Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Te - Kiero, zdjęcie o którym piszesz faktycznie wykonano w Breli, przedstawia ono zarówno sławną skałkę jak i brzeg morza przy dzielnicach Breli - Podrace i Scit. Stąd tytuł.
Rafał K napisał(a):Te - Kiero, zdjęcie o którym piszesz faktycznie wykonano w Breli, przedstawia ono zarówno sławną skałkę jak i brzeg morza przy dzielnicach Breli - Podrace i Scit. Stąd tytuł.
tak, tak, oczywiście , wiesz jakoś przeczytałem i zapisałem Podrace, a myślałem/widziałem napis Podgora , teraz po 20min drzemce przejrzałem na oczy, wszystko się zgadza sorrki za zamieszanie
Podobnych wizualnie teatrzyków w Grecji nie brakuje, ten jest wyjątkowy z uwagi na swoją unikalną akustykę - nawet w najwyższych rzędach słychać np. odgłos monety upuszczonej na scenie (sprawdzone nausznie).