megidh napisał(a):Świetne miejsca i faktycznie wygląda, jakby turyści o nich nie wiedzieli. Dzięki za ich pokazanie.
Może kiedyś uda się tam pojechać.
piekara114 napisał(a):Nigdy nie słyszałam o tym regionie...
Bbee88 napisał(a):Piękne miejsce, słyszałam o nim i też miałam w planach kiedyś te tereny czeskie odwiedzić
maslinka napisał(a):Plaże Porat i Mara II (lub Juno, jak kto woli):
ziemniak napisał(a):Jakie masz zaliczone miesiące w Chorwacji?
Ja mam 5: czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik. W tym roku miał dojść maj, ale nie udało się.
te kiero napisał(a):O Gaju nie wiedziałem, wspaniały pogled na Primo.
piekara114 napisał(a):Widzę, że hotele jak stały opuszczone tak dalej stoją....
mchrob napisał(a):Już się cieszę na sierpień. Mam zaplanowane kilka noclegów w okolicach Sibenika (Zaton) i obiecuję sobie objechać okolice, w których dawno nie byłem. Jeszcze figury nie było jak odwiedzałem ostatnio Primosten.
Kapitańska Baba napisał(a):Piękne widoki ze wzgórza
Za to pomnik - no nie w moim stylu zupełnie, jest delikatnie mówiąc dziwny
maslinka napisał(a):Mnie się figura podobała , choć na pewno jest nietypowa.Kapitańska Baba napisał(a):Za to pomnik - no nie w moim stylu zupełnie, jest delikatnie mówiąc dziwny
maslinka napisał(a):Teraz idziemy zobaczyć figurę Matki Boskiej Loretańskiej, która góruje nad okolicą:
Posąg pojawił się na wzgórzu Gaj w 2017 roku; ma 17 metrów, waży ponad 45 ton i podobno, w sprzyjających warunkach atmosferycznych, widać go z Włoch.
maslinka napisał(a):My tu jednak przyjechaliśmy przede wszystkim po widoki i je dostaliśmy Jest cudnie! :
maslinka napisał(a):ziemniak napisał(a):Jakie masz zaliczone miesiące w Chorwacji?
Ja mam 5: czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik. W tym roku miał dojść maj, ale nie udało się.
Koniec kwietnia/początek maja (dwa razy), lipiec, sierpień i teraz grudzień oraz 1 stycznia
maslinka napisał(a):Po raz pierwszy w życiu będziemy w Primoštenie
maslinka napisał(a):Nie ma żywego ducha. Dziwnie trochę...
maslinka napisał(a):...Sporo przestrzeni jest, może turyści jakoś się latem pomieszczą
piekara114 napisał(a):maslinka napisał(a):Mnie się figura podobała , choć na pewno jest nietypowa.Kapitańska Baba napisał(a):Za to pomnik - no nie w moim stylu zupełnie, jest delikatnie mówiąc dziwny
Taka geometryczna
megidh napisał(a):maslinka napisał(a):Teraz idziemy zobaczyć figurę Matki Boskiej Loretańskiej, która góruje nad okolicą:
Posąg pojawił się na wzgórzu Gaj w 2017 roku; ma 17 metrów, waży ponad 45 ton i podobno, w sprzyjających warunkach atmosferycznych, widać go z Włoch.
A ja go widziałam z góry, lecąc samolotem do Splitu.
Bbee88 napisał(a):Mi się figura podoba ciekawa jest.
wiolek_lp napisał(a):Primoštenu też nie znam, rozważałam w kwietniu wycieczkę, ale przegrała z Vodicami, Tribunj i Prvić
wiola2012 napisał(a):maslinka napisał(a):Po raz pierwszy w życiu będziemy w Primoštenie
Aż nieprawdopodobne .
Powrót do Nasze relacje z podróży