Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hajduk Split

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Maciej
Cromaniak
Hajduk Split

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 02.12.2002 17:40

Głównie do Leona-nie wiem czy jestes kibicem(w HR "nie bycie kibicem" jest chyba niemozliwe?) -ale właśnie przeczytałem ze w niedziele mieliscie hit sezonu czyli mecz Dinamo-Hajduk i jak zwykle nie tylko na stadionie bylo goraco, Hajduk niestety przegrał(jakos nie lubię druzyn ze Stolic-nie ważne jakiego kraju) ale mnie przypomniało się z któryś wakacji hasło z murów szło jakos tak "Ja i moje mamo jebamo Dinamo" :mrgreen:
U Was zdaje sie całe wybrzeże kibicuje Hajdukowi a nie przepada za Dinamem? W każdym razie informacja o ostatnich zamieszkach dotarła takze do Polski.
PZDR :D
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 03.12.2002 09:47

Tak jest kibicuje za Hajduk bo sa z mojego miasta i bo sa moimi sasiadami. Niektorich pilkazi aktualnich nawet uczyla moja matka. A z nieco starszimi bile w wojsku. Natomiast nie przipadam za bardzo za pseudo kibicami. Klub kibicow Hajduka nazivaja sie TORCIDA
Limon
Globtroter
Hajduk Split

Nieprzeczytany postnapisał(a) Limon » 05.12.2002 13:44

Byłam w Dalmacji na początku września, wtedy Hajduk wygrał z Dinamem w Splicie. Oj, co to była za impreza... Chorwaci siedzieli w knajpach i śpiewali na całe gardło. Atmosfera nie do opisania.
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 09.12.2002 21:25

ze sie pochwale..moj maz jako wielki kibic Hajduka byl na tym ostatnim meczu i oczywiscie stal na ,,jugu,, tzn. jak zawsze z Torcida.
nawet krotko czekali po meczu..40 minut. ja jak bylam raz na z nim na wiosne to siedzielismy 2 godziny.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 15.03.2005 19:54

Dziś Hajduk Split pokonał Dinamo Zgreb 2:0 i tym samym przeszedł do półfinału Pucharu chorwacji :D Z kim zagra - okaże się jutro.

Plumek
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 15.03.2005 20:13

Plumek napisał(a):Dziś Hajduk Split pokonał Dinamo Zgreb 2:0 i tym samym przeszedł do półfinału Pucharu chorwacji :D Z kim zagra - okaże się jutro.

Plumek

"Drobne" sprostowanie: nie z Dinamo, a z NK Zagreb (http://typosfera.pl/statystyki.php- w wyszukiwarce trzeba wybrać Croatia FA Cup).
PZDR.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2005 20:49

Plumek napisał(a):Dziś Hajduk Split pokonał Dinamo Zgreb 2:0 i tym samym przeszedł do półfinału Pucharu chorwacji :D Z kim zagra - okaże się jutro.

Plumek

Niezły temacik odgrzałaś Plumek :lol: ....z 2002 roku ho ho ....a tak przy okazji...szkoda wielka, że dominika już tu nie bywa....
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 15.03.2005 21:26

krystek napisał(a):

Plumek

"Drobne" sprostowanie: nie z Dinamo, a z NK Zagreb (http://typosfera.pl/statystyki.php- w wyszukiwarce trzeba wybrać Croatia FA Cup).
PZDR.

Mea culpa - dzięki, że Krystek sprotował :D

Plumek
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 15.03.2005 21:50

Plumek napisał(a):
krystek napisał(a):

Plumek

PZDR.

Mea culpa - dzięki, że Krystek sprotował :D

Plumek

No to sprotowanie pytanie ;
kiedy i gdzie i dlaczego przerwano mecz piłki nożnej między chorwackim Dynamo i serbską Czerwoną Gwiazdą i co z tego wynikło?
Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 15.03.2005 22:24

Widziałem nawet film z tej awantury, dramatyczne zajscia
BigJar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigJar » 16.03.2005 00:40

heh, zwiedzając Split byliśmy także na stadionie Hajduka... ponieważ byliśmy kilkunasto-osobową grupą a niektórzy mieli szaliki klubowe naszych klubów po małej wymianie zdań z ochroną zostaliśmy wpuszczeni na stadion i mogliśmy go oglądać od środka czyli niemal z murawy boiska... szkoda, ze było pusto, zrobiliśmy dużo zdjęć i podziękowaliśmy, było miło ... ciekawie wrażenie a stadion choć nie duży to całkiem ładny... przy stadionie sklep z klubowymi akcesoriami...
pozdrawiam,
BJ
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 16.03.2005 09:48

Też byłem na tym stadionie,mieliśmy na sobie koszulki Widzewa i wpuscili nas bez problemu,bardzo fajny stadion(szkoda ,że takiego nie ma w Polsce) i świetnie zaopatrzony sklep klubowy ale niestety mieli wtedy przerwę i nic nie kupiliśmy.Na pamiatkę mam sporo fotek i film.
Pozdro.
d'este
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) d'este » 16.03.2005 10:15

Witam. A ja pamiętam świetny humorystycznie transparent kibiców który był widoczny w tłumie podczas wizyty Papieża w Splicie kilka lat temu. Napis brzmiał: "Jan Paweł II, Hajduk Split pierwszy!" :D
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 23.03.2005 10:15

Rafi napisał(a):Widziałem nawet film z tej awantury, dramatyczne zajscia

Kibicami ,,Czerwonej Gwiazdy'' dowodził słynny potem,,Arkan''.

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone