Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gry wojenne Canon vs. Nikon vs. Olympus ;-)

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 05.03.2009 10:34

wiesz Bodzioch Marek Ty sobie robisz zdjecia do awatara, z czyms takim co ja mam na codzien. Sprzet to tylko kwestia pojscia dla mnie do sklepu.
Pozdrawiam. Chrup, chrup...
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 05.03.2009 10:39

Plumek napisał(a):
F-uncia napisał(a):A tak z ciekawości 3,5 k za ślub to dużo czy mało? Nam zdjęcia robił znajomy za free to nie wiem :D

To pewnie zależy dla jakiej kieszeni :) To jest tak samo, jak z ceną za apartament w Chorwacji :) 15 euro od łebka to dużo czy mało?
ni do końca o kieszeń tu idzie. Bardziej o to czy zauważają róznicę ... Dla niektórych liczy się tylko cena i jeszcze przeliczają x zł /szt czyli im więcej za mniej tym lepszy fotograf. Wiele wpysionych wesel zostało uwiecznionych przez najtańszego foto (jak to przypadek z zeszłego roku przychodzi tata z młodymi -własciciel firmy obuwniczej - i powiada: "..wie pan, mnie 300zdjęć nie odpowiada bo wesele bedzie wypasione na maksa i 300 zdjęć tego nie obejmie..." na moje argumenty że obróbka, że tygodnie roboty, on skwitował:.." co mnie pana robota obchodzi, ja potrzebuję miec dużo zdjęć no i cenę dobrą bo panie, na ul. xy jest studio fotograficzne co to za 850zł robi i 800-1000zdjęć oddaje, młodzi se pana wybrali bo mówią że ładniejsze ale ja tyle kasy za 300zdjęć na dam..." Pożegnalismy się w miłej atmosferze. :wink: Druga grupa to "klient" którego stac i chce mieć wszystko co naj... najdroższe. Trzecia to PM która płaci bo zdjęcia, styl , klimat zdjęć im sie podoba i tu znów są ci którzy nie patrzą na kasę bo maja i ci co tną koszty i np z kameruna rezygnują. Często nieważne jest czy wesele na 200osób, czy tylko uroczysty obiad na 25 osób. Wreszcie grupa, ludzi którzy nie dadzą wiecej niż 800 bo po pierwsze nie widzą róznicy i nie posiadają srodków
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 05.03.2009 10:54

Monte Christo napisał(a):wiesz Bodzioch Marek Ty sobie robisz zdjecia do awatara, z czyms takim co ja mam na codzien. Sprzet to tylko kwestia pojscia dla mnie do sklepu.
Pozdrawiam. Chrup, chrup...
i znów pudło, motocykli zjechałem dziewieć i ponad 300tys na moto mój kręgosłup wytrzymał, wiec nie przyp...j sie nawet do avatarka. To akurat Biograd jest, a na tym motocyklu 39-tys km zrobiłem.. :D.
Po twojej znajomośc toerii foto, musisz nieźle na winklach wymiatać tylko na którym forum... :lol: :lol: :lol: ?? bo w realu to pewnie tylko do sklepu chodzisz sobie poogladać... :lol: :lol: :lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 05.03.2009 11:02

Bodzioch Marek napisał(a):
Plumek napisał(a):
F-uncia napisał(a):A tak z ciekawości 3,5 k za ślub to dużo czy mało? Nam zdjęcia robił znajomy za free to nie wiem :D

To pewnie zależy dla jakiej kieszeni :) To jest tak samo, jak z ceną za apartament w Chorwacji :) 15 euro od łebka to dużo czy mało?
ni do końca o kieszeń tu idzie. Bardziej o to czy zauważają róznicę ... Dla niektórych liczy się tylko cena i jeszcze przeliczają x zł /szt czyli im więcej za mniej tym lepszy fotograf. Wiele wpysionych wesel zostało uwiecznionych przez najtańszego foto (jak to przypadek z zeszłego roku przychodzi tata z młodymi -własciciel firmy obuwniczej - i powiada: "..wie pan, mnie 300zdjęć nie odpowiada bo wesele bedzie wypasione na maksa i 300 zdjęć tego nie obejmie..." na moje argumenty że obróbka, że tygodnie roboty, on skwitował:.." co mnie pana robota obchodzi, ja potrzebuję miec dużo zdjęć no i cenę dobrą bo panie, na ul. xy jest studio fotograficzne co to za 850zł robi i 800-1000zdjęć oddaje, młodzi se pana wybrali bo mówią że ładniejsze ale ja tyle kasy za 300zdjęć na dam..." Pożegnalismy się w miłej atmosferze. :wink: Druga grupa to "klient" którego stac i chce mieć wszystko co naj... najdroższe. Trzecia to PM która płaci bo zdjęcia, styl , klimat zdjęć im sie podoba i tu znów są ci którzy nie patrzą na kasę bo maja i ci co tną koszty i np z kameruna rezygnują. Często nieważne jest czy wesele na 200osób, czy tylko uroczysty obiad na 25 osób. Wreszcie grupa, ludzi którzy nie dadzą wiecej niż 800 bo po pierwsze nie widzą róznicy i nie posiadają srodków

Dokładnie tak samo jest z apartamentami: bo blisko ulicy, bo daleko od morza, bo z prywatną plażą, bo z TV, bo bez klimy...
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 05.03.2009 11:05

Proszę tu o linki ze zdjęciami obydwu panów - ja (my) ocenię :D
Koniec dyskusji.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.03.2009 11:06

Ustawka :D
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 05.03.2009 11:15

Żenada. Z worka wyszło szydło. Nie ma tutaj, w tym wątku ludzi miłujących fotografię, tylko bez wyjątku ludzie miłujący sprzęt fotograficzny (wg Kena Rockwella poziom pierwszy) i chwalipięty (wg stopniowania przedszkolnego).
:roll:

Pozdrawiam
Rafał

EDIT: Przepraszam, zapędziłem się. Plumek, wybacz Ciebie w tym gronie nie postrzegam. Twoje foto maja to "coś" magicznego. A sprzęt masz, że tak powiem, niszowy ;)
Ostatnio edytowano 05.03.2009 11:35 przez asikx, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.03.2009 11:28

Człowiek miłujący sprzęt fotograficzny :wink: czyli jak tu ktoś napisał -"onanista sprzętowy" :lol:

Obrazek
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.03.2009 11:29

Monte Christo napisał(a):Sprzet to tylko kwestia pojscia dla mnie do sklepu.

Z kartą kredytową Taty :?: Gratuluję Taty, bo zdjęć niestety nie :D
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 05.03.2009 11:33

Janusz Bajcer napisał(a):
Obrazek

Musi Bodzioch lub Rysio. Bo na Plumka mi to coś nie wygląda ;)

Pozdrawiam
Rafał
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.03.2009 11:54

Nie stać mnie na białe SSMany, więc odpadam :wink:
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 05.03.2009 12:04

asikx napisał(a):Musi Bodzioch lub Rysio. Bo na Plumka mi to coś nie wygląda ;)

Pozdrawiam
Rafał

No tak, a o mnie zapomniał :( ;)

Kilka w klimacie:
maniak Canona
...i Nikona
A to dla Lesia, bo ma problem z oświetleniem ;)
Obrazek
I dla pań - wersja light i hard
Obrazek
Obrazek
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 05.03.2009 12:14

w sprawie moto w takim ukladzie zwracam honor.
Tato korzysta raczej z mojej karty, niz ja z jego to tak OT.
Ale to moja wlasna sprawa.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 05.03.2009 12:40

volumen napisał(a):
asikx napisał(a):Pozdrawiam
Rafał

A to dla Lesia, bo ma problem z oświetleniem ;)
Obrazek
:D pan bezcieniowy :lol:
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 05.03.2009 14:20

Bodzioch Marek pozwolisz, ze bede sie zwracal Marus ?ok. Chyba ze ci nie pasuje to mi napisz.

Marus... a udzielasz sie tu http://www.agwpja.com/

http://www.agwpja.com/
??
Bo bardzo fajne zdjecia tam sa. Chyba to mi tez mozesz przyznac. ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Gry wojenne Canon vs. Nikon vs. Olympus ;-) - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone