aisa80 napisał(a):W zeszłym roku wybraliśmy się do Chorwacji pierwszy raz. Nawet nie czytając forum pomyślałam o tym aby dać coś gospodarzom - drobiazg z Polski.
A że dopiero co porobiłam słoiki ogórków małosolnych ze swojego ogródka to pomyślałam, że to dobry pomysł.
Teraz przeglądam forum i widzę że nie tylko ja na taki pomysł wpadłam.
Jeden słoik dałam gospodyni w pierwszy dzień pobytu. Potem jak sie zorientowałam że na dole mieszkają Teście gospodyni, którzy również byli bardzo mili to i im dałam słoiczek ogórków.
W dniu wyjazdu dostaliśmy buteleczkę Rakiji.
W sobotę znowu trzeba zerwać ogórki z ogródka, więc myślę że wezmę znowu ze sobą.
Jedziemy w nowe miejsce ale zawsze mi się wydawało że to takie miłe kiedy można coś podarować.
Jak Was tak czytam to chyba jeszcze flaszkę polskiej wódki też wezmę
numenius napisał(a):aisa80 napisał(a):W zeszłym roku wybraliśmy się do Chorwacji pierwszy raz. Nawet nie czytając forum pomyślałam o tym aby dać coś gospodarzom - drobiazg z Polski.
A że dopiero co porobiłam słoiki ogórków małosolnych ze swojego ogródka to pomyślałam, że to dobry pomysł.
Teraz przeglądam forum i widzę że nie tylko ja na taki pomysł wpadłam.
Jeden słoik dałam gospodyni w pierwszy dzień pobytu. Potem jak sie zorientowałam że na dole mieszkają Teście gospodyni, którzy również byli bardzo mili to i im dałam słoiczek ogórków.
W dniu wyjazdu dostaliśmy buteleczkę Rakiji.
W sobotę znowu trzeba zerwać ogórki z ogródka, więc myślę że wezmę znowu ze sobą.
Jedziemy w nowe miejsce ale zawsze mi się wydawało że to takie miłe kiedy można coś podarować.
Jak Was tak czytam to chyba jeszcze flaszkę polskiej wódki też wezmę
Weź, weź i oprócz polskiej wódeczki polecam jeszcze słodycz - śliwkę nałęczowską w czekoladzie, bo bardzo lubią oraz porządne kabanosy.
Aha, teściowie nie teście. Po teście można się dowiedzieć o ciąży, albo znanym egzaminie.
chopperrulez napisał(a):Odgrzeję trochę "kotleta". Jedziemy czwarty raz w to samo miejsce. Chciałbym zrobić prezent gospodarzowi. Niestety, nie mam pomysłu. Pić (alkoholu ) nie może. Słodyczy nie może. Pieniędzy też wziąć nie chce. Poradźcie proszę, bo nie mam pomysłu.