napisał(a) Martini2000 » 15.05.2024 19:19
Ja zawsze jakiś "prezent" wiozę , czy to żubrówka czy likier i obowiązkowo do pakietu 4-pak Żywca
Przywożę bo taki jestem i lubię dać oprócz kasy coś od siebie , nie jadę do Hotelu tylko do prywatnych osób , jestem ich gościem ,oczywiście płacę za pobyt , ale od drobnego upominku nie zbiedniejemy przy 14 dniowym wyjeździe.
W tym roku akurat 3 x jedziemy do tych samych gospodarzy , zrobili nam rabat na 2 kwaterach po 10 Euro / dobę/ap. , czyli wychodzi 2x10x14 - 280 Euro , do tego oni też zawsze nas miło witają , ostatnio na wejściu dali nam butelkę swojskiego winka , a na odchodne 3 butelki różnych win też swojej produkcji .
2 lata temu syn się rozchorował kilka dni przed wyjazdem i wracaliśmy dzień wcześniej , sami zaproponowali że zwrócą nam za 1 dobę (a przecież nie musieli) - ot taki miły gest - więc jak tu nie być miłym.
W innym apartamencie kilka lat temu gospodarze przygotowali nam kolację , Lignje na żaru , przepyszne , lepsze niż w konobie , przynosili owoce .
... może miałem szczęście trafiać na takich miłych ludzi . albo po prostu karma wraca
p.s. ale że Krakowska Sucha ? , nie wpadłbym na to , w sumie tak oni mają okropne wędliny