napisał(a) KOL » 27.08.2009 13:52
armar napisał(a):Super
No macie szczęście ze dzieci jeszcze nie w wieku szkolnym - myślę o terminie wyjazdu .....jamuszę planowac urlop jak syn ma wakacje niestety ....
Czy podsumowałeś ile kosztowała Was ( na jedna rodzinkę ) mniej więcej taka wyprawa w o tej porze roku ?
Niestety jedno dziecko jest w wieku szkolnym i tato musiał się bardzo namęczyć żeby przekonać do takiej przerwy w nauce wychowawczynię,
zresztą drugi raz w tym roku szkolnym bo we wrześniu była jeszcze Francja.
Co do kosztów to wyszło ok. 10 tys. na rodzinę. Można było oczywiście taniej, jeszcze nigdy tak często nie odwiedzaliśmy restauracji
Pozdrawiam
JacYamaha napisał(a):Wspaniała relacja (zdjęcia) - jakbym tam był. Kilka takich relacji i po co wyjeżdżać
Na całe szczęście to wszystko jeszcze piękniej wygląda na żywo.
Pozdrawiam
Lidia K napisał(a):I z mnóstwem wspaniałych wspomnień i fajnych zdjęć.
Dzięki za relację, szczególnie z Cyklad, bo tam nas nigdy nie pognają wiatry. Czytając Twoją relację doszłam do wniosku, że to organizacyjnie jednak trzeba było wszystko dokładnie zaplanować
. Podziwiam.
Ile czasu poświęciłeś, żeby zgrać te wszystkie rezerwacje na promy, hotele, apartamenty, autostrady? Byliście przed sezonem. Czy rzeczywiście promy trzeba wcześniej rezerwować, bo inaczej miejsca nie będzie?
Widać, że wszystko Wam zagrało (poza może jednym drogim parkingiem), mnie jednak przygotowania i realizacja wydała się okrutnie skomplikowana.
Pierwsze rezerwacje na noclegi robiliśmy już na jesień poprzedniego roku. Promów poza sezonem nie trzeba rezerwować z dużym wyprzedzeniem, może poza promem z Santorini do Pireusu bo tam były tłumy. Problem polega na tym, że gdyby okazało się, że w danym dniu nie ma statku, to trzeba by było przekładać noclegi, a z tym mógłby być już kłopot. Grecy, poza Blue Star Ferries(oni rozkład mają już na początku roku), jakoś późno publikują rozkłady. Bilety z Folegandros na Santorini(Zante Ferries) zarezerwowaliśmy dosłownie w ostatniej chwili, trochę nerwówki było. Dobrze, że Hellenic Seaways przysłali mi wcześniej informację o połączeniach. Pomocna jest też strona
gtp.gr, bo tam publikują czasami wcześniej nieoficjalne rozkłady.
Trochę tego załatwiania było, ale w sumie to też atrakcja. Było o czym dyskutować w pracy, a mamy to szczęście
, że pracujemy razem. Do tej pory właściwie gadamy prawie tylko o tym wyjeździe
.
Pozdrawiam Serdecznie