Bardzo mi się podobają Twoje relacje, na Bracu jeszcze nie byłam, więc sobie przysiądę cichutko i będę śledzić
Pozdrawiam
gusia-s napisał(a):Pamiętam, że pisałeś o nazwie łacińskiej jakiejś rośliny ... strasznie długiej wielosłownej ... tym razem chyba nie pomieszałam
Katerina napisał(a):Od 19 - 24września - apogeum jesieni wtedy nastąpiło, a w dniu wyjazdu wróciło lato
Abakus68 napisał(a):Januszu, tu również masz laika piszącego o marakui - z łacińskiego Passiflory. Więc jeśli już to po naszemu męczennica, a jej owoc to marakuja. To trochę podobnie jak z owocem kiwi. Myślę, że połowa populacji odpowiedziałaby, że jest to roślina kiwi, a jest to nic innego jak Actinidia chinensis czyli agrest chiński... Swoją drogą w Ogrodzie Botanicznym w Poznaniu rośnie sobie aktinidia a jej kiwi są bardzo smaczne. Ups...
Witaj zumila przysiadaj i wcale nie musisz być cichutko, tu rozgadana ekipa gościzumila napisał(a):Bardzo mi się podobają Twoje relacje, na Bracu jeszcze nie byłam, więc sobie przysiądę cichutko i będę śledzić ...
O masz ... to była okazja do spotkania 19.09 wypłynęłam z Komizy i wtedy był najgorszy pogodowo dzień ale po południu na Hvarze już było ładnie 20.09 przybiłam do Milnej na Brać .Katerina napisał(a):gusia-sOd 19 - 24września - apogeum jesieni wtedy nastąpiło, a w dniu wyjazdu wróciło latow jakim terminie Ty byłaś na Brać? że we wrześniu to wiem ale od którego?
O kurde musze tam nadrobićAbakus68 napisał(a):gusia-s napisał(a):Pamiętam, że pisałeś o nazwie łacińskiej jakiejś rośliny ... strasznie długiej wielosłownej ... tym razem chyba nie pomieszałam
Po więcej łaciny wpadnij do mojego dzisiejszego wpisu u Elimar
No dokładnie same plusy ale u mnie może być z tym problem Może ale to pod wielkim znakiem zapytania uda nam się w tym roku rozpocząć urlop ostatnim tygodniem czerwca. Wcześniej nie ma mowy niestetytomekkulach napisał(a):Katerina napisał(a):Od 19 - 24września - apogeum jesieni wtedy nastąpiło, a w dniu wyjazdu wróciło lato
Nie rozważałaś wyjazdu w czerwcu? ...
A ja się cieszę, że w realu sporej grupie to odpowiada bo wtedy na plażach luźniejpomorzanka zachodnia napisał(a): ... Bardzo mnie cieszy, że mało na tym forum amatorów zorganizowanej, komercyjnej rozrywki. Ja też nie byłabym raczej zainteresowana korzystaniem z resortu. ...
Abakus68 napisał(a):Gusia, ile Ty miałaś urlopów w tym roku?
Abakus68 napisał(a):Gusia, ile Ty miałaś urlopów w tym roku?
Gzy gzy gzy ... było ich tsy majowy, lipcowy i wrześniowy ale tylko lipcowy był 2 tyg.tomekkulach napisał(a):
Można siem wqur#ić c'nie ...
gusia-s napisał(a):O masz ... to była okazja do spotkania 19.09 wypłynęłam z Komizy i wtedy był najgorszy pogodowo dzień ale po południu na Hvarze już było ładnie 20.09 przybiłam do Milnej na Brać .
A byłamagata26061 napisał(a):gusia-s napisał(a):O masz ... to była okazja do spotkania 19.09 wypłynęłam z Komizy i wtedy był najgorszy pogodowo dzień ale po południu na Hvarze już było ładnie 20.09 przybiłam do Milnej na Brać .
Gusia, Ty jeszcze we wrześniu na Visie, Hvarze i na Braču byłas? Pogratulować. Gdzie relacja??????
Powrót do Nasze relacje z podróży