arturescu napisał(a): Dla mnie co rok ten sam schemat to porażka, zmieniam kraje, zmieniam miejsca, zmieniam środek transportu, bo świat jest z ciekawy, aby nie zobaczyć ile się da. Siłą rzeczy zmieniam też hotele i apartamenty i nie przywiązują się do właścicieli, płacę i wymagam Póki co mam szczęście i trafiam na sympatycznych i uczciwych.
Ale jak będę już emerytem to przystopuję i pewnie wrócę w kilka miejsc, które mnie zauroczyły W 20lecie ślubu pojechaliśmy z dzieciakami śladem naszej podróży poślubnej, fajnie było zobaczyć jak zmieniły się te miejsca latach, niektóre na lepsze, inne na gorsza, ale najważniejsze były wspomnienia
leswac napisał(a):właśnie pisząc wcześniej o moim postępowaniu wspominałem o podejściu gospodarzy.
płacąc za pobyt nie małe kwoty nikt nic nie musi dawać w prezencie, ale jeśli tak jak u mnie gdzie jeżdżę parę lat moi gospodarze wychodzą ponad to co nam się należy i dają gratisy to trochę głupio bez niczego. prosta sytuacja dla przykładu, kiedy przychodzimy z plaży a na balkonie w pokoju niespodzianka : micha pieczonych ziemniaczków w ćwiartkach z ziołami, pieczeń jagnięca, butelka wina, surówki i sałatki, owoce i ciasto na deser a w lodówce kolejny "zonk" 3 butelki piwka Ożujsko.
Vella napisał(a):leswac napisał(a):właśnie pisząc wcześniej o moim postępowaniu wspominałem o podejściu gospodarzy.
płacąc za pobyt nie małe kwoty nikt nic nie musi dawać w prezencie, ale jeśli tak jak u mnie gdzie jeżdżę parę lat moi gospodarze wychodzą ponad to co nam się należy i dają gratisy to trochę głupio bez niczego. prosta sytuacja dla przykładu, kiedy przychodzimy z plaży a na balkonie w pokoju niespodzianka : micha pieczonych ziemniaczków w ćwiartkach z ziołami, pieczeń jagnięca, butelka wina, surówki i sałatki, owoce i ciasto na deser a w lodówce kolejny "zonk" 3 butelki piwka Ożujsko.
Jeśli ten balkon to taki z wejściem z zewnątrz to spoko, ale lodówka to już chyba w apartamencie?
Wchodzą wam do mieszkania podczas waszej nieobecności?
Kurczę, rzeczywiście "rodzinnie", ale ja jednak wolę więcej dystansu.
Stan1971 napisał(a):rufus295 napisał(a):Właśnie o takim myślę, muszę tylko odpowiedniego producenta znaleźć.
Wpisz w wyszukiwarkę "Cukiernia Andraka – Sękacz Suchowola"
Ural napisał(a):Nic nie daję gospodarzom prezentu bo ostatnio trafiam na takich, że nie ma ich w budynku w którym wynajmuję apartament. Na siłę nie chcę nikogo uszczęśliwiać.