Igłą pinii napisał(a):... ogarnęła mnie tęsknota i to właśnie za Marjanem...
Marian , Marian ... ech - ten to ma powodzenie.
I jeszcze każdy się chce na niego wdrapać .
Katerina napisał(a):gusia-sChyba lepiej wejść do połowy Marjana niż miałoby być na odwrót i to Marjan by wszedł ... do połowy tylko
No pewnie...To przecież oczywiste
My zmuszeni byliśmy Split i Marjana przebiec dosłownie truchtem bo to tylko kilka godzin w mieście ale mieszkając w pobliżu to dopiero można się delektować tym miejscem Może kiedyś jeszcze będę miała okazję na spokojnie spenetrować całego Marjana, dotrzeć do klifów, do plaży chciałabymIgłą pinii napisał(a):Gusia, Katerina niezmiernie mi miło, że moja relacja zainspirowała Was do spaceru na Marjana. Ja uwielbiam to miejsce, zresztą jak cały Split. Po splitskim odcinku Gusi znów ogarnęła mnie tęsknota i to właśnie za Marjanem, który jest oazą zieleni i wszystkiego tego, co uwielbiam w przyrodzie
Nawywijał, zbałamucił i porzuciłBuber napisał(a):Igłą pinii napisał(a):... ogarnęła mnie tęsknota i to właśnie za Marjanem...
Marian , Marian ... ech - ten to ma powodzenie.
I jeszcze każdy się chce na niego wdrapać .
Marjan jest urodziwy to co się dziwićbeatabm napisał(a):Czy Wy sie tu gromadnie nacycaliście że jakieś Marjany i inne nieprzyzwoitości Wam w głowach???Katerina napisał(a):gusia-sNo pewnie...To przecież oczywisteChyba lepiej wejść do połowy Marjana niż miałoby być na odwrót i to Marjan by wszedł ... do połowy tylko
gusia-s napisał(a):
A cycałam przez weekend tylko tabletki od gardła i syropek
gusia-s napisał(a):Oczywiście bardzo się nam Split podobał mimo tłumów ale żeby w pełni docenić to miasto to myślę, że potrzeba więcej niż jednej wizyty .
A cycałam przez weekend tylko tabletki od gardła i syropek
No piękne szczytowanie ale ... wiesz wtedy byłeś jeszcze młody patrząc na "dzieciaka" to trochę lat upłynęło obyś nie przesadziłtomekkulach napisał(a):Czasem dzieciaki(choć coraz rzadziej)nam towarzyszą W tym "procederze" ...gusia-s napisał(a):Skoro z żoną to wspaniałych doznańtomekkulach napisał(a): Za 3 miesiące bendem "szczytował"z żoną
na Marjanie ...
Do której i kiedybeatabm napisał(a):... Cyc przyjedzie do mariny sam
Ja myślę, że jak jest się w danym miejscu za drugim razem to już się ma te "pierwsze koty za płoty". Inaczej się wtedy odbiera już ciut znajome miejsca, nie ma się takiego chaosu i szumu. Można już sobie pewne informacje wyselekcjonować i nie koniecznie oglądać wszystko co polecali inni. Na spokojnie można zacząć odkrywać na nowoMagda O. napisał(a):Coś w tym jest, nam Split tak naprawdę spodobał się dopiero za drugim razem. Niestety wciąż nie "zaliczyliśmy" Marjana
Skąd Właśnie zdałam sobie sprawę, że ja się tu ceregielę z relacją i jeszcze mi jej trochę zostało a za miesiąc i ciut mamy zamiar wyruszyć na przedłużony weekend majowy a tu nic nie zaplanowane o wakacjach nie wspomnęKaterina napisał(a):gusia-sTo wiele wyjaśnia... Bo zastanawiałam się skąd takie przyspieszenie tempa relacji - 3 odcinki pod rząd ...A cycałam przez weekend tylko tabletki od gardła i syropek
No muszę ... w piątek pierwszy wyjazd z budką, otwarcie sezonu, topienie Marzanny a my oboje póki co chorzy Pogoda zapowiada się gorsza niż w ten weekend bo w nocy nawet przymrozek do -4, trzeba będzie zabrać majtki z golfem i coś na rozgrzewkęKaterina napisał(a): ... No to zdrowiej ,Kochana. ...
"gusia-s"]
"beatabm"]... Cyc przyjedzie do mariny sam Do której i kiedy
Taką cenną przesyłkę to trzeba konwojować
No muszę ... w piątek pierwszy wyjazd z budką, otwarcie sezonu, topienie Marzanny a my oboje póki co chorzy Pogoda zapowiada się gorsza niż w ten weekend bo w nocy nawet przymrozek do -4, trzeba będzie zabrać majtki z golfem i coś na rozgrzewkę
Właśnie zdałam sobie sprawę, że ja się tu ceregielę z relacją i
tomekkulach napisał(a):
gusia-s napisał(a):
tomekkulach napisał(a):
Za 3 miesiące bendem "szczytował"z żoną
na Marjanie ...
Skoro z żoną to wspaniałych doznań
Czasem dzieciaki(choć coraz rzadziej)nam towarzyszą W tym "procederze" ...
No piękne szczytowanie ale ... wiesz wtedy byłeś jeszcze młody patrząc na "dzieciaka" to trochę lat upłynęło obyś nie przesadził
beatabm napisał(a):Będzie na nas czekał w Żaboric w konobie Veranda To już rozpusta - nie dosć że taki dobry to jeszcze z dostawą na miejsce, prawda?
Hasło koniecznie bo rozbiorąKaterina napisał(a):Mam nadzieję,że ustanowiłaś hasło do odbioru..?
Już widzę ten wyścig - kto pierwszy w konobie Veranda
A weź wypluj te słowa brrrrrr ... Ja już swoje czynię ...Katerina napisał(a): Narazie zapowiadane do -10 i sypiący śnieg przez trzy dni. Nie zapomnijcie zabrać łopat
No wiesz, Ona łapie wiatr w żagle a ja na piechotę zasuwamKaterina napisał(a):gusia-s???Od Ciebie, to tylko Kapitańska szybciej zasuwa - tzn mając na uwadze ilość odcinków tygodniowoWłaśnie zdałam sobie sprawę, że ja się tu ceregielę z relacją i
"beatabm"]Będzie na nas czekał w Żaboric w konobie Veranda To już rozpusta - nie dosć że taki dobry to jeszcze z dostawą na miejsce, prawda? "Katerina"]Mam nadzieję,że ustanowiłaś hasło do odbioru..?
Już widzę ten wyścig - kto pierwszy w konobie Veranda Hasło koniecznie bo rozbiorą
Katerina napisał(a):gusia-sWłaśnie zdałam sobie sprawę, że ja się tu ceregielę z relacją i ???Od Ciebie, to tylko Kapitańska szybciej zasuwa - tzn mając na uwadze ilość odcinków tygodniowo No wiesz, Ona łapie wiatr w żagle a ja na piechotę zasuwam
Katerina napisał(a):tomekkulach napisał(a):
gusia-s napisał(a):
tomekkulach napisał(a):
Za 3 miesiące bendem "szczytował"z żoną
na Marjanie ...
Skoro z żoną to wspaniałych doznań
Czasem dzieciaki(choć coraz rzadziej)nam towarzyszą W tym "procederze" ...
No piękne szczytowanie ale ... wiesz wtedy byłeś jeszcze młody patrząc na "dzieciaka" to trochę lat upłynęło obyś nie przesadził
Bo w takiej sytuacji - żegnajcie wakacje - na jakieś ...2 lata co najmniej
Powrót do Nasze relacje z podróży