gusia-s napisał(a):....naprawdę już ruszamy za moment
Gdzie może leżeć Zasiedmiogórogród....
Daleko ...anakin napisał(a):gusia-s napisał(a):....naprawdę już ruszamy za moment
Gdzie może leżeć Zasiedmiogórogród....
Wam jeszcze solówkami zostają inne objazdy, na Ormoż lub Rogatec np. My z budą już chyba odpuścimy te kombinacje. Zawsze jeździliśmy na MLP i ten objazd był dla nas sensowny, po drodze tylko jeden nieco wymagający odcinek, ten podjazd zaraz za mostem w Trate a reszta super i wcale nie nadkładało się dużo km. Pozostałych objazdów nie trenowaliśmy i obawiam się, że poza dodatkowymi kilometrami to te trasy nie są najlepsze na podróż z przyczepą?Habanero napisał(a): ... I już granicę przekroczyliśmy. Smutny jednak to odcinek , za sprawą otwartego odcinka autostrady za Ptujem.
Wiedziałam jakie ewentualnie ono będzie Jak pisałam, mieliśmy się zdzwonić jeszcze ze znajomymi w niedzielę i istniała taka możliwość, że jednak zrezygnujemy z wyspy i dołączymy do nich pod warunkiem, że zatrzymają się w jakimś super miejscu, w którym my jeszcze nie byliśmy choć po cichu w to nie wierzyłam, że takie znajdąKaterina napisał(a):... Ale Wy tak zupełnie w nieznane nie jechaliście - przynajmniej z góry wiedziałaś jakie będziecie mieli lokum
Też tak wspominam pierwszy raz, nie było mnie jeszcze na cropli i niewiele wiedziałam o Chorwacji, ba ... nie wiedziałam co to jest ta Jadranka czy choćby magistrala Coś tam przeczytałam o opłatach drogowych. Miałam upatrzony kemping w Zivogosce Blato i liczyłam, że nas na niego wpuszczą . Spodobała mi się tamtejsza plaża i góry. Z mapy wynikało, że jest w miarę blisko do Dubrovnika więc pomyślałam, że wyskoczymy. Wyposażeni w taką wiedzę wsiedliśmy i pojechaliśmy Zjeżdżając z Sestanovac nadziwić się nie mogłam, że to tak wygląda zarazem martwiąc się jak wydostaniemy się spowrotem z ogonkiem na haku Na kemp. miejsca były Fishpicnik sie trafił, bo pani przyszła do budki i zaoferowała. Sąsiad - rodak, powiedział o Makarskiej no to też pojechaliśmy, potem dodał o wodospadach Krka i Plitvicach, że ponoć warto - to wstąpiliśmy na powrocie do Skradina Tak to byłoKaterina napisał(a):... Eh, z rozrzewnieniem wspominam pierwsze wyjazdy - jechaliśmy w ciemno - w nieznane, co to były za emocje, ta niepewność gdzie wylądujemy , czy apartman znajdziemy... ...
gusia-s napisał(a): Warto dodać w tym miejscu, iż Austria wprowadziła od 2018 roku winiety elektroniczne, z tym że naklejki nadal mają funkcjonować przynajmniej w tym roku. Niestety, winieta elektroniczna zakupiona przez internet zaczyna być ważna dopiero 18 dni po zakupie. Wynika to z ochrony praw konsumenta i mozliwości odstąpienia od zakupu towaru/usługi drogą online w terminie 14 dni. Dlatego takiego zakupu trzeba dokonywać odpowiednio wcześniej przed wyjazdem. Od połowy 2018 winiety elektroniczne mają być również dostępne w punktach sprzedaży tak jak i naklejkowe. Winieta elektroniczna zakupiona w punkcie sprzedaży jest ważna odrazu, tzn, od daty wskazanej przez kupującego.
Budka to oczywistość ... ale miejsce, w którym stanie zawsze stanowi jakąś niewiadomą i jest o wiele bardziej ważne W budce to co tam, śpimy tylko i wypad na dwórKaterina napisał(a):przynajmniej z góry wiedziałaś jakie będziecie mieli lokum
..miałam na myśli...budkę Waszą
Zostałas zabrana na śpiochatravel napisał(a):I proszę bardzo - ja tu śpię sobie smacznie a Wy już wyjechaliście ...
Szczególnie ta o 18 dniowej karencji winiety elektronicznej ... to się mija trochę z zasadą winiet tego rodzaju ale cóż.travel napisał(a):gusia-s napisał(a): Warto dodać w tym miejscu, iż Austria wprowadziła od 2018 roku winiety elektroniczne, ...
Bardzo przydatna informacja, bo może kiedyś znów będę jeździć przez Austrię.
W zeszłym roku po raz pierwszy jechaliśmy przez Słowację i Węgry omijając Słowenię i tak mi się ta trasa spodobała ,że chyba prędko do starej trasy nie wrócę
Jesteśmy ale jeszcze śpimy bo późno się położyliśmy Trzeba wypocząć przed dalszą drogąbeatabm napisał(a):O proszę, wstaję rano i niespodzianka - jesteśmy już w CRO To lubię
gusia-s napisał(a):Jesteśmy ale jeszcze śpimy bo późno się położyliśmy Trzeba wypocząć przed dalszą drogąbeatabm napisał(a):O proszę, wstaję rano i niespodzianka - jesteśmy już w CRO To lubię
gusia-s napisał(a):Jesteśmy ale jeszcze śpimy bo późno się położyliśmy Trzeba wypocząć przed dalszą drogąbeatabm napisał(a):O proszę, wstaję rano i niespodzianka - jesteśmy już w CRO To lubię
AdamZ napisał(a):Katerina napisał(a):My tu już montujemy forumową ekipkę na crospotkanie w Sutivanie
Świetnie się zapowiada:) Zadeklaruję się konkretnie po potwierdzeniu uchwycenia lokum w Sutivanie
Powrót do Nasze relacje z podróży