Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grudziądz-Ciovo jak długo???

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
olixon
Turysta
Grudziądz-Ciovo jak długo???

Nieprzeczytany postnapisał(a) olixon » 19.06.2010 16:17

Witam....może pytanie banalne...ale nie wiemy jak zaplanować naszą podróż o której wyjechać itp...Wyjeżdzamy z Grudziądza a jedziemy do na wyspę Ciovo...Ile orientacyjnie zajmie nam taka podróż???Chcemy jechać przez Austrię itp...żeby drogi były okej...Patrzyłem w szukajce ale każda szukajka mnie nie lubi i wywale pfe odpowiedzi;)
szpaczek82
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpaczek82 » 19.06.2010 17:00

Ze znajomymi startujemy (2 auta) ze śląska tak koło 15 w sobotę. Na wyspie Ciovo chcemy dotrzeć tak na 8 rano. Słowacja Austria Słowenia.
W tym muszę liczyć na chwilową drzemkę bo 1200km nie przejadę na raz
Wyjazd w sobotę 31 lipca :P
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 19.06.2010 17:17

my z Gdańska startujemy 4 lipca o 4 rano, nocleg w Mikulovie, jestem ciekawa o której na Ciovo wylądujemy ;)
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 19.06.2010 18:25

olixon napisał(a):Witam....może pytanie banalne...ale nie wiemy jak zaplanować naszą podróż o której wyjechać itp...Wyjeżdzamy z Grudziądza a jedziemy do na wyspę Ciovo...Ile orientacyjnie zajmie nam taka podróż???Chcemy jechać przez Austrię itp...żeby drogi były okej...Patrzyłem w szukajce ale każda szukajka mnie nie lubi i wywale pfe odpowiedzi;)

Ja z Bydgoszczy jeżdżę "na dwa" razy. Nocuję w Bratysławie lub pod Bratysławą. Trasa: Bydgoszcz, Łódż, Cieszyn, Bratysława, Wiedeń, Graz, Maribor i Chorwa. Na raz to spory heroizm i lekka głupotka, bo można przysnąć, a wtedy różnie może się to skończyć.

Pierwszy dzień jakieś 8-9 godzin, drugi 7-8 z obiadami kawami i sikami na trasie, mam na pokładzie 2 dzieci, zatem muszę to brać pod uwagę. Ruszam około 8 rano.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 19.06.2010 19:18

olixon napisał(a):Witam....może pytanie banalne...ale nie wiemy jak zaplanować naszą podróż o której wyjechać itp...Wyjeżdzamy z Grudziądza a jedziemy do na wyspę Ciovo...Ile orientacyjnie zajmie nam taka podróż???Chcemy jechać przez Austrię itp...żeby drogi były okej...Patrzyłem w szukajce ale każda szukajka mnie nie lubi i wywale pfe odpowiedzi;)

A kiedy ruszasz kolego ja też Grudziądz
olixon
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olixon » 19.06.2010 20:50

no my lecimy tak 9 lipca:)...tio fakt na raz taka trasa ale jak jezdziłem do UK autkiem na raz brykałem:twisted: będzie dwóch kierowców więc będziemy robić tylko przystanki na rozprostowanie kości:)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 19.06.2010 21:35

Skoro jest was dwóch kierowców i macie przetestowane takie odcinki to niema problemu pokonacie to raz dwa. Nie ukrywam jeździłem też do UK i autostrady są dość nużące. Może lubicie podróże po autostradach z tego wynika po zaplanowaniu trasy, że chcecie jak najwięcej po autostradach proponuję dla nas Grudziądzan abyście wybrali opcję przez Niemcy do granicy Świecko i dalej na południe to około 250-300km dalej ale przez Polskę do Cieszyna jest 516km do Świecka 400 z małym kawałkiem. Więc dla tych co lubią tylko autostrady ta opcja najlepsza dla wytrwałych kierowców.
My już w piątek 25 kierunek Chorwacja w takim razie powodzenia
Cezario_x
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cezario_x » 19.06.2010 22:34

Witam. Zaplanować trasę można na www.viamichelin.pl - tam jest rozpisany czas podróży (w zależności od sposobu jazdy, prędkości i przerw).Byłem 2x na Chorwcji i teraz wybieram się 3-ci - tym razem na Ciovo. 3 lata temu jechałem przez Czechy , Austrię i Słowenię (spokojnie z rodzinką, co 2 godz. przerwa + obiadek) z Warszawki (wyjeżdżając ok 5-tej dojechałem na 22 do Plitvickich Jezior (Cro). 2 lata temu (też na spokojnie), ale przez Słowację i Węgry byłem o 21. Za każdym razem ruszałem w środku tygodnia. Sobota w okolicach Budapesztu - to podobno korkowy koszmar.
W tym roku ruszamy 1-go sierpnia (z noclegiem przy Balatonie). Pozdrawiam
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.06.2010 08:52

Faktycznie zapomniałem dodać, skoro tak lubicie autostrady to jeszcze jedna rada wyjazd zaplanujcie tak aby po ziemi Chorwackiej nie jechać w sobotę zwłaszcza między godziną 8.00-16.00 w soboty zmiana turnusów i autostrady mogą się okazać zgubnym pomysłem. 9 lipiec jeśli ruszycie wczesnym rankiem 3-4gdz to macie szanse dojechać w okolice Karlovac. Dalej niema szans ale w takim przypadku możecie sobie dobrze odpocząć i w sobotni poranek ruszyć przez Plitvice trasą nr 1 na południe NIE autostradą i to tyle powodzenia.
olixon
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olixon » 20.06.2010 14:10

to znaczy zwolennikiem autostrad nie jestem...są fajne ze względu na szybkość i czas ale walorów krajoznawczych zero:(oprócz asfaltu cpn i wiaduktów nic szczególnego...może wyjątkiem jest pewien odcinek autobahna w Niemczech...no dobra czyli wyjeżdżamy w piątek ok 10 rano,weźmiemy lekki zapas bo to nasz pierwszy raz do Chorwacji...Dzięki za odpowiedzi:)można liczyć na to forum :P
Klamer75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klamer75 » 20.06.2010 14:34

Witaj .
W zeszłym roku z Chełmna wyjechaliśmy o 3 nad ranem potem Cieszyn Żylina autostrada i Siofok na balatonem byliśy o 17. Cały czas autostradą z przystankami bo moja córka miała 2,5 roku. Następnego dnia po śńiadaniu wyjazd z Siofoka o 9 rano i Chorwacja okolice Omiśa o 16.
Myśle że nie ma co oszczędzać na autostradach.
Pozdrawiam
Klamer75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klamer75 » 20.06.2010 14:52

consett0805 napisał(a):Skoro jest was dwóch kierowców i macie przetestowane takie odcinki to niema problemu pokonacie to raz dwa. Nie ukrywam jeździłem też do UK i autostrady są dość nużące. Może lubicie podróże po autostradach z tego wynika po zaplanowaniu trasy, że chcecie jak najwięcej po autostradach proponuję dla nas Grudziądzan abyście wybrali opcję przez Niemcy do granicy Świecko i dalej na południe to około 250-300km dalej ale przez Polskę do Cieszyna jest 516km do Świecka 400 z małym kawałkiem. Więc dla tych co lubią tylko autostrady ta opcja najlepsza dla wytrwałych kierowców.
My już w piątek 25 kierunek Chorwacja w takim razie powodzenia

Troche nie kaman
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.06.2010 14:58

Czego nie kaman?
Klamer75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klamer75 » 20.06.2010 15:00

consett0805 napisał(a):Grudziądzan abyście wybrali opcję przez Niemcy do granicy Świecko i dalej na południe to około 250-300km dalej ale przez Polskę do Cieszyna jest 516km do Świecka 400 z małym kawałkiem.

Tego
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.06.2010 15:26

To teraz ja nie kaman. Nie rozumiem o co Tobie chodzi są tacy którzy preferują podróż tylko autostradami gdzie powiedzmy mogą mknąć około 140-160/h Więc jeśli ktoś jest wytrwały to lepsza opcja jest nadrobić 250-300km tylko autostradami zamiast tłuc się przez Polskę do Cieszyna ponad 500km. Podróż przez Polskie na Pag to około 1450km i około 18 gdz bez przerwy. Podróż przez Niemcy i Austrię to około 1790km i około 19 gdz
Wniosek nasuwa się sam mimo 300km różnicy raptem 1 godzina różnicy.
Na lokalnych drogach a jak wiemy Polska dość mocno rozkopana może być różnie, ale i na autostradach też tak może być a tam nie da się zawrócić gdzie popadnie.
Czego nadal nie kumasz? Może jak byś się wysilił i skleił parę słów więcej może bym pokapował z czym masz problem teraz strzelam w ślepo
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone