Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
travel
Cromaniak
Re: HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku B

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 15.01.2018 15:55

Melduję się w relacji :D
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 15.01.2018 16:03

I bardzo fajnie, że będzie coś o Braču. A będzie na pewno ładniej (zdjęć zajawka) i zdecydowanie bardziej grupowo niźli u mnie. Ale przynajmniej będę mógł komentować z czystym sercem, że byłem i widziałem, lub zobaczyć czego nie zobaczyłem. To muszę szybciutko skończyć moje nędzne wypociny i nawiedzać cię Gusia "zdjeś"
Zasiadam choćby i gdzieś na zapiecku!
Swoją drogą o matko! Pięć lat na forum... Gratulacje... ja się może jakoś niedługo ledwo 500 wpisów doczekam:) No ale ja wciąż tylko croentuzjasta... Szacun wobec szacownego grona!
Ostatnio edytowano 15.01.2018 19:05 przez Abakus68, łącznie edytowano 1 raz
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 15.01.2018 16:34

3 rząd ale na szczęście za dużo nie straciłem...jestem :mrgreen:

właśnie zauważyłem, że w tym miejscu nastąpił mój 2000 post na forum :mrgreen:
Ostatnio edytowano 15.01.2018 17:56 przez słoma79, łącznie edytowano 1 raz
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 15.01.2018 16:44

Skoro jeszcze na dobre nie ruszyliśmy, to ruszam z Wami. Na razie wirtualnie, a w sierpniu, moja noga, na Braču stanie tam w realu :lol: :papa:
ewula91
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewula91 » 15.01.2018 17:53

gusia-s napisał(a):To co :?: zanim przejdziemy do rzeczy ... kawka :?: herbatka :?: coś mocniejszego :?: :mrgreen:

Ja poproszę coś mocniejszego. Już 3h czekam na księdza z kolędą... :roll: To nie na moje nerwy... :evil:

Zajawka jest cudowna!! Nigdy tam nie byłam i pewnie szybko nie będę, więc chociaż wirtualnie pozwiedzam :)
U Ciebie zawsze masa ciekawych wycieczek :)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 15.01.2018 18:27

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :hearts:
I dalszych lat wśród crozakręconych :oczko_usmiech:

Na wyspie pobytowo jeszcze nie byłam, więc chętnie ją zobaczę tu u Ciebie :D

ps. ale masz tempo :smo:
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 15.01.2018 18:47

Zdążyłem ?! :la:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.01.2018 20:47

Witaj travel :)

Zdzichu ... liczę na Twoje cenne wtrąty ... ja tak nie umiem :( U mnie będzie na pewno więcej słońca ale mniej informacji oraz ciekawostek niż u Ciebie. Masz wierne grono czytelników więc się nie obijaj :P

słoma79 z 3 rzędu wciąż wszystko widać, najwyżej staniesz na palcach ;) Gratulacje z okazji jubileuszowego wpisu :)

elka21 zdążyłaś zanim ruszyliśmy :), w przyszłym sezonie szykuje się najazd cromaniaków na Brać ;)

eula91 mam nadzieję, że się wreszcie doczekałaś ;) Może jednak i Tobie uda się kiedyś wypad na Brać, raczej do nikąd się nie wybiera także nie ma pospiechu.

krakusowa dziękuję za życzenia :) No wiesz ... nie ma czasu do stracenia trzeba ruszać szybciutko coby zdążyć skończyć i jeszcze zaplanować jakiś HIT na 2018 ;)

dr.kokos w samą porę :)

Za chwilę ruszamy ... :)
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 15.01.2018 21:00

gusia-s napisał(a):Zdzichu ... liczę na Twoje cenne wtrąty ... ja tak nie umiem :( U mnie będzie na pewno więcej słońca ale mniej informacji oraz ciekawostek niż u Ciebie. Masz wierne grono czytelników więc się nie obijaj...

Gusia, normalnie nie wyrabiam, nie ma czasu taczki załadować :oczko_usmiech: Jeden odcinek wczoraj, dwa dzisiaj. Muszę szybko, bo tak to pisać i jeszcze chcieć być na bieżąco w waszych fantastycznych, o wiele wartościowszych relacjach to ja się zajadę :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.01.2018 21:13

Abakus68 napisał(a): ... nie wyrabiam, nie ma czasu taczki załadować :oczko_usmiech: Jeden odcinek wczoraj, dwa dzisiaj. Muszę szybko, bo tak to pisać i jeszcze chcieć być na bieżąco w waszych fantastycznych, o wiele wartościowszych relacjach to ja się zajadę :mrgreen:
Chyba musimy Ciebie wziąć w obroty i więcej wiary w siebie/znaczy w Ciebie wtłoczyć :oczko_usmiech:
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 15.01.2018 21:28

gusia-s napisał(a):...
Za chwilę ruszamy ... :)

No to już zamykaj "wrota Noinej Arki" i w drogę :wink:
Czy jeszcze chwilę, może jakieś "małe gryzonie się na pokład wcisną" :roll:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 15.01.2018 21:29

gusia-s napisał(a): Chyba musimy Ciebie wziąć w obroty i więcej wiary w siebie/znaczy w Ciebie wtłoczyć :oczko_usmiech:

Jednak umiejętności, jak sprawić, żeby kobiety wzięły mnie w obroty, nadal nie straciłem. :mrgreen:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 15.01.2018 21:31

OOOOO jak miło zobaczyć kolejną relację. Z chęcią znów zobaczę Waszą kolejną przygodę z przyczepą.

Oczywiście żadnej tam herbatki, czy kawki... jakiegoś cyca trzeba... ale oczywiście piwkiem dobrym (może Karlovačko?) też nie pogardzę....
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.01.2018 21:50

W sumie to mogłabyś już skończyć .....witać i zacząć pisać.. :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.01.2018 21:59

sdolas napisał(a): ... No to już zamykaj "wrota Noinej Arki" i w drogę :wink:
Czy jeszcze chwilę, może jakieś "małe gryzonie się na pokład wcisną" :roll:
Zabierzemy po drodze ... choć kurde przez Radom nie jedziemy ... :roll: Do Splitu coś lata w razie czego ;)

agata26061 zdążyłaś, Karlovacka jeszcze nie mamy... dopiero jak dojedziemy na miejsce. Na razie mogę Cię poczęstować jedynie krajowym :wink: Obrazek

Zdzichu Ty sprawco :oops: :mrgreen:

anakin słuszna uwaga :oops:

Słowem wstępu – takie nudy :wink: Obrazek

Zanim przejdziemy do widoczków i całej reszty …

Co do piękna wyspy wątpliwości nie było żadnych. Kamienne miasteczka okalające wcięte zatoczki, domki piętrzące się na zboczach gór no i Jadran z każdej strony :hearts:
Czy potrzeba nam czegoś więcej :?:
Ano potrzeba :idea: … dogodnego kempingu i tu jest mały problem
:?

Z założenia nie straszne nam gorsze warunki, raczej na piedestale stawiamy położenie kempingu w fajnej okolicy i z bezpośrednim dostępem do plaży. Zawsze sporo zwiedzamy, więc dobrze aby miejsce stanowiło niezłą bazę wypadową.

Południowa strona wyspy ma kilka kempingów w miejscowości Bol, wśród nich Kamp No1. Nieco survivalowy :wink: jako jedyny w Bolu graniczy z linią morza, położony w lasku, na niewysokim klifie, w bardzo bliskim sąsiedztwie (ok. 140m w linii prostej) od jednej z najsłynniejszych chorwackich plaż Zlatny Rat (Złoty Róg) będącej wizytówką Braća.
Zlatni-Rat-Zvonimir-Barisin-HANZA-MEDIA-5.jpg
niech Was nie zwiedzie ten niewinny wygląd ;) - uwaga nie dotyczy bywalców Braća ;)

Zaznaczyłam mniej więcej obszar No1

Pozostałe kempingi w Bolu nie mają bezpośredniego dostępu do plaży i leżą w znacznej odległości od takowej co definitywnie je skreśla.

Kolejny kemping po tej stronie wyspy jest położony kawałek na zachód od Bol ale na stromym zboczu gdzie nie da rady zjechać agrafkami 12 metrowym zestawem - choć upalona ponoć na co dzień załoga kempingu w wymienianej korespondencji mailowej nie widzi żadnego problemu :mrgreen: (dzięki maslinka za ostrzeżenie :wink: )

Północ wyspy oferuje dwa kempingi:
1. w Sutivan - malutki, ciaśniutki, przydomowy jednak bez własnej plaży i taki mało klimatyczny moim zdaniem. W pobliżu do 200 m dwie plaże w tym jedna typowo miejska a druga nie bardzo w moim guście.

2. w Supetar - duży kemping w pięknym lasku, z własną plażą aczkolwiek miejsca pod przyczepy są najdalej od niej odsunięte. Na plus przemawiają fajne warunki, położenie na w miarę płaskim terenie, trochę na uboczu, dobry dojazd w odległości ok. 1000m metrów od przystani promowej i miasteczka. W pobliżu dwa markety: Lidl i Konzum, stacja paliw z lpg, kilka Studenaków, targ, knajpki, lodziarnie, bankomaty, kantory, wypożyczalnie aut, skuterów, quadów, motorówek i wiele innych dupereli przydatnych dla turystów czyli dla nas też :)

W przekonaniu, że to w sumie niezłe miejsce - utwierdza nas Habanero, który będąc akurat w Supetar poczynia na moją prośbę wideo relację z kempingu. Jeszcze raz dzięki :)
Dużo pomogli mi też maslinka i pawel silesia, który w czerwcu mieszkał na tym kempie w domkach. Na marginesie szkoda, że przepadł gdzieś po awarii serwera i porzucił rozpoczętą relację z Hvaru :(

No ale jeszcze mimo wszystko trwają dywagacje Obrazek
Brać czy nie :?: a może jednak ląd :?:

Z lądu jednak docierają informacje o zapchanych kempingach, konieczności zwalniania parceli po kilku dniach (bo zarezerwowane) i poszukiwaniach następnego lokum, masie ludzi na plażach – efekt rezygnacji wielu z All.

Co za czasy :!: Koniec świata :!: :?

Nie chcę wylądować byle gdzie … czy gdzieś, gdzie już byłam Obrazek
Chcę czegoś nowego :!: Chcę Braća :!: Obrazek

Brany pod uwagę kemping w Supetar, mimo że duży posiada jedynie 9 parcel pod kampery/przyczepy, reszta terenu to domki i pole namiotowe, na które z przyczepą czy kamperem nienada :wink:
Mail do recepcji w czwartek na 2 dni przed wyjazdem z zapytaniem o dostępność. Zapraszają ale radzą rezerwować – zaliczka 50 eu.

Co za czasy :!: Koniec świata :!: 8O

W sumie z tą rezerwacją to niegłupi pomysł, a na pewno lepszy niż wydać na prom niemała sumę i nie mieć ostatecznie gdzie się zatrzymać na wyspie.
No koszmar :!:

Pierwszy raz w życiu dokonuję rezerwacji na kempingu … zaliczka kartą kredytową.
Co za czasy :!: Koniec świata :!: 8O :mrgreen:

Uff … załatwione.
Ale dalej się wahamy :mrgreen:
Fajnie tam będzie czy nie :?: do plaży jakoś daleko jak na kemping, nie będzie widoczku na morze :?
50 eu zaliczki to nie tak dużo w sumie Obrazek, nawet gdyby przyszło przetracić, oszczędzimy wtedy na promie. Pokrętne rozumowanie wiem :mrgreen:
To co :?: może ląd :?:
Eeeee, nieeeee …no ładnie tam przecież na tej wyspie :hearts:
Pomyślimy jeszcze w drodze, będzie na to duużo czasu. :mrgreen:

Jakiś dzień przed nami powinni do Chorwacji dotrzeć nasi znajomi również z przyczepą … zdzwonimy się co tam i zobaczymy - ot taki plan :mrgreen:

No to czas się pakować :wink: Wszystko na swoje miejsca elegancko na półeczki :)
IMG_20170711_224520.jpg
IMG_20170708_204605.jpg

Dużo tego pakowania nie ma, cały sprzęt kempingowy, pościel, wyposażenie kuchni jest na stałe w przyczepie. Ot ciuszki, buty, kosmetyki, trochę jedzenia i gotowe.

15.07.2017 w sobotę o 4 rano nareszcie ruszamy :)
IMG_20170715_034834.jpg

Banda ta sama co w Wenecji :wink:

Cdn … :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku Brač - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone