Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grudziądz-Ciovo jak długo???

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak
Re: Torun - Baśka voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.06.2010 20:29

monika79 napisał(a):lubicz dolny pod toruniem

Ja jadę z Grudziądza 25 czerwca z tym ze w południe bo mam nocleg tranzytowy w miejscowości Zwardoń zaraz przy granicy Słowackiej i 26czerwca z rana kierunek Chorwacja. Ja jadę po raz 4 do Chorwacji tym razem inną drogą do Bratyslavy autostrada potem 86 przez Węgry tam w połowie na E65 do 7 przy autostradzie 25 km i już Chorwacja potem już autostradą przez Chorwację do Karlovac my docelowo Brela ale pod drodze zwiedzanie Plitvic i tam też nocleg tranzytowy. Jeśli chcecie jechać z nami zapraszam. Razem raźniej łatwiej przyjemniej. Podróżuje przepisowo tak dla jasności :D
Klamer75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klamer75 » 20.06.2010 20:34

consett0805 napisał(a): Jeśli gość będzie mknął średnio o 30 więcej na na godzinę do tego jest dwóch kierowców i praktycznie prócz siusiu ich inne postoje nie interesują to oni Dawno będą już spać i odpoczywać w swoim apartamencie zanim ty dojedziesz do Pllitvic. Od taka dygresja.

Ale przekonujesz do jazdy niezgodnej z przepisami:)
Taka mała dygresja
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.06.2010 20:41

Klamer75 napisał(a):
consett0805 napisał(a): Jeśli gość będzie mknął średnio o 30 więcej na na godzinę do tego jest dwóch kierowców i praktycznie prócz siusiu ich inne postoje nie interesują to oni Dawno będą już spać i odpoczywać w swoim apartamencie zanim ty dojedziesz do Pllitvic. Od taka dygresja.

Taka mała dygresja

Zgadza się ale doskonale wiemy jak jeździ się przez Niemcy. Twoja trasa przez Węgry czyli z Bratysławy do Budapesztu być może jest ok ale intuicja i rozmowy z forumowiczami zdecydowałem że będzie wyglądać tak jak napisałem.
Każdy jest kowalem swojego losu :D
monika79
Turysta
Torun - Baśka voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika79 » 20.06.2010 20:43

Dzieki za podpowiedzi :D
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.06.2010 20:49

monika79 napisał(a):Aha!! Oczywiscie interesuja mnie autostrady , poniewaz jedziemy z 3letnia corka. Czy mozecie cos poradzic?? :D

My też rodzinka 2+2 (dzieciaki 11 i 1.5 roczku)
Mam już dokładnie rozpisaną trasę.
Pamiętaj że autostrady nie zawsze znaczy szybciej jedziecie w weekend zwłaszcza na granicy Słoweńskiej może być korek i potem na tunelach w Chorwacji również. Znam już ból czekania w pełnym słońcu.
Ponawiam zaproszenie do wspólnego podróżowania przynajmniej do Karlovac. Wakacje to n ie wyścig na trasie którą ja jadę potrzeba tylko winiety Słowackiej za 4.5 euro stare przejście w Letenye jest pełna infrastruktura i można zabrać złotówki tam się wymieni lub w bankach Chorwackich.
olixon
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olixon » 20.06.2010 20:52

hmmm...kilka postów wyżej kolega napisał że Chorwacja to koszt przejazdu autostradami to 400kun...to jest nasza prawdopodobna trasa:

http://www.viamichelin.pl/web/Itinerair ... ndemnite=0

Czy ktoś może mi podać ile w sumie zapłacimy za winiety w obie strony??
Wyjazd 9lipca z Polski,18 lipiec wyjazd z Chorwacji....bo wiem że niektóe winiety sa czasowe.troszke mi link nie wyszedł ale nie wiem jak tu wstawić go normalnie[/url]
Cezario_x
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cezario_x » 20.06.2010 20:57

szpaczek82 napisał(a):Wyjazd w sobotę 31 lipca :P

Witam. Gdzie na Ciovo jedziecie? Ja (z rodzinką) - od 2 sierpnia będziemy w Slatine.

Pozdrawiam
Czarek
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.06.2010 20:59

Wszystkie ceny winiet masz w Google. Te 400 kun to przybliżony koszt podróży po Chorwackich autostradach w obu kierunkach.
monika79
Turysta
Torun - Baśka voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika79 » 20.06.2010 21:00

Dziekujemy za zaproszenie ale my najszybciej damy rade wyruszyc 19-20, a z tego co czytalam to Wy chcecie szybciej.
Klamer75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klamer75 » 20.06.2010 21:02

consett0805 napisał(a):
Klamer75 napisał(a):

Taka mała dygresja

Zgadza się ale doskonale wiemy jak jeździ się przez Niemcy. Twoja trasa przez Węgry czyli z Bratysławy do Budapesztu być może jest ok ale intuicja i rozmowy z forumowiczami zdecydowałem że będzie wyglądać tak jak napisałem.

Każdy sobie rzepkę skropie to jest fakt.
Ale wracając do Polski również przez Węgry pomyślałem sobie skróce sobie ten klin miedzy granicą chorwacko-węgierską Budapesztem i Bratysławą. Wjechałem na trasę za Balatonem w stronę Gyor. I to była masakra. Wszędzie ograniczenia miejscowości i dziuuuuuury.
Także w tym roku zadnych skrótów bocznych dróg tylko autostrada przez Węgry.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.06.2010 21:07

monika79 napisał(a):Dziekujemy za zaproszenie ale my najszybciej damy rade wyruszyc 19-20, a z tego co czytalam to Wy chcecie szybciej.

Tak z racji noclegu w Zwardoniu. Nic na siłę nie nalegam jeszcze co mogę podpowiedzieć to wyjedzcie w takim razie znacznie później około północy i dojedziecie na gdz 8 do Zwardonia. Jest jeszcze taka opcja że wyjeżdżacie tak jak planujecie a jakiś popas 2-3 gdz nad ranem między 3-5 rano chyba że jesteście twardzi i śmiało jedziecie non stop. Niczego nie sugeruję :D wyjście zawsze można znaleźć. Więcej namawiać nie będę hhhhhe
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.06.2010 21:11

Klamer75 napisał(a):
consett0805 napisał(a):
Klamer75 napisał(a):

Taka mała dygresja

Każdy sobie rzepkę skropie to jest fakt.
Ale wracając do Polski również przez Węgry pomyślałem sobie skróce sobie ten klin miedzy granicą chorwacko-węgierską Budapesztem i Bratysławą. Wjechałem na trasę za Balatonem w stronę Gyor. I to była masakra. Wszędzie ograniczenia miejscowości i dziuuuuuury.
Także w tym roku zadnych skrótów bocznych dróg tylko autostrada przez Węgry.

86 NIE JEST TAKA STRASZNA rozumiem cię i szanuję mnie po prostu mdli jak mam tylko autostradami jeździć ale ile ludzi tyle upodobań.
Klamer75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klamer75 » 20.06.2010 21:13

:)
Jadąc z małym dzieckiem człowiek się cieszy jak jest święty spokój na tylnym siedzeniu i stara się wtedy jak najwięcej przejechać km. A to tylko raczej autostradami. A jak dzieciaki podrosną to wtedy krajoznawcze podróze
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.06.2010 21:19

A to tak dla nie wtajemniczonych moja trasa do Chorwacji docelowo Brela.
Zaznaczam mój plan więc się nie śmiać hhhhee

WAKACJE CHORWACJA 2010

1. 25 czerwca piątek
Grudziądz wyjazd około 11-12 gdz trasa nr 1 E 75 do Bielska Białej
Następnie droga nr 69 do Żywca i tą samą drogą do granicy miejscowość Zwardoń NOCLEG!!!
Kontakt 605 ..... cena 35zł
2. 26 czerwca sobota
Około gdz 8.00 przejazd przez granicę ZAKUP WINIETY!!! i kontynuować po drodze nr 12
Od granicy Polskiej do Bratyslavy około 250 km
Dojazd do miejscowości Cadca i drogą E 75 do Zilina
W Zilinie obrać kierunek na autostradę D3 - D1 kierunek Povazska Bitrica Bratislava
D 1 do Bratislavy. W Bratislavie (miasto) pierwszy zjazd za rzeką
Nad drogą nr 2 obrać lewą stronę pierwszy zjazd w lewo w drogę nr 2 lub autostradą ta opcja do zjazdu na 86 nie wymaga winiety!!!
Resztę trasy do granicy drogą nr 2 przez miejscowość Rusovce
Od Bratyslavy do Mosonmagyarovar około 36km
3. Granica Węgierska kontynuujemy dalej nr 2 zmienia się w 150 do miejscowości Mosonmagyarovar
W centum miejscowości wbijamy się w trasę nr 86 i pod autostradą kontynuujemy 86 E 65
Po około 140 km docieramy do Kormend za miejscowością rozjazd kierunek w lewo
Droga nr 76 E 65 do Zalaegerszeg i dalej w/za tą miejscowością droga nr 74 E 65 do Nagykanizsa
Odcinek Kormend - Nagykanizsa to około 83 km
Przed Nagykanizsa pod autostrada M7 do dużej krzyżówki na przedmieściach i w lewo w trasę nr 7
Do granicy Letenye po drodze jeszcze raz pod autostradą i dalej wjazd do Chorwacji
Odcinek Nagykanizsa - Letenye około 25km
4. Chorwacja zakup kun !!! na autostrady i wejście do Plitvic Letenye - Karlovac około 165km
Kierunek Zagrzeb autostrada A4 w okolicach Zagrzebia nr 1 i A 3 następnie tuż za Zagrzebiem
Kierunek A1 na Karlovac.
Karlovac zjazd nr 3 na stara drogę nr 1 i próba dotarcia do Plitvic NOCLEG!!! 2 noclegi
Ten odcinek około 65km
5. 27 czerwca niedziela
Plitvice zwiedzanie i nocleg.
6. 28 czerwca poniedziałek około 9.00 gdz wyjazd nad Adriatyk kierunek Brela - Makarska
Odcinek Plitvice - Sibernik około 180km
Kontynuujemy po trasie nr 1 E 71 po drodze Gracac Knin Dmiś i kierunek Sibernik
Przed Sipernikiem wjazd na autostradę A1 kierunek Split
Odcinek Sibernik - do zjazdu o nazwie Sestanovać około 130 km wielkim łukiem dojechać do
Ronda i tam w lewo w drogę nr 39 i kontynuować do Adiatyku. Po drodze Zadvarie Gornia Brela
Wjazd na magistrale w lewo keirunek Brela
Przed Brelą pierwszym zjazdem w lewo i zaraz znowu w lewo w moje upolowane miejsce!!!
POWODZENIA I MIŁYCH WAKACJI!!! :)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.06.2010 21:25

Klamer75 napisał(a)::)
Jadąc z małym dzieckiem człowiek się cieszy jak jest święty spokój na tylnym siedzeniu i stara się wtedy jak najwięcej przejechać km. A to tylko raczej autostradami. A jak dzieciaki podrosną to wtedy krajoznawcze podróze

Jechałem mój pierwszy raz do Chorwacji z 2.5 letnią córką (wtedy nie było autostrady jeszcze zrobionej od Budapesztu do granicy była polowa autostrad tych obecnych w Chorwacji co dziś i wiem co to znaczy ale dałem rade ze spaniem w samochodzie) dziś córka ma 11 lat a synek 1.5 roku i tez jadę. ZAPAMIĘTAJ SOBIE JEDNO WAKACJE TO NIE WYŚCIG lepiej dłużej zainwestować w jeden nocleg tranzytowy i spokojnie dojechać do celu. I wielu mnie poprze w tym zdaniu jestem o tym przekonany. A gnanie po autostradach w przypadku koleżanki i tak wypadnie na jazdę w dzień a noc spędzą na polskich drogach nim tam dojadą
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Grudziądz-Ciovo jak długo??? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone