Zamówiliśmy apartament w Alikanas w pobliżu Tsilivi, podobno ładne plaże, a na tym nam zależało.
Lecimy samolotem, pierwszy raz w życiu, ale dopiero w lipcu:)
Odeta napisał(a):Hej:-) Mam pytanie, Lefkada mnie zauroczyła już dawno,
tylko co można zwiedzic(nie tylko na niej) mieszkając na tej wyspie?
Czy Agios Nikitas to w miare spokojne i urokliwe miejsce,czy raczej oblegane?
Czytałam dużo ale informacji znalazłam mało,a zdjęcia często nie oddają
prawdy.
Dzięki i pozdrawiam:-)
janusz.w. napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):...Zdaje się, że będziemy musieli wrócić do Grecji i zobaczyć wyspy... Zakynthos... (pięknie tam)
Pozdrav
Konieczniefelder*eagles alias Doctor Wu napisał(a):Januszu, czy pozwolisz że na jakiś czas przed wyjazdem poproszę o kontakt na priv aby poznać informacje które mogą mnie interesować?
Jasne Jeżeli tylko będę potrafił pomóc, to z wielką chęcią poopowiadam...
pozdr
janusz.w. napisał(a):Odeta napisał(a):Hej:-) Mam pytanie, Lefkada mnie zauroczyła już dawno,
tylko co można zwiedzic(nie tylko na niej) mieszkając na tej wyspie?
Czy Agios Nikitas to w miare spokojne i urokliwe miejsce,czy raczej oblegane?
Czytałam dużo ale informacji znalazłam mało,a zdjęcia często nie oddają
prawdy.
Dzięki i pozdrawiam:-)
Ciężkie pytanie
My niestety za mało czasu tam spędziliśmy aby doradzać. Na pewno Parga bo tam byłem i faktycznie jest piękna Musisz poszukać w przewodnikach i stwierdzić co Cię interesuje... Amfilochia? Vonitsa? Preveza? Nikopolis?
Samo Agios Nikitas jest urokliwe i klimatyczne, pięknie położone.
Byłem tam w lipcu... w pierwszej połowie lipca Wielkich tłumów nie było. Ale na pewno nie jest to jakaś dziura, a raczej mały kurort. Leży pomiędzy słynnymi piaszczystymi plażami - Pefkoulią i Milos (o tych miejscach zapewne więcej może powiedzieć KOL, o ile dobrze pamiętam). Ja na pewno mogę polecić plażę w okolicy Poros (zdjęcia są w relacji). Tam bardzo nam się podobało
pozdr
carnivalka napisał(a):Na Lefkadzie mnie się podobało wybrzeże zachodnie.Oprócz sławnych plaż o których już na pewno czytałaś spotkasz wiele typowo greckich uroczych wiosek /interior wyspy/.Jeżeli lubisz spokój to Plaża Egremni będzie idealna,tylko potrzebna dobra kondycja ponieważ zejście ekstremalne.Na Porto Katsiki ludzi w południe dużo ale miejsce piękne /dobrze tu być z rana do 12- 13 lub póznym popołudniem./Stąd już niedaleko do Przylądka Lefkas.
Z Nidri pływają statki wycieczkowe po okolicznych wyspach 20 euro od osoby.Vasilliki natomiast to dobre miejsce dla lubiących sporty wodne.
janusz.w. napisał(a):Co do biletów na Kretę, to my kupowaliśmy bezpośrednio ze strony Aneka, tak pod koniec lutego (wyjazd był w sierpniu i trochę obawiałem się tłoku). O ile pamiętam Petpolonia (czyli promy.pl) miała bardzo zbliżone ceny. Ale ja "obraziłem" się na nich , bo nie chcieli dać żadnej znizki, stałym klientom
Fajnie, że tam się wybieracie
pozdr
robo111 napisał(a):mam jeszcze jedno pytanie ; czy przejezdna jest autostrada Joannina - Grevena - Saloniki ?
Z góry dziękuje
30 May 2009 Prime-Minister Konstantin Karamanlis open the last parts of the A2
robo111 napisał(a):Czy ktoś może mi coś powiedziec na temat miejscowości Vasiliki, czy mogła on by się nadawać na wycieczki do zachodnich plaż wyspy?
mam jeszcze jedno pytanie ; czy przejezdna jest autostrada Joannina - Grevena - Saloniki ?
Z góry dziękuje