Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grill - pytanko

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 15.07.2010 13:54

maciek1956 napisał(a):Idąc tym tropem, powiem, ze grillowanie na drewnie, czyli na ogniu, jest jeszcze lepsze i zdrowsze :D

Warto przeczytać :?

http://www.dietetyka.com.pl/content/view/225/250/

:(
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 15.07.2010 14:01

Hmm.. a co dzisiaj nie jest rakotwórcze? :roll:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.07.2010 14:44

monia85 napisał(a):Hmm.. a co dzisiaj nie jest rakotwórcze? :roll:

Właśnie .....
Idąc takim tropem rozumowania najlepiej nic nie jeść bo praktycznie wszystko na coś szkodzi , lub to co na jedno pomaga na drugie oczywiście szkodzi , wątrobę , nery, jelita itd , itd.
Najlepiej też nie oddychać , bo oddychanie też szkodzi.
Uważaj co pijesz , bo możesz też od tego dostać raka....itd itd.

Grunt to nie przesadzać........ :wink: i cieszyć się życiem.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 15.07.2010 14:45

maniust napisał(a):
monia85 napisał(a):Hmm.. a co dzisiaj nie jest rakotwórcze? :roll:

Właśnie .....
Idąc takim tropem rozumowania najlepiej nic nie jeść bo praktycznie wszystko na coś szkodzi , lub to co na jedno pomaga na drugie oczywiście szkodzi , wątrobę , nery, jelita itd , itd.
Najlepiej też nie oddychać , bo oddychanie też szkodzi.
Uważaj co pijesz , bo możesz też od tego dostać raka....itd itd.

Grunt to nie przesadzać........ :wink: i cieszyć się życiem.

Popieram :wink:

Aczkolwiek niektóre rady dot. grillowania - bardzo cenne, ale niestety, tylko dla cierpliwych :P
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 15.07.2010 14:47

Dzisiaj jest taka teoria, wczoraj był trochę inna, a jaka będzie jutro :?:
Ogólnie to co pyszne jest mniej zdrowe.

Dlatego my, w przeciwieństwie do grilla, stosujemy pokazywane już przeze mnie takie coś :

Obrazek

To chorwacki wyrób, mam więc nadzieję, że Mirko nie będzie krytykował :D

Ogień bezpiecznie zamknięty, a danie dusi się we własnym sosie z małym dodatkiem wody i ew rosołku.
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 16.07.2010 09:57

monia85 napisał(a):Dziwne to, pierwszy raz się z tym stykam, że nie można rozpalić grilla na polu namiotowym.. My w tamtym roku grillowaliśmy i nie było problemów :D
Ale to zapewne zależy od pola namiotowego :wink:

Tyle lat jeżdżę i i nikt nie zakazywał, oczywiście jak wieje bora to od razu każą gasić wszystko i to bez żadnej dyskusji.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 16.07.2010 10:51

maciek1956 napisał(a):Dzisiaj jest taka teoria, wczoraj był trochę inna, a jaka będzie jutro :?:
Ogólnie to co pyszne jest mniej zdrowe.

Dlatego my, w przeciwieństwie do grilla, stosujemy pokazywane już przeze mnie takie coś :

Obrazek

To chorwacki wyrób, mam więc nadzieję, że Mirko nie będzie krytykował :D

Ogień bezpiecznie zamknięty, a danie dusi się we własnym sosie z małym dodatkiem wody i ew rosołku.

Kolego, a co to za wynalazek? Czy można to kupić w Cro?
Fajne ustrojstwo :D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 16.07.2010 10:59

Ja już to opisywałem gdzieś wcześniej.
Peć na kotlovinu--kupiłem w Cro, chyba w 1997 r.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 16.07.2010 11:04

Dzięki :)
Apetycznie wygląda :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.07.2010 11:05

Grill jest fajny, sam lubię zjeść coś z grilla ale dziwi mnie taki mus posiadania grilla na wczasach w Cro. Zakaz , nie zakaz, a my musimy grillować... A jakby nie grillować to co? Umrzemy? :) Poza tym najczęściej gospodarze maja grill i można z niego korzystać albo gospodarze nam coś ugrillują...
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 16.07.2010 11:08

To nie mus, a fajne urozmaicenie obiadów :P
Tym bardziej, że jest możliwość kupienia świeżych ryb na miejscu, więc czemu nie? :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.07.2010 11:13

Nie neguje samego grillowania tylko tego , że często na siłę ciągniemy jakieś padaczki za 10 zeta z Tesco jak na miejscu jest grill stacjonarny, bezpieczny, u właścicieli, ale za to 15 metrów od naszego apartmana i to już jest źle :):) Bo mus być na naszym tarasie :) A całkiem dla mnie porażką :) to już jest grillowanie podwawelskiej która to wcinamy cały rok w PL :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 16.07.2010 11:20

Sławek-święte słowa :D Ale grilla od Ivo czy Bobo byś zjadł :)
Ja też, niestety w tym roku czarno to widzę :( :(
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 16.07.2010 11:21

Kiełbacha z grilla.. fuj :D Są inne rarytasy :wink:
Może to i racja, ale pole namiotowe to nie apartman :wink:
Poza tym, my z tych, co nie lubimy komuś przeszkadzać :P Wolimy sami sobie pogrillować by nikomu nie wadzić 8)
Często w miejscach, gdzie mieszkaliśmy grille były zaraz przy domach gospodarzy, a gospodarze lubili cały dzień wraz z rodzinami wylegiwać się przed domkiem na leżaczkach - tak więc średnio nam było tam się wpakować naszą 8-ką i grillować :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.07.2010 11:29

maciek1956 napisał(a):Sławek-święte słowa :D Ale grilla od Ivo czy Bobo byś zjadł :)
Ja też, niestety w tym roku czarno to widzę :( :(

Oczywiście. I wiele razy to robiłem. Kiedyś kupowałem produkty i Bobo nam to grillował, teraz zdaję się na niego. Maciek, sam wiesz jak to wygląda, gdzie jest u nich grill (kuchnia) i jakie są tam warunki grillowania. W życiu bym się nie zdecydował grillować w jakiejś misce na tarasie czy przed domem :) A tak naprawdę gdyby nie było grilla to uważałbyś wakacje za stracone? :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Grill - pytanko - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies