Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 13.06.2011 13:41

tambylec? napisał(a):do taurusa. Witam ponownie. Wklej proszę linka z cenami paliw w Serbii.
Dzięki

Witam

tak na szybko

- Ceny paliwa w Europie

- Sieć ELP

- Lukoil

Pozdrawiam
tambylec?
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tambylec? » 13.06.2011 18:47

Wielkie dzięki. Na Tobie jak na Zawiszy
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 13.06.2011 22:13

Witam podam jeszcze link do cen paliwa i autostrad w Macedonii oraz kurs dinara do euro.
Miałem jeszcze fajną stronkę do cen w Serbii, ale wypadło mi z pamięci.
Może się przydać.

http://www.roads.org.mk
http://www.kursnalista.rs

Pozdrawiam
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 14.06.2011 07:05

pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 20.06.2011 21:27

Ja chyba na granicy tak na wszelki wypadek(strajki)zatankuję do pełna plus dwie banieczki po 5l :)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 20.06.2011 21:40

Ja mam 3 po 20 l ale z tym nie wpuszcza ;( Trzeba będzie pamiętać aby mieć zawsze pełen bak.

Pozdrawiam
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 21.06.2011 15:26

Kuba82 napisał(a):Polecam fajny cemping 50 km od Salonik w miejscowości Nea Kalikratia, jeżeli chcecie wypocząć bez tłumu ludzi to tam. Trafiliśmy tam przypadkiem i napewno odwiedzimy jeszcze ten camp. Na plaży dosłownie było do 10 osób. Camping od miejscowości oddalony około 3 km. Camping Aigeas. Jak nauczę się wklejać zdjęcia to załącze:)

Witam
Za 1,5 tygodnia wybieram się na Halkidiki - środkowy palec-pobyt dłuższy,okolice do pozwiedzania,a potem jeszcze troche bułgarskie góry.
Napisz proszę coś więcej o tym kampie,ceny odległość od plaży itp
Może ktoś inny poleci fajny,cichy kamp,blisko plaży i może niedaleko od wieczornych atrakcjii typu promenada,knajpki...,bo stron z kampami jest wiele,ale lepiej polegać na opinii innych,którzy już tam byli.
Pozdrawiam
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 22.06.2011 22:24

Wyjazg za 25g. :lol:
jajacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jajacek » 23.06.2011 08:53

Za 1,5 tygodnia wybieram się na Halkidiki - środkowy palec-pobyt dłuższy,okolice do pozwiedzania

AgaBor
napisz co będziesz zwiedzać też się tam wybieram
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 23.06.2011 10:17

jajacek napisał(a):
Za 1,5 tygodnia wybieram się na Halkidiki - środkowy palec-pobyt dłuższy,okolice do pozwiedzania

AgaBor
napisz co będziesz zwiedzać też się tam wybieram

Chcemy wpaść ka każdy palec i go objechać,więc zobaczymy wszystko,napewno koło Sarti pomarańczowa plaża,Saloniki-nie wiem gdzie się zatrzymamy-po prostu pojedziemy i tam gdzie nam się spodoba.
Raczej będzie to środkowy palec,bo lubię góry a tam jest wszystkiego po trochu,no i są zatoczki w których można nurkować,a nie tylko nudny piasek.
Chcemy znaleźć miejsce gdzie jest raczej spokojnie,bez tłoku,pięknie,ale na tyle blisko "cywilizacji" że jak będziemy chcieli wieczorkiem połazić po promenadzie,lub posiedzieć w knajpce to nie trzeba będzie jechać samochodem.
Będziemy tam troszkę ponad 2 tyg i tydzień jeszcze w Borovcu w Bułgarii-może w tym roku uda mi się zdobyć Musałę-najwyższy szczyt Bałkanów.Tylko żal że nie mogę wejśc na Atos-może nie wysoka,ale jednak.
Pozdrawiam.
chriso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chriso » 23.06.2011 20:53

no i jestem na kampie Vrahos pod Meteorami, troche info z podrozy:

Szeged przejezdzalem wczoraj o 21 i bylo z 15 aut w kolejce, dzisiaj rano spotkalem Polaków, którzy stali 3 godziny w korku :-/
ja nocowałem w Suboticy

trase subotica - belgrad przejezdzalem w godzinach 7-9 bez problemów. Gorzej było w Belgradzie, dwa miejsca rozgrzebane i godzina w plecy na przejazd przez Belgrad.

jutro ruszam dalej, wiec nie wiem jak bedzie z dostepem do netu i odpowiedziami na ew. pytania.
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 24.06.2011 21:34

Hej
Podaj,jesli możesz aktualne ceny autostrad w Serbii-odcinkami w dinarach,napisz też jaka pogoda.Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszę.
Jeszcze tydzień muszę się przemęczyć.Podaj ceny na kampie,bo chciałabym porównać z cenami ze Stomio gdzie byłam pare lat temu.

Pozdrawiam
jajacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jajacek » 24.06.2011 22:54

chriso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chriso » 25.06.2011 19:58

jestem teraz w Atenach, na kampingu Athens
http://www.campingathens.com.gr/en/index.asp

cennik taki jak na stronie, dziecko dla nich to osobnik <10 lat
na tym kampingu nie ma kuchni dla gości i basenu
po Atenach podrózowaliśmy autobusem i metrem
wykupuje sie bilet (1,4 eur normal, 0.7 dziecko, dzieciak<6 lat bezpłatnie)
bilet jest wazny 1,5h od podbicia, w tym czasie można się przesiadać między różnymi środkami transportu
12 eur za bilet uprawniający do wejscia na Akropol i chyba 7 okolicznych atracji (muzea, sterty kamienii itp :)) , dzieci bezpłatnie

na kampingu Vrahos pod Meteorami zapłaciłem 24 eur (2 dorosłych i 2 dzieci 4 i 10 lat), ten kamping naprawdę polecam

na bramkach w Serbii płaciłem kolejno 3.5, 2.5, 7.5 i 2 eur
nie widzę sensu wymiany kasy na dinary, niedoszacowałem spalania auta i musiałem dotankować przed Macedonią (gdzie płaciłem 1.1 eur za litr diesla przed samą granicą z Grecją ) i zapłaciłem bez problemu Visą wypukła

w Grecji tankowałem ON za 1.45 eur

pogoda drut, 34 stopni, Akropol polecam na dzień dobry z rana, później można się usmażyć
tamtam
Croentuzjasta
Strajki w Grecji - czy granica z Macedonią jest zamknięta?

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 29.06.2011 08:56

Czy ktoś coś wie czy strajkuja także celnicy i granica Grecja - Macedonia jest przejezdna?

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα