pomorzanka zachodnia napisał(a):Zaciekawiłaś mnie tym punktem widokowym. Na mapie wygląda niepozornie a widok ładny można ustrzelić
Małż go znalazł A widoki super, polecam
Od tygodnia można w Eurosporcie oglądać wyścigi kolarskie, które odbywają się w Hiszpanii i pogoda jest dla kolarzy bardzo mokra. A ponoć Hiszpania to słoneczny kraj.maslinka napisał(a):Spędziliśmy 4 dni w Walencji i jeden w Alicante, z którego mieliśmy lot powrotny (do Wrocławia). Było świetnie i przewiduję powroty , choć pogodę mieliśmy raczej mało hiszpańską
Ciekawe jakich ?maslinka napisał(a):España bardzo mi się spodobała, choć jest kilka mankamentów
piekara114 napisał(a):Koniecznie! Alicante nie raz u nas pojawia się jako jedna z opcji na jakiś wypad....
ziemniak napisał(a):W końcu jakieś znane mi miejsca, w których byłem pierwszy i nie posądzisz mnie o plagiat.
megidh napisał(a):Od tygodnia można w Eurosporcie oglądać wyścigi kolarskie, które odbywają się w Hiszpanii i pogoda jest dla kolarzy bardzo mokra. A ponoć Hiszpania to słoneczny kraj.
megidh napisał(a):Ciekawe jakich ?maslinka napisał(a):España bardzo mi się spodobała, choć jest kilka mankamentów
maslinka napisał(a):
Jeśli mi się uda, napiszę kiedyś relację z tej hiszpańskiej Przygody
maslinka napisał(a):I jeszcze jedna rzecz, która przez kilka dni była dla mnie do zaakceptowania, ale trudno byłoby mi się do niej przyzwyczaić, gdybym spędziła tam więcej czasu - mały dystans społeczny Rozumiem, że "południowcy" lubią być blisko, ale w momencie kiedy z lewej i z prawej mają po trzy metry przestrzeni, a i tak przechodzą, dosłownie ocierając się o mnie, nie czuję się komfortowo Tak mam, że nie lubię, jak obcy ludzie mnie dotykają. Gospodyni też ciągle łapała mnie za rękę albo za ramię , ale dużo z nią rozmawialiśmy, więc przymknęłam oko i traktowałam ją jak znajomą
te kiero napisał(a):A, i pogoda mi by pasowała, gorzej z moją Panią... wietrzycho.
ziemniak napisał(a):Jak u nas w sklepie, a jak zwrócisz uwagę to zdziwienie. Zazwyczaj odpowiadam, że nie chcę zarazić i proszę się odsunąć. Nie pojmuje po co ludzie tak blisko siebie stoją...
czuszka napisał(a):Byliśmy teraz w Maladze. Niestety pogoda jak piszesz- wiało złem
Bbee88 napisał(a):Hiszpania, piękna na Twoich zdjęciach też mi się marzy, przede wszystkim Barcelona (wiem, oklepane).
maslinka napisał(a):czuszka napisał(a):Bbee88 napisał(a):Hiszpania, piękna na Twoich zdjęciach też mi się marzy, przede wszystkim Barcelona (wiem, oklepane).
Nie wiem, czy "oklepane"; to hiszpańskie "must see". Chociaż nie przepadam za zwiedzaniem topowych atrakcji, pewnie i tam kiedyś dotrę
Ja też, ale to było w 2001 r. W czasie miesięcznego pobytu udało się kilka razy być w Barcelonie, co nie znaczy, że wszystko udało się zobaczyć, no cóż inne oczekiwania wtedy były Jestem ciekawa Twojego spojrzenia na Barcelonę i España. I jak dla turystów wyglądała ta kwestia ograniczanie wody ze wzgl. na ogromną suszę...megidh napisał(a):Ja przygodę z Hiszpanią zaczęłam właśnie od Barcelony.
Powrót do Nasze relacje z podróży