przeglądać godząc się na jazdę po wyspie na benzynce bo tam LPG nie ma ale też nie ma jakiegoś fajnego kempingu dla nas
W grę wchodzą jedynie Holiday, Grebisce albo Vira. Każdy z nich ma jednak sporo minusów. Holiday i Grebisce na plusa mają bliskość Jelsy i stanowią w miarę dogodny punkt wypadowy. Na minus jednak kiepską przykempingową plażę i położenie na klifie. W dodatku na Holiady miejsca dla kamperów i przyczep są chyba przy drodze przelotowej do Jelsy? ktoś potwierdzi?
Natomiast Grebisce maja miejsca zupełnie na patelni i plażę paskudną
piach?
Vira z kolei jest w tzw. czarnej d...e
biorąc pod uwagę fakt, że w grę wchodzi przeprawa wyłącznie z Drvenika bo ze Splitu to bankructwo, z budką tysiaka tam i spowrotem. Nie ma tez żadnego miasteczka w zasięgu spaceru ... 3,5 km do Hvaru trochę za dużo.
Biorąc to wszystko pod uwagę, czyli podwyższone koszty (przeprawa + kursowanie po wyspie na benzynce zamiast LPG) oraz ustępstwa na jakie trzeba by iść by ten Hvar zobaczyć (głównie kemping nie do końca wg oczekiwań) to chyba jednak Hvar się oddala
Ratunkuuuu ... może ktoś mnie przekona
Pamiętam, że podobne dylematy mną targały przed Bracem choć tam przynajmniej mieliśmy fajny kemp., blisko z promu i LPGa