Dzięki bardzo,
Myślałem bardziej czymś nad samym morzem z ciszą i spokojem
tadzikmal napisał(a):Dzięki bardzo,
Myślałem bardziej czymś nad samym morzem z ciszą i spokojem
ally napisał(a):Janusz. Ja trochę tak przyzeimnie zapytam jak z czystością na tych wyspach?Ja bedąc na Rodosjakiś czas temu - niestety napatrzyłam się na brak dbałości o wyspe
Maslinka napisał(a):Poważnie myślę, żeby w przyszłym roku ruszyć na Grecję.
Maslinka napisał(a):i sobie pomyślałam o tych walających się papierach i o zapachu...
janusz.w. napisał(a):ally napisał(a):Janusz. Ja trochę tak przyzeimnie zapytam jak z czystością na tych wyspach?Ja bedąc na Rodosjakiś czas temu - niestety napatrzyłam się na brak dbałości o wyspe
Powiem tak: generalnie w Grecji bywa brudno... Ale przyznam, że na Wyspach Jońskich jest jednak dosyć czysto w porównaniu np. z Kretą Plaże na których byliśmy są bardzo dobrze utrzymane, a kempingi wręcz wzorowe Błysk
janusz.w. napisał(a):Witaj maslinko
Jeżeli chodzi o problem 'toaletowy' to niby jest, ale w zasadzie to go nie ma... Tzn. w niektórych toaletach znajduje się info/prośba o nie wrzucanie papieru do muszli, a w innych nie... wydaje mi się, że to dotyczy starszych 'konstrukcji', a w nowszych już się uporali z tym problemem. Tam gdzie proszą o nie wrzucanie zawsze znajdują się higieniczne kosze..., a obsługa na bieżąco je opróżnia. Piszę tutaj o kempingach, a te na których ja się zatrzymywałem były na prawdę bardzo czyste
Co do samych kempów, tak jak piszę w zdecydowanej większości są ok. Jak będziesz miała zarys trasy, to chętnie podpowiem, jeżeli będę mógł
pozdr
zawodowiec napisał(a):Maslinko, skleroza nie boli Potem sobie przypomniałem że Wy też skodziarze... Janusz, a tą Twoją to spoko możesz na podbój Albanii
Lidia K napisał(a):.
Maslinko, spotkaliśmy się z prośbą o wrzucanie zużytego papieru toaletowego do wskazanego pojemnika również w znanej dobrze w Polsce sieci Kaufland w Bułgarii (dodam, że papier toaletowy był biały i bardzo delikatny - nie to co się proponuje w polskich WC w tych sklepach) a wcześniej w centrum handlowym w stolicy Litwy. Grecja nie jest pod tym względem wyjątkiem. Nie było powodu żeby zrezygnawać z korzystania.
maslinka napisał(a):...Jak wymyślę, gdzie dokładnie chcielibyśmy pojechać, na pewno się zgłoszę i poproszę o pomoc ...
ally napisał(a):Piotrek. A możesz coś napisać o płw.Sithonia?...