Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

hardcore: Scepan Polje - Zabljak

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 29.08.2007 20:02

kaszubskiexpress napisał(a):bylem,jest ok,pozniej poszukam i postaram sie jeszcze dzisiaj podac namiary

Dzięki, i przy okazji ile "śpiewali" za osobę?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.08.2007 09:30

Andrzej G napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):bylem,jest ok,pozniej poszukam i postaram sie jeszcze dzisiaj podac namiary

niestety posiałem gdzieś namiary,ale mogę napisać Tobie , że jadąc teraz(zakładam,że wybierasz się w najbliższym czasie)spokojnie znajdziesz tam miejsce w ciemno,bylem tam dwa razy w czerwcu i dwa razy byliśmy sami w pensjonacie.Jak dojechać zapewne wiesz.Informacja dla innych.Wjeżdżając do Bilje, kawałek za granicą,przy głównej ulicy po prawej stronie jest dość duży słup z informacjami o nazwach pensjonatów i strzałkami w lewo.Cała ta boczna ulica to same pensjonaty.Na wszystkich budynkach były informacje ,że są wolne miejsca.Zapłaciłem 30 euro za dwie osoby. Napisz kiedy wyjeżdżasz,może uda mi się wyrwać namiary od znajomego,któremu polecałem to miejsce.
Pozdrawiam.
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 30.08.2007 15:28

kaszubskiexpress napisał(a):
Andrzej G napisał(a):

niestety posiałem gdzieś namiary,ale mogę napisać Tobie , że jadąc teraz(zakładam,że wybierasz się w najbliższym czasie)spokojnie znajdziesz tam miejsce w ciemno,bylem tam dwa razy w czerwcu i dwa razy byliśmy sami w pensjonacie.Jak dojechać zapewne wiesz.Informacja dla innych.Wjeżdżając do Bilje, kawałek za granicą,przy głównej ulicy po prawej stronie jest dość duży słup z informacjami o nazwach pensjonatów i strzałkami w lewo.Cała ta boczna ulica to same pensjonaty.Na wszystkich budynkach były informacje ,że są wolne miejsca.Zapłaciłem 30 euro za dwie osoby. Napisz kiedy wyjeżdżasz,może uda mi się wyrwać namiary od znajomego,któremu polecałem to miejsce.
Pozdrawiam.

wyjeżdżam 7 września na nockę
jankowski-uno
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankowski-uno » 02.03.2010 17:52

Cro maniacy.
Mam chęć po przebywać w rejonie Durmitor ale może ktoś ma świeże wiadomości (mogą być zeszło roczne) na temat stanu dróg w rejonach Hum na Niksic , Zabljak, Trsa , kanion Tary, Mojkovac, Kolasin, Podgorica.
Szczególnie interesuje mnie droga Pivsko jeziero przez Trsa do Zabljak.
Czy ktoś spał w Zabljak, czy łatwo znaleźć nocleg. Planuję pojechać w sierpniu więc czy jest tam dużo ludzi?. Na waszych zdjęciach widzę że nie ma ich za wiele.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 02.03.2010 19:18

Trsa-Żabljak od jakiegoś czasu asfalt na całej długości, na tyle świeży że chyba się nie zdążył podziurawić.
Kanion Tary w 2005 był dobry asfalt.
Kolasin-Mojkovac w 2005 były dziury w asfalcie i roboty drogowe, nie wiem jak teraz, odcinka Kolasin-Podgorica nie znam.
Na Hum/Scepan Polje od strony BiH nie wiem czy już jest na całej długości asfalt, ktoś o tym pisał na forum ale nie pamiętam. Od granicy do Niksica dobry asfalt.
pzdr :)
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 04.03.2010 16:40

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=26710
Tutaj masz relację z tej trasy okraszoną zdjęciami :)
Pzdr
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 14.06.2011 22:36

Witam!wybieram się do czarnogóry i mam pytanie dot drogi E762 Hum-Niksic czy w dalszym ciągu brak jest pewnych odcinków drogi ? Ta extremalna droga jest w czarnogórze czy w BIH ?
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 15.06.2011 09:53

W 2009 brakowało jakichś 20 km w BiH (ale jeżdżą tamtędy nawet autobusy) - tuż przed czarnogórską granicą. W życiu nie nazwałbym tego trasą ekstremalną, nawet TICO da radę ;) . Od przejścia granicznego śliczny asfalt.

BiH - gdzieś za Sarajewem:

Obrazek

BiH - tuż przed granicą:

Obrazek

Czarnogóra - po przekroczeniu granicy:

Obrazek
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 15.06.2011 15:46

Parrot dzięki za odpowiedź mi się taka droga podoba ale nie wiem jak pozostałym,podobna jak na Sv.Jure.Ta droga chyba nic się nie zmienia jak czytam posty jaka była taka jest-pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

hardcore: Scepan Polje - Zabljak - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone