Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Greckie Cyklady przez Bośnię, Czarnogórę, Albanię, Macedonię

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 29.08.2009 21:31

Piotrek_B napisał(a):
KOL napisał(a):....Ja inspiruję Taaakiego Globtrotera?!....

Eeeeeee no z tym globtroterem to przesada :lol: ale z inspiracją już nie 8)
Do Grecji też mam słabość, podobie jak i do ich mieszkańców.
Swego czasu chwilke tam pomieszkiwałem ale to było dawno......jeszcze jak się opłacało tam jeździc do pracy. I od tego czasu mam sentyment do ludzi i ich kraju.
Natomiast jakoś nigdy dotychczas nie zrealizowałem tzw. MOICH WIELKICH GRECKICH WAKACJI i to musze nadrobić :wink:
Kalinichta kie jassou, że tak fonetycznie zakończę :papa:

Pozdrawiam. Kalinichta! :papa:
Ostatnio edytowano 30.08.2009 07:25 przez KOL, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2009 22:23

Chętnie powiedziałbym że zaje... (fajna) ta relacja ale nie wypada.
Byłem w tym roku w Albanii i na Korfu rok temu była Grecja kontynentalna + Peloponez i Zakynthos, brakuje mi jeszcze Kefalonii, ale prędzej będą chyba Cyklady, po przeczytaniu takiego opowiadania to nie ma wątpliwosci.
Pozdrawiam i życzę następnych takich wypraw. :)
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 30.08.2009 07:32

junkers111 napisał(a):Chętnie powiedziałbym że zaje... (fajna) ta relacja ale nie wypada.
Byłem w tym roku w Albanii i na Korfu rok temu była Grecja kontynentalna + Peloponez i Zakynthos, brakuje mi jeszcze Kefalonii, ale prędzej będą chyba Cyklady, po przeczytaniu takiego opowiadania to nie ma wątpliwosci.
Pozdrawiam i życzę następnych takich wypraw. :)

Dzięki Wielkie
Mam podobny dylemat, czy Kefalonia jeszce raz plus Itaka na przykład, czy Cyklady(bo Albania po drodze będzie na pewno)? Czas i finanse pokażą.
Jakie wrażenia z Korfu? Jeśli możesz to napisz kilka słów.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.08.2009 11:14

KOL napisał(a):Jakie wrażenia z Korfu? Jeśli możesz to napisz kilka słów.
Pozdrawiam

Korfu fajne, bardzo zielone w porównaniu do Zakynthos (więcej do zwiedzania).
Byliśmy tam 6 dni (dopłynęliśmy z Sarande do Kerkyra a powrót był z Lefkimi do Igoumenitsa), zwiedziliśmy praktycznie całą wyspę, najfajniejsze są
- kanał miłości w Sidari
- Kerkyra
- Palaiokastrisa
- Kassopei

Byliśmy po koniec lipca (więc w wysoki sezon) i nie było problemu z hotelami, w pierwszym który nam się spodobał było miejsce, później się okazało że to było super szczęście bo Pani w recepcji powiedziała że normalnie od czerwca do września mają full Niemców, ale w tym roku wyjątkowo w ostatniej chwili goście z 3 pokoi przebukowali sobie do innego hotelu.
www.mirabellcorfu.gr
Idealne miejsce do wyciszenia się i odpoczynku (fajny basen do 3,5m głebokości) .
Zdecydowanie polecam.

To był nasz drugi wyjazd do Grecji (po 9x Cro - ale tam jeszcze teź wrócimy) i w na pewno nie ostatni, już jest decyzja na 05/2010 Rumunia, Bułgaria + Istambuł, a wakacje 2010 planujemy ale wysoko w rankingu są właśnie Cyklady + coś do tego jeszcze, myślę że Skiathos może na koniec Kreta, ale zobaczymy.

Pozdrawiam.
:)
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 30.08.2009 11:19

junkers111 napisał(a):To był nasz drugi wyjazd do Grecji (po 9x Cro - ale tam jeszcze teź wrócimy) i w na pewno nie ostatni, już jest decyzja na 05/2010 Rumunia, Bułgaria + Istambuł, a wakacje 2010 planujemy ale wysoko w rankingu są właśnie Cyklady + coś do tego jeszcze, myślę że Skiathos może na koniec Kreta, ale zobaczymy.

Pozdrawiam.
:)

Fajne plany. Pozdrawiam i dzięki za info.
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 08.09.2009 13:37

Wracając jeszcze do Ohrid i Macedonii to tragedia sprzed trzech dni pokazuje jak bardzo trzeba uważać wszędzie przy doborze "atrakcji", ludzka chciwość i idąca z nią w parze zwykła głupota niestety nie znają granic.
Pozdrawiam
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 24.09.2009 08:31

Też się przyłączam do podziękowań za extra zdjęcia i opisy.My też zakochaliśmy się w Grecji a zwłaszcza wyspach.Cyklady chodzą mi po głowie też od jakiegoś czasu.Mam jeszcze pytanie KOL ,czy cena za samochód jest łącznie z pasażerami ,czy należy jeszcze dopłacić za super economy po 10 e za osobę.
Pozdrawiam.
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 24.09.2009 19:11

carnivalka napisał(a):Też się przyłączam do podziękowań za extra zdjęcia i opisy.My też zakochaliśmy się w Grecji a zwłaszcza wyspach.Cyklady chodzą mi po głowie też od jakiegoś czasu.Mam jeszcze pytanie KOL ,czy cena za samochód jest łącznie z pasażerami ,czy należy jeszcze dopłacić za super economy po 10 e za osobę.
Pozdrawiam.

Witam
Fajnie, że się podobało.
Oj te wyspy greckie ciężko jest planować jakikolwiek wyjazd bez ich uwzględnienia :)
Wybacz, ale nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem o co pytasz :) Jeśli o prom, to samochodów na wyspy nie zabieraliśmy. Jeżeli chodzi o wynajem to jest już koszt całkowity.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz.
Pozdrawiam Serdecznie
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 24.09.2009 21:53

KOL już chyba wiem o co chodzi w rezerwacji promów ,nam w sezonie jednak opłaca się rejs autem bo spanko może być na campingach.Zawsze taniej i nie ma problemu z krótkimi noclegami.
Najbardziej martwi mnie ta szybka rezerwacja,wolę jechać w ciemno ale Cyklady w sezonie to chyba wielkie ryzyko,czy jednak nie .Jak myślisz rezerwacja promu z góry?
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 25.09.2009 04:09

carnivalka napisał(a):Najbardziej martwi mnie ta szybka rezerwacja,wolę jechać w ciemno ale Cyklady w sezonie to chyba wielkie ryzyko,czy jednak nie .Jak myślisz rezerwacja promu z góry?

W sezonie zdecydowanie radziłbym wcześniejszą rezerwację. My byliśmy na początku czerwca i promy były pełne. Wyjątkiem był prom Zante Ferries z Folegandros na Santorini, ale on płynął bardzo długo, okrężną drogą i chyba to było powodem.
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 30.09.2009 14:01

Super relacja a zdjęcia niesamowite super,pozdrawiam. :lol: :lol: :lol:
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 03.10.2009 11:39

Wiki2001 napisał(a):Super relacja a zdjęcia niesamowite super,pozdrawiam. :lol: :lol: :lol:

Wielkie Dzięki!
Pozdrawiam Serdecznie
wojtap
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtap » 07.10.2009 14:10

Może głupio sie spytam ale widziałem, że poprzednio jak byłeś na Lefakos to płynołoeś promem, czy nie można sie tam dostać samochodem? Wedle google jest tam połaczenie drogowe z lądem.
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 07.10.2009 17:17

wojtap napisał(a):Może głupio sie spytam ale widziałem, że poprzednio jak byłeś na Lefakos to płynołoeś promem, czy nie można sie tam dostać samochodem? Wedle google jest tam połaczenie drogowe z lądem.

Na Lefkadę płynąłem promem z Kefalonii (Fiskardo-Vasiliki), ale od pólnocnej strony wjedziesz na tą niby-wyspę mostem.
Pozdrawiam
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 31.01.2010 14:54

Dla jadących do, lub przez Albanię i chcących odwiedzić Tiranę, znalazłem bardzo fajny informator. Noclegi na każdą kieszeń, restauracje, itp. Bardzo dużo informacji. Dokument jest w PDF-ie, także można sobie zapisać i wydrukować.
Jeszcze Korca i kilka myślę, że przydatnych linków.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Greckie Cyklady przez Bośnię, Czarnogórę, Albanię, Macedonię - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies