Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku B

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2018 13:29

gusia-s napisał(a):
tomekkulach napisał(a):Już się nie mogę doczekać tej
Penetracji :oczko_usmiech:
:papa:
I czego się szczerzy :?: Ma trafniejsze określenie :?: :P

Skądże 8)
Trafniejszego nie mam.
Dobrze tylko ,że przed penetracją nie trzeba było robić defloracji,
Jak to było u koleżanki Potter
o-pamiatce-za-1000-kun-i-rozdziewiczeniu-w-swietym-miejscu-t46990.html
i to gdzie? świętym miejscu :roll: :oczko_usmiech:

Pozdrawiam :papa:
Ostatnio edytowano 01.02.2018 13:49 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.02.2018 13:35

Nawet słońce idzie za modą, masz Ci los :roll:
Barek...hmmm...co się napić jak cyca nie ma????? Pozostaje trzeźwym czekać na ...penetrację :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pawel silesia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel silesia » 01.02.2018 20:28

gusia-s napisał(a):Z roku na rok, mam coraz to mniej cierpliwości do leżenia plackiem na plaży. Wskoczę do morza, popluskam się, wyschnę i już bym zmieniła miejscówkę. Rodzina upomina, że jeszcze dużo czasu przed nami ale ciekawość zżera co jest za widzianym cypelkiem :wink:

Wiem też tak mam... Niby fajnie, ale "za rogiem" :mrgreen: pewnie lepiej...
Świetna sprawa z tą pieszą wycieczką. :coool:
Udało Ci się zobaczyć spory fragment wybrzeża.
gusia-s napisał(a):Paweł masz już plan kolejnej wyprawy? ciekawi mnie co wybrałeś tym razem i czy kolega "pechowiec" jedzie sobie odbić ubiegły rok?

"S" ciągle walczy o sprawność w nodze. Tzn. wszystko idzie w dobrym kierunku, ale potrzeba czasu i rehabilitacji.

W tym roku również będzie wyspa. Miał być Vis 8O 2 tygodnie, a będzie Čiovo na tydzień :mrgreen: Wszystko już załatwione więc tylko czekać i szukać ciepełka w takiej relacji jak Twoja :papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 01.02.2018 20:47

pawel silesia
Miał być Vis 8O 2 tygodnie, a będzie Čiovo na tydzień :mrgreen:

No i dobrze, bo przyjemności trzeba sobie stopniowo dozować :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 01.02.2018 21:47

tomekkulach napisał(a):Dobrze tylko ,że przed penetracją nie trzeba było robić defloracji,...
Pierwsza penetracja jest zazwyczaj poprzedzona defloracją. My po raz pierwszy penetrujemy ale przed nami byli inni więc szans na deflorację nie mamy :mrgreen:

beatabm napisał(a):... Barek...hmmm...co się napić jak cyca nie ma????? Pozostaje trzeźwym czekać na ...penetrację :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tylko czy na trzeźwo da się to znieść :?: :mrgreen:

pawel silesia napisał(a):... też tak mam... Niby fajnie, ale "za rogiem" :mrgreen: pewnie lepiej...
I ciężko się wyzwolić z tego uczucia :mrgreen:

pawel silesia napisał(a):... "S" ciągle walczy o sprawność w nodze. Tzn. wszystko idzie w dobrym kierunku, ale potrzeba czasu i rehabilitacji...
Zdrówka dla "S" :)

Katerina napisał(a):pawel silesia
Miał być Vis 8O 2 tygodnie, a będzie Čiovo na tydzień :mrgreen:
No i dobrze, bo przyjemności trzeba sobie stopniowo dozować :wink:
No więc sobie zadozowałam ten Vis, dotykając go ledwo stópką przez kilka godzin :( i okiełzając okiem od strony morza ... Chcąc wpaść na Vis muszę najpierw przygotować się mentalnie do zdrady i zrezygnować z przyczepowych wakacji a na to nie jestem jeszcze gotowa ;)

Nad Ciovo się nawet zastanawiałam, jest tam fajny kemping - Labadusa, ale jak zobaczyłam desant z fishpicników wyrzucany na kempingową plażę (najładniejszą ponoć na wyspie) to jakoś mnie opuściła ochota :( Pewnie w czerwcu jest jeszcze w miarę ok :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 01.02.2018 22:03

Dzień 5 - 19.07.2017 środa

Już nam się znudziło siedzenie w miejscu :mrgreen: ... no bo ile można :?: 8O 2 dni wystarczy :wink:, czas na pierwszy trip po wyspie Obrazek

Do wozu Obrazek … kierunek Dolna Mirca, rzut beretem od nas, można nawet przejść pieszo, albo rowerkiem ... ale komu się chce :?: :mrgreen:.
Mirca.JPG

Parkujemy na wjeździe, na placyku w cieniu drzew przy cmentarzu i główną uliczką idziemy looknąć na tutejszą plażę. Pierwszej okazałej bungevili nie można ot tak minąć :wink:
IMG_20170719_121244.jpg
IMG_20170719_121121.jpg
IMG_20170719_121411.jpg

Są też jakieś cytrusy ale jeszcze niedojrzałe.
IMG_20170719_122800.jpg

Miejscowość jest maleńka, kilkadziesiąt domów, jedna główna ulica i kilka poprzecznych. Zupełnie nie bracka. Brak kamiennych domków, uliczek wyłożonych brukiem :? Zwykła, nowoczesna zabudowa – coś jak osiedle domków jednorodzinnych.
Szybko docieramy do nabrzeża.
Pomiędzy plażą a falochronem maleńka przystań dla miejscowych skorupek leniwie bujających się na wodzie :)
DSC_0117.JPG
IMG_20170719_121814.jpg

Plaża niewielka, z łagodnym zejściem. Sporo ludzi, pewnie sami swoi - letnicy zamieszkujący Mircę :)
IMG_20170719_121802.jpg
IMG_20170719_121851.jpg

Dla nas zbyt tłoczno i jakoś tak mało klimatycznie :?. Strzelamy pamiątkowe fotki i uciekamy dalej :)
DSC_0108.JPG
DSC_0112.JPG
IMG_20170719_122042.jpg
IMG_20170719_122217.jpg
IMG_20170719_122318.jpg

Cdn. ... :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.02.2018 09:43

Dla nas zbyt tłoczno i jakoś tak mało klimatycznie :?. Strzelamy pamiątkowe fotki i uciekamy dalej :)

Zdecydowanie byt tłoczno. :roll: . Ogólnie miejskie plaże mnie odstraszają, nie byłabym w stanie siedzieć przy brzegu i mieć świadomość ze nad głową chodzą mi ludzie i jeżdżą samochody. Zresztą czystość tych plaż też zawsze pozostawia dla mnie wiele do życzenia :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 02.02.2018 10:00

Fajne rodzinne fotki z Cro 8) , (tylko Ty się od Rodziny odcinasz tym blondem :wink: )

Bunia piękna, moja w doniczce całą zimę liście zieloniutkie puszcza, stoi w nieogrzewanym pomieszczeniu, lekko zacieniona, a siły witalne ma jak w lecie w pełnym słońcu :roll:

A w Mircy nie byłam..Myślę,że jak już zobaczyłam na Twoich zdjęciach, to mogę mój jesienny czas na Braču poświęcić na inne miejsca :P (choć sympatycznie nawet wygląda..)
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.02.2018 10:16

Dzięki za Mircę. Ostatnio przeglądałem brackie apartamenty na sprzedaż i jeden z nich widać na Twoim zdjęciu.
Atrakcyjna cena i lokalizacja nad samym morzem kusiły, oj kusiły 8) :mrgreen:
P.S.
Córeczka bardzo podobna do mamusi :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 03.02.2018 01:28

Czyli co :? :( , Mirca chyba odpada jako baza, a miałam taką fajną kwaterkę :oczko_usmiech:

A Bugenwile cudne :lol:
su-petar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) su-petar » 03.02.2018 21:33

"Dolnej Mircy" nie traktuję jako miejscowość. Gusia, jest tak jak napisałaś, osiedle apartamentowców. Klimat dalmatyński można poczuć w starej części. Plaża przy przystani jest wąska. Ale jest tam bardzo łagodne zejście do wody, stąd plażę tą oblegają głównie rodziny z małymi dziećmi.
Falochron, to jeden z elementów, który decyduje, że wracam w to miejsce co roku. Skaczemy z niego do wody na wszelkie możliwe sposoby (na głowę, bombę, nogi itd.) :D . Mimo mojego wieku, radochę mam chyba wiekszą niż mój dzieciak (już nastolatek).
Plaża za knajpką jest szersza i większa (im dalej, tym mniej plażowiczów), ale wejście do wody jest trudniejsze (nie dla maluchów, tj. duże kamulce). Plaża jest sprzątana codziennie rano. Głównie z "parzypasków", wyrzuconych na ląd przez fale. Śmieci na plaży nie ma. Jeżeli ktoś szuka bazy wypadowej na Bracu, i chce mieć pod nosem plażę, to polecam "nasz" apartament i Mircę. Im dalej (wyżej) od plaży, tym atrakcyjność tego miejsca maleje.
Droga nad plażą jest szutrowa i prowadzi tylko do apartamentów (za naszym jest jeszcze tylko jeden), więc ruch samochodowy jest praktycznie niezauważalny. Na plaży nad naszymi głowami przechdzi tylko dwóch gości. Jeden w meksykańskim kapeluszu trąbi trąbką rowerową i woła: "prima kukuruz", a drugi wita nas (już nas dobrze zna, "wszystko o nas wie" :D ) słowami "dzień dobry", i nawet nie proponuje wycieczki statkiem do Omiśa (można powiedziec, że się nawet z nim zaprzyjaźniliśmy - mieszka na stałe przy granicy węgierskiej, a w lecie przyjeżdża na Brac i sprzedaje fish picnic-i) . Pierwsze słowa, których nauczyli go Polacy, to: mucha ru..a karalucha :D .
Przepraszam Gusia, ale wrzucę w tym miejscu swoje fotki (tak jakoś polubiłem to miejsce).
Po lewej nasze obozowisko - w trakcie przerwy obiadowej (pięć metrów od apartamentu, zimne drinki w zasięgu ręki :D )
obozowisko.jpg

Z plaży widać między innymi Split, o ile nic go nie zasłania :D
statek.jpg

a widoczki wspaniałe, zarówno w dzień,
kamień.jpg

jak i wieczorem
zachód.jpg

gusia-s napisał(a):
Po powrocie na kemping otwieramy barek :mrgreen:

Bardzo mi się podoba Twój stoliczek. Chciałbym mieć taką moc i wyczarować podobny zaklęciem: "stoliczku nakryj się" :D
Ostatnio edytowano 04.02.2018 03:00 przez su-petar, łącznie edytowano 1 raz
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 03.02.2018 21:50

Prawie pojechaliśmy do Mircy w 2017. W jednym z apartamentowców apartman ma Polka. Wynajmuje go jako lokatę kapitału przez jakąś agencję miejscową podejrzewam. Za 2+2 liczyła bodajże 55E z opłatami. Apartman nowo wybudowany z widokiem na Makarską i full wypasem typu pralka zmywarka. Okolica taka sobie ale plaża OK. Do zastanowienia, bo w tej cenie na wyspie to raczej Studio a nie Apartman w sezonie
su-petar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) su-petar » 03.02.2018 21:59

Z Mircy widoku na Makarską nie ma. Nie ten kierunek (widoczki bardziej w kierunku Splitu, Trogiru i Śolty). Ostatni budynek na plaży należy rzeczywiście do Polaka. Z tego co wiem, to część apartamentów odsprzedał.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 04.02.2018 13:51

beatabm napisał(a):

Zdecydowanie byt tłoczno. :roll: ...
Też wolimy jak jest mniej ludzi no ale nie zawsze to możliwe szczególnie tam gdzie są kwaterki i jest dogodny dostęp z lądu :?
Wy macie ten komfort, że możecie z wody wypatrywać bezludnych plaż :hearts:

Katerina napisał(a):Fajne rodzinne fotki z Cro 8) , (tylko Ty się od Rodziny odcinasz tym blondem :wink: )
Jakby adoptowana do rodziny :mrgreen:
Habanero napisał(a): ... Córeczka bardzo podobna do mamusi :D
Och na pocieszenie :) Naturalnie obie jesteśmy blondi :wink:

Katerina napisał(a):Bunia piękna, moja w doniczce całą zimę liście zieloniutkie puszcza, stoi w nieogrzewanym pomieszczeniu, lekko zacieniona, a siły witalne ma jak w lecie w pełnym słońcu :roll:
Moja aktualnie w większości łysa ale wypuściła kilka nowych gałązek, więc liczę na to że niedługo zazieleni się a latem znów zakwitnie pięknie, jak w ubiegłym roku :)

Katerina napisał(a):A w Mircy nie byłam..Myślę,że jak już zobaczyłam na Twoich zdjęciach, to mogę mój jesienny czas na Braču poświęcić na inne miejsca :P (choć sympatycznie nawet wygląda..)

renatalato napisał(a):Czyli co :? :( , Mirca chyba odpada jako baza, a miałam taką fajną kwaterkę :oczko_usmiech: ...

Habanero napisał(a):Dzięki za Mircę. Ostatnio przeglądałem brackie apartamenty na sprzedaż i jeden z nich widać na Twoim zdjęciu.
Atrakcyjna cena i lokalizacja nad samym morzem kusiły, oj kusiły 8) :mrgreen:...

piotrekbeti napisał(a):Prawie pojechaliśmy do Mircy w 2017. W jednym z apartamentowców apartman ma Polka. Wynajmuje go jako lokatę kapitału przez jakąś agencję miejscową podejrzewam. Za 2+2 liczyła bodajże 55E z opłatami. ...
... Do zastanowienia, bo w tej cenie na wyspie to raczej Studio a nie Apartman w sezonie
Wszystko zależy czego kto oczekuje. Ogólnie myślę, że jest to ciche zadupie. Plaża nie jest taka najgorsza :) Brak właśnie takiego klimatu szczególnie wieczorami pewnie ale jest blisko do Supetaru, można nawet z buta dojść. Jeżeli ceny apartmanów są rzeczywiście atrakcyjne a zamierza się jeździć po wyspie to może i warto.
Tak jak pisze su-petar bardziej klimatyczna jest ta właściwa Mirca leżąca nieco wyżej :)

su-petar napisał(a):... Przepraszam Gusia, ale wrzucę w tym miejscu swoje fotki (tak jakoś polubiłem to miejsce)...
Fajnie, że się podzieliłeś swoimi wrażeniami i fotkami ... daje to szerszy obraz Mircy, do której my tylko wpadliśmy na chwilkę.
Zachód słońca piękny :hearts:
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 04.02.2018 15:45

Zdjęcia z pożaru wyglądają przerażająco. To cud, że tam nikt nie zginął.

gusia-s napisał(a):
Buber napisał(a):Maseczki są twarzowe :wink: .
Też muszę sobie taką kupić.
Nie zwlekaj... teraz jest super cena
Normalnie były po 159,99, potem w promo 129,99 więc teraz jest na prawdę extra cena 99,99 zł a są fantastyczne :)

Właśnie dokonałam zakupu. Obecna cena faktycznie jest super (nie wszystkie kolory są w tej cenie), ale to chyba dlatego, że to końcówka serii. Czy to znaczy, że może już ich nie być w sprzedaży.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku Brač - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone