napisał(a) consett0805 » 20.06.2010 20:12
Przeczytaj co autor napisał (chce jechać przez Austrię nie Węgry) Wiadomo o jaka trasę mu chodzi - jeśli Cieszyn to autostradą na Brno - Wiedeń - Graz - Słowenia - Zagrzeb itd. Ja sugeruję mu to co inni lubiący pruć po autostradzie radzą. Ja osobiście też jadę przez Polskę do Zilina i dalej autostradą do Bratyslavy i 86 przez Węgry tam sobie zmieniam i nie jadę na Słowenię tylko na stare przejście do Letenye. To że od Łodzi się w miarę jedzie nie tylko ty wiesz, ale zawsze różnie może być. I nie wiem o jakiej drodze od Zilina mówisz że są non stop autostrady do samej Makarskiej.
Wracając do autora pytania wyraźnie napisał jak najszybciej chce dojechać. Droga przez Niemcy jest najszybsza a wiesz czemu? Bo różnica według oficjalnej mapy google jest 1 godzina mimo ze jest więcej do pokonania 300km z tym że jedzie się z dozwoloną prędkością. Jeśli gość będzie mknął średnio o 30 więcej na na godzinę do tego jest dwóch kierowców i praktycznie prócz siusiu ich inne postoje nie interesują to oni Dawno będą już spać i odpoczywać w swoim apartamencie zanim ty dojedziesz do Pllitvic. Od taka dygresja.