Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sdolas
Cromaniak
Re: HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku B

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 19.01.2018 08:04

Mariusz
Jak mi się uda wyskoczyć to Ci fotki podrzucę, może jakiś filmik i będziesz miał wyprawę zaliczoną :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.01.2018 08:28

Tego olbrzyma nie widziałam ale jego brat bliźniak Norwegian Jade dwukrotnie podnosił kotwicę i rzucał cumy gdy podchodziliśmy do Splitu 8O 8O 8O
Jadran zawiany że ho ho, na zdjęciach widać solidne chodzące szkwały 8O 8O Takiemu kolosowi jak Twój prom takie podmuchy nie groźna na szczęście :oczko_usmiech:
Uśmiech w czasie płynięcia zdradza ze z Ciebie jednak wilczek morski się robi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 19.01.2018 09:23

sdolas napisał(a):... Dzięki za podsunięcie pomysłu :wink:
Faktycznie woda ... :hearts:
Nasze dmuchańce jeszcze nie zaznały jezior w cro, czyli jest to kolejna koncepcja na udany dzień :lol: ... :(

007man napisał(a): Dokładnie jak piszesz :D Na SUP-a też byłoby jak znalazł, więc trzeba zgłębić temat tego obiecującego jeziora :oczko_usmiech:
Też nabrałam na Perucko ochoty i sobie kiedyś zajadę ... ale bez budki raczej tylko na dolocie z pobliża :) W jeziorku miejscami jest nawet 64m. głębokości 8O

dids76 napisał(a):Od kilku lat jeżdżę do CRO "starą drogą" czyli D1 właśnie i żona cały czas mnie namawia na nocleg w okolicy Peručko Jezero. Dla mnie to za blisko celu, ale może jej się kiedyś uda :oczko_usmiech:
Jak nie w te to może w tamte ;) Taki przerywnik na powrocie do domu byłby całkiem miły :)

Buber napisał(a):Bura ... albo jakaś inna Fryderyka daje czadu. Pamiętam wywrócone przyczepy na podjeździe pod Sveti Rok.
Wasz przejazd przez most ...zmroził mi krew w żyłach, ale pełna profeska w wykonaniu :D...
No niestety to miejsce z racji bliskości Velebitu jest wystawione na te podmuchy dlatego bardzo dobrze, że jednak na drodze stoi żywy człowiek :) i odławia wszystko co większe. Czasem kierowcy nie mają wyobraźni i mimo zakazu pchają się tam gdzie nie powinni.

Fryderyka też pokazuje pazur... u mnie w miarę spokojnie ale na zachodzie ostro :?

Janusz Bajcer napisał(a):Widzę, że "Gwiazda Norwegii" miała sesję zdjęciową w Splicie. :wink:
Nie tylko w Splicie :)
travel trafiła go we wrześniu w Kotorze :) wreszcie-wracam-do-domu-t53110-135.html#p1925402

beatabm napisał(a):... Jadran zawiany że ho ho, na zdjęciach widać solidne chodzące szkwały 8O 8O Takiemu kolosowi jak Twój prom takie podmuchy nie groźna na szczęście :oczko_usmiech:
Uśmiech w czasie płynięcia zdradza ze z Ciebie jednak wilczek morski się robi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jak to mówią "kruk krukowi oka nie wydziobie" ;) Jadran na Jadranie czuł się swobodnie ... sunął jak czołg i burę miał w nosie :mrgreen:

A ja wodę wszelaką od zawsze lubiłam i wilczkiem byłam, albo może jakąś syrenką, konikiem, rozgwiazdą? :mrgreen:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 19.01.2018 09:42

Ach...
Ten piękny, wyczekany moment wypłynięcia na wyspę. :hearts:
Wtedy się czuje, że to JUŻ. :D
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 19.01.2018 10:50

gusia-s napisał(a):cd. Dzień 2 - 16.07.2017 niedziela

Wracamy do budki bo za chwilę zacznie się załadunek na prom.
DSC_0011.JPG

Ta czarnula z koczkiem wygląda zupełnie jak moja córa :D

DSC_0031.JPG

I znalazł się mój statek z Czarnogóry. Niby Norwegian Star a po Adriatyku krąży 8O :papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 19.01.2018 11:02

A ja widziałam taki norweski klejnot - Norwegian Jade - inwazja Norwegów ( Wikingów) z morza? :oczko_usmiech:

P9041488.JPG

P9041489.JPG
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 19.01.2018 11:08

Split i wzgórza pięknie uwieczniliście na zdjęciach.
Ładne zdjęcia robi Wasza maszynka :D
Można wiedzieć czym robicie zdjęcia :?:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 19.01.2018 12:03

Roxi napisał(a):Ach...
Ten piękny, wyczekany moment wypłynięcia na wyspę. :hearts:
Wtedy się czuje, że to JUŻ. :D
Oj tak :hearts:

travel napisał(a): Ta czarnula z koczkiem wygląda zupełnie jak moja córa :D ...
A Ona jest cała moja :hearts:

Katerina napisał(a):A ja widziałam taki norweski klejnot - Norwegian Jade - inwazja Norwegów ( Wikingów) z morza? :oczko_usmiech:
Czyli ten sam co Kapitańska ...
beatabm napisał(a):Tego olbrzyma nie widziałam ale jego brat bliźniak Norwegian Jade dwukrotnie podnosił kotwicę i rzucał cumy gdy podchodziliśmy do Splitu 8O 8O 8O ...
Fajnie są zmalowane, jakby miały uśmiech na ustach :wink: choć Jade jak się przyjrzeć to ma raczej grymas :?

Habanero napisał(a):Split i wzgórza pięknie uwieczniliście na zdjęciach.
Ładne zdjęcia robi Wasza maszynka :D
Można wiedzieć czym robicie zdjęcia :?:
Dziekuję :) Zdjęcia są mieszane, część moją komórką HUAWEY coś tam coś tam :wink: a część Toma sprzętem jakiś NIKON5300 jak wynika z metadanych zdjęcia :wink: ja się na tym nie wyznaje :mrgreen:

Przy ładnej pogodzie i ekspozycji światła to chyba ładne zdjęcia bele czym da się ustrzelić ;)

Do Splitu oczywiście wrócimy :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.01.2018 12:18

Na tym zdjęciu Jade już wybierał cumy 8O 8O. Nie było miłym przechodzić mu przed dziobem :roll:

DSC_0718.JPG
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 19.01.2018 15:12

beatabm napisał(a):Na tym zdjęciu Jade już wybierał cumy 8O 8O. Nie było miłym przechodzić mu przed dziobem :roll:
...
Kurde, tyle go nad wodą a ciekawe ile jest pod 8O
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.01.2018 15:16

gusia-s napisał(a):...
Kurde, tyle go nad wodą a ciekawe ile jest pod 8O[/quote]
Dane z wikipedii:
Norwegian Jade (wcześniej Pride of Hawaii) – statek pasażerski należący do floty Norwegian Cruise Line. Został zbudowany w stoczni Meyer Werft w Papenburg, Niemcy. Został przekazany inwestorowi 19 kwietnia 2006. Statek kosztował ponad 500 milionów dolarów i w tamtym czasie był to największy i najdroższy statek pływający pod banderą USA
Liczba członków załogi 1078
Liczba pasażerów 2402
Długość całkowita (L) 294 m
Szerokość (B) 32 m
Zanurzenie (D) 8 m
Pojemność brutto 93.558 GT
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 19.01.2018 19:04

Jestem, patrzę obserwuję. Ale się jakoś specjalnie nie wypowiem. Chłonę te Twoje zdjęcia z promu i nim płynięcia, bo my się z wodą nie lubimy. Prysznic, od brzegu aby było coś pod nogami i już. Ogień, prąd, lasy, podgórza i owszem. Ale z wodą to ja bym się za cholery nie "ożenił" Ale oglądać cudze (bez podtekstów mi tutaj...bo się wyda) to lubię. Siedziałem lekko zdrętwiały na promie i dla mnie to heroiczny wysiłek był pójść po lody dla żony. Jak ja się cieszyłem, że w drodze powrotnej wypływaliśmy pierwszym. Ciemno - uff...
No ale dobrze, że już na ten Brač dotarłaś.
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 19.01.2018 19:21

beatabm napisał(a):
gusia-s napisał(a):...
Kurde, tyle go nad wodą a ciekawe ile jest pod 8O

Dane z wikipedii:
Norwegian Jade (wcześniej Pride of Hawaii) – statek pasażerski należący do floty Norwegian Cruise Line. Został zbudowany w stoczni Meyer Werft w Papenburg, Niemcy. Został przekazany inwestorowi 19 kwietnia 2006. Statek kosztował ponad 500 milionów dolarów i w tamtym czasie był to największy i najdroższy statek pływający pod banderą USA
Liczba członków załogi 1078
Liczba pasażerów 2402
Długość całkowita (L) 294 m
Szerokość (B) 32 m
Zanurzenie (D) 8 m
Pojemność brutto 93.558 GT[/quote]

8 metrów to niewiele jak na takie bydlę :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 19.01.2018 20:38

beatabm napisał(a):... Dane z wikipedii:
Norwegian Jade (wcześniej Pride of Hawaii) – statek pasażerski należący do floty Norwegian Cruise Line ...
Też zerknęłam z ciekawości do Wiki ... i trafiłam na ciekawą stronkę. Wynika z niej, że braciszków jest więcej :) Wszystkie takie ładniusie :)
To tylko kilka z nich ...
Norwegia Getaway.jpg
Norwegia Breakaway.jpg
JOY_Bemalung_W466.jpg
Norwegia Escape.jpg

Wszystko zaje...e, wypasione. Parki wodne, małpie gaje, cuda na kiju. Na YB jest dużo zachęcających filmików reklamowych .

No pięknie ... ale gdybym na miejscu zastała taką sytuację ... 8O
norwegian-escape-norwegian-ncl-17553.jpg
To skok na główkę i wpław do brzegu :mrgreen: Choć na Morzu Norweskim byłoby to moje ostatnie w życiu spotkanie z wodą :( temp. w lecie 8-12 st. :mrgreen:

Abakus68 napisał(a): ... my się z wodą nie lubimy...
... Ogień, prąd, lasy, ... owszem. ...
To bliżej Tobie do piromana czy strażaka :?: :mrgreen:

słoma79 napisał(a):... 8 metrów to niewiele jak na takie bydlę :mrgreen:
Jak na 15 pokładów to w sumie rzeczywiście niewiele chyba, że połowa z nich jest pod wodą :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.01.2018 21:36

No pięknie ... ale gdybym na miejscu zastała taką sytuację ... 8O

Zapytam tylko o jedno: jak tu cycać w takim towarzystwie??? 8O 8O 8O Niemożliwe :roll: :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

HiFi Supe(rs)tar super hit! - gusia-s i Banda na Otoku Brač - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone