Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser
Re: HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku B

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 21.01.2018 19:46

Buber napisał(a):Bardzo porządny kemping. Że napiszę ... full wypas...

CROnikiCROpka napisał(a):Miejscówka super! Świetnie zagospodarowane, widać że właściciele dbają :)
Trzeba przyznać, że metamorfoza się udała :) a właścicielem jest Amerykanin.

dhmegi napisał(a): ... Nie mogę załapać, o co chodzi w tym klombie hortensji.
gusia-s - pomóż zrozumieć i wytłumacz.
Czy ta łódź (bo chyba to jest łódka odwrócona do góry dnem) służy za ogrodzenie klombiku i czy te sieci są tylko ozdobą, czy też mają jakieś inne zadanie do spełnienia. :idea:
:mrgreen: Ja sobie wytłumaczyłam to tak, łódź z dziurawym dnem, splątaną w sieci wyrzuciło morze i w niej wyrosły hortensje :mrgreen:
Skoro kwiatki mogą rosnąć na wozach drabiniastych, ramach rowerowych to w starej łódce chyba też :mrgreen:

beatabm napisał(a):Trzeba przyznać że camping elegancki 8O Zaskoczyły mnie pustki, prawie brak namiotów...
Po nas na tym kempingu w sierpniu mieszkali nasi znajomi z 2 dzieci, też z budką. Przyjechali w ciemno, bo decyzję o wyjeździe podjęli z dnia na dzień i nie zdążyli dostać odpowiedzi o wolnych miejscach. Gdy przyjechali na kemp. była wolna jedna parcela więc ją zajęli, po czym z godzinę później dostali odp. na maila, że miejsc w terminie, o który pytają nie ma :mrgreen: Więc im też odpisali, że wiedzą już o tym bo własnie jedno zajmują :mrgreen:
Pole namiotowe było tak samo puste w czasie ich pobytu :) a parcele z dnia na dzień się zwalniały - był nawet dzień, że byli zupełnie sami :) Spora tam rotacja, przyjeżdżają kampery 2-3 dni i jadą dalej. Znajoma zakochała się w tym miejscu od pierwszego wejrzenia :mrgreen: Byli bardzo zadowoleni.

krakusowa napisał(a):
gusia-s napisał(a):
Zielone namioty to wędrowny obóz francuskich dzieciaków. Te bachory … tak :!: bachory :evil:, były tak rozdarte, że szok a ich opiekunowie w ogóle nie reagowali 8O, aż poszły skargi do recepcji dopiero zapanował względny spokój.

To tzw. bezstresowe wychowanie :evil: ...
Po nich były jeszcze 2 obozy ale młodszych dzieci i było zupełnie inaczej. Tamte starsze dzikusy w łazience robiły to samo :evil: o czym wspominała maslinka u siebie w relacji. Okupacja łazienki, nawet jak połowa nie miała zamiaru z niej korzystać to po prostu dotrzymywali towarzystwa pozostałym. Darli się wtedy niemiłosiernie wyśpiewując po francusku. Gdy przychodzili gotować to również z bomboksem i łupu cupu i znów śpiewy. Ale ogólnie zauważyłam, że chyba Francuzi to rozśpiewany naród ... bo wielokrotnie na kempingach spotykałam w łazienkach Francuzki śpiewające pod prysznicem ... same sobie 8O

Katerina napisał(a):Gusia - jeśli mój małżon nie przekona się do kempingów po tym jak mu pokażę Twoje zdjęcia, to znaczy,że już nic go nie przekona :? Tylko musiałabym nająć jeden z tych domków campowych, bo namiot raczej odpada...
Domki po sezonie tak jak Wy najczęściej jeździcie są chyba nawet w przystępnych cenach tylko nie wiem czy opłacalnych dla 2 osób :?

maslinka napisał(a):Gusia, bardzo mi się podoba ten camping...
No właśnie masz porównanie, jak było kiedyś a jak jest teraz. Mi ciężko się zorientować co gdzie kiedyś było :wink: Śledziłam tamtą Twoją relację ... wtedy przyznam, że wydał mi się ten kemp. ponury. Teraz zyskał przez mnóstwo zieleni jakiej dosadzili w każdym możliwym kąciku i odrazu wydaje się weselszy i jaśniejszy :) Plażę też lepiej zagospodarowano :) Generalnie wszystkim proponowali pozostawienia auta na parkingu, nam też ale jak pisałam nie skorzystaliśmy i nikt nie czynił nam uwag z tego powodu więc myślę, że tam tez by się nie czepiali.

Abakus68 napisał(a): ... Niemniej jednak zawsze mam tak, że jak gdzieś jadę to sprawdzam w jakim minimalnym czasie można dojechać późnym wieczorem do jakiegoś marketu ...
... Ale fakt, jeden zakręt jest tam deczko wynoszący :mrgreen: :mrgreen:
Również mieliśmy to na uwadze, od Konzuma dzieliło nas z 500m a od Lidla z 300 :D
Chłopaki raz wybrali się tam rowerami :mrgreen: no i to wzniesienie Toma pokonało jako na co dzień nie pedałującego :mrgreen:

Habanero napisał(a):Pamiętam, jakby to było wczoraj, mój spacer po Waterman Beach Village i pamiętam również, że odradzałem Wam ten kemping :?
Głównym powodem mojego sceptycznego nastawienia była odległość kamperowych parcel od plaży. Myślałem wtedy, że ta odległość nie powinna być większa niż 50- 100 m ...
Ja też pamiętam naszą dyskusję wtedy, nie mniej jednak poszliśmy na ustępstwa głównie z tego powodu, że z doświadczenia już wiemy, iż z plaży kempingowej korzystamy bardzo rzadko 1-3x na cały pobyt bo zawsze sporo jeździmy po okolicy. Do tej pory najdalej do plaży mieliśmy na Peljesacu na kemp. Nevio bo był na klifie i sporo trzeba było schodzić do niej w dół. Pozostałe kempingi to tak jak piszesz 50-100m. Dzięki Twojemu filmikowi wiedzieliśmy na co się piszemy i nie żałujemy tej decyzji ani trochę. Wielkiego wyboru nie mieliśmy a wyspę zobaczyć chcielismy bardzo :) Żal mi było, nie tyle odległości co tego, że nie będzie widać ani troszkę morza :(, więc jak na miejscu okazało się, że jednak widać to już byłam szczęśliwa :)

pomorzanka zachodnia napisał(a):Bardzo sympatyczny camping. Przyglądam się, bo mój mąż marzy o kamperze 8O (w bliżej nieokreślonej przyszłości ).Ja trochę mniej. Ale w takim domku mogłabym nocować.
Na razie o kamperze nie myślimy a o domkach i kwaterach tym bardziej :mrgreen: Kamperem trochę inaczej się podróżuje zwiedzając zazwyczaj po drodze. My póki co wolimy mieć stałą bazę gdzie stoi przyczepa a autko wolne do jazdy po okolicy :)

travel napisał(a):Gusia kemping jest super :D
Ale jak będziemy go tak zachwalać to niedługo będzie tu jak w Makarskiej :roll:
To może lepiej niech zostanie jak było, choć mi w sumie to ribka bo już tam nie wrócę raczej :mrgreen: Jeszcze nam się nie zdarzyło wracać w to samo miejsce ... wolimy poznawać nowe :)

tomekkulach napisał(a):
maslinka napisał(a): od trzech lat jesteśmy już apartamentowi ;),
ale mój mąż (tak, zwłaszcza on ;)) tęskni za klimatem campingów...

Jeszcze jedna zdrada kempingu i będzie ...
No ja też mam 1 na kącie :mrgreen: Strasznie się jej bałam, ale nie było tak źle :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.01.2018 21:07

gusia-s napisał(a): wzniesienie Toma pokonało jako na co dzień nie pedałującego :mrgreen:

...
Bo Tomasz typowy hetero jest :oczko_usmiech:

Pozdrawiam :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 21.01.2018 21:40

tomekkulach napisał(a):
gusia-s napisał(a): wzniesienie Toma pokonało jako na co dzień nie pedałującego :mrgreen:

...
Bo Tomasz typowy hetero jest :oczko_usmiech: ...
Zdecydowanie :mrgreen:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 22.01.2018 17:40

Katerina napisał(a): Kuzyn męża, mieszkający na stałe w Australii, spełnił kilka lat temu marzenie życia i wybrał się z żoną podobnym kolosem w rejs po M.Śródziemnym..Zachwyceni pokazywali nam zdjęcia z pokładu cruiser'a, gdzie sytuacja wyglądała niemal identycznie

Jedna para z naszej ekipy (+ dwie pary ich znajomych) była kilka lat temu na 2-tgodniowym rejsie kolosem po Karaibach. Uznali, że była to :mrgreen: kosztowna pomyłka, ujemnych wrażeń z całokształtu :? nie potrafiły naprawić nawet widoki na karaibskie lazury. Ogólnie nuuuuuuuuuuuda, którą próbowali zabijać winkiem itp. itd., ale to też jakoś nie pomogło (poza chwilowym „zabiciem” samych siebie :wink: ).
Żagle to zupełnie co innego 8) :!: .
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 22.01.2018 18:38

dangol napisał(a):
Katerina napisał(a): Kuzyn męża, mieszkający na stałe w Australii, spełnił kilka lat temu marzenie życia i wybrał się z żoną podobnym kolosem w rejs po M.Śródziemnym..Zachwyceni pokazywali nam zdjęcia z pokładu cruiser'a, gdzie sytuacja wyglądała niemal identycznie

Jedna para z naszej ekipy (+ dwie pary ich znajomych) była kilka lat temu na 2-tgodniowym rejsie kolosem po Karaibach. Uznali, że była to :mrgreen: kosztowna pomyłka, ujemnych wrażeń z całokształtu :? nie potrafiły naprawić nawet widoki na karaibskie lazury. Ogólnie nuuuuuuuuuuuda, którą próbowali zabijać winkiem itp. itd., ale to też jakoś nie pomogło (poza chwilowym „zabiciem” samych siebie :wink: ).

Pomyśleć,że nie tak dawno temu marzył mi się rejsik czymś takim - z własną fajną kajutką i fajfami :roll:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.01.2018 08:15

Itaka wprowadziła do oferty zimowe rejsy po Wyspach Kanaryjskich - 5 wysp w 7 dni. Statek sporo mniejszy bo tylko 7 pokładów pasażerskich ... opinie całkiem nienajgorsze :)

Domowy komp. mi zastrajkował ... mam nadzieję, że to nic poważnego wrrrr :evil: Działa ale odwala różne rzeczy, np. nie zaznacza tekstu albo wkleja jednym kliknięciem coś 4x. Może to tylko mysza ;)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 23.01.2018 08:31

Katerina napisał(a):
dangol napisał(a):

Pomyśleć,że nie tak dawno temu marzył mi się rejsik czymś takim - z własną fajną kajutką i fajfami :roll:

Zdecydowanie żagle to co innego :hearts: PO urodzeniu dziewczynek przez moment była myśl czy by nie pojechac na coś takiego - ceny jednak były zaporowe, chyba na szczęscie :mrgreen:
Katerina wyobraziłam sobie Ciebie na tych fajfach i padłam ze śmiechu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 23.01.2018 08:40

beatabm
Katerina wyobraziłam sobie Ciebie na tych fajfach i padłam ze śmiechu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Moja droga,że nie wyglądam na angielską lejdi :?: :lol: :mrgreen:
Bo ja śródziemnomorska bardziej jestem :mrgreen:

Ja myślałam o takich fajnych fajfach - popołudnie, rozgrzany pokład górny nad basenem, kubańska muzyka, albo tango i sangrija schłodzona...A do tego, to zapewniam - jestem stworzona :hearts:
Ostatnio edytowano 23.01.2018 08:50 przez Katerina, łącznie edytowano 1 raz
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 23.01.2018 08:43

Katerina tańcząca tango nad basenem - wracaj na ziemię, tam nie ma tyle miejsca patrząc na zdjęcia powyżej :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.01.2018 10:09

Katerina napisał(a): ... Ja myślałam o takich fajnych fajfach - popołudnie, rozgrzany pokład górny nad basenem, kubańska muzyka, albo tango i sangrija schłodzona...A do tego, to zapewniam - jestem stworzona :hearts:
Ok ... będą gorące rytmy, na supetarskim deptaku ;)

beatabm napisał(a):Katerina tańcząca tango nad basenem - wracaj na ziemię, tam nie ma tyle miejsca patrząc na zdjęcia powyżej :mrgreen:
No za burtą też nie poszalejesz :mrgreen:

Idziemy zaraz na plażę ;)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.01.2018 10:22

Dzień 3 - 17.07.2017 poniedziałek

Pierwsza poranna kawka smakuje wyśmienicie :)
IMG_20170717_082200.jpg

Zazwyczaj dzień po przyjeździe spędzamy na miejscu, nie ruszając auta. To dzień na rozpoznanie okolicy i odpoczynek.

Idziemy sprawdzić dojście do miasteczka ścieżką wzdłuż morza. Przechodzimy więc kempingową aleją i wychodzimy na plażę a tam 8O
IMG_20170717_103857.jpg

Na lądzie między Podstrana a Jasenice, w górnych partiach wybuchł pożar :(
Przysiadamy i obserwujemy chwilę.
IMG_20170717_104033.jpg

Póki co, nie widać samolotów gaśniczych. Wiatr jeszcze do końca nie ustał co zapewne utrudni walkę z żywiołem. Split ukrył się całkowicie za dymną zasłoną.
IMG_20170717_104537.jpg

No niezły początek :? . Nasze poprzednie wakacje na Krku też rozpoczęliśmy mocno wietrzną pogodą ale bez tego typu atrakcji 8O .

Spacerkiem wędrujemy sobie dalej w stronę miasteczka mijając kolejną plażę, na której mimo godziny ok. 11-ej jest niewiele ludzi :) To mi się podoba :) cisza, spokój.
IMG_20170717_104705.jpg

Plaża zawija do cypelka tworząc niewielką zatoczkę.
IMG_20170717_105103.jpg
IMG_20170717_105123.jpg

Wiejący ciepły wiatr wzburzył mocno Jadran.

Powstałe fale uderzają o brzeg. Nie częsty to widok nad Jadranem ;)

A za cypelkiem, w drugiej zatoczce zupełny spokój :) Morze o wiele spokojniejsze.
IMG_20170717_105324.jpg
IMG_20170717_105357.jpg

W sam raz by odsapnąć przed dalszym spacerem :)

Cdn... :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 23.01.2018 10:35

Te ubiegłoroczne pożary to jakiś koszmar :roll: Nie pamiętam żeby któregokolwiek roku tyle ich było 8O
Takie fale na łagodnym wejściu do wody to sama radość, można stać czy siedzieć automatyczna myjka działa :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.01.2018 10:43

beatabm napisał(a):Te ubiegłoroczne pożary to jakiś koszmar :roll: Nie pamiętam żeby któregokolwiek roku tyle ich było 8O
Oj tak ... ten pożar jeszcze pokaże co to ogień.

beatabm napisał(a):Takie fale na łagodnym wejściu do wody to sama radość, można stać czy siedzieć automatyczna myjka działa :mrgreen:
A jak się położysz to jeszcze masaż gratis :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 23.01.2018 10:44

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):Takie fale na łagodnym wejściu do wody to sama radość, można stać czy siedzieć automatyczna myjka działa :mrgreen:
A jak się położysz to jeszcze masaż gratis :mrgreen:

To już rozpusta :mrgreen:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 23.01.2018 20:30

Nie ma to jak pierwszy spacer... Kiedyś, gdy ranki nie zajmowały mi zabiegi witalne zwykle w Cro rodzina spała, a ja już leciałem oglądać okolicę... No ale kiedyś byłem młody :mrgreen:
Ładnie szumi to morze a pożary są do d... Chociaż ogień sam w sobie jest magiczny. Normalnie zaraz zapalę w kominku :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku Brač - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone