napisał(a) adamosos » 07.01.2023 22:41
Temat wypożyczenia auta na zagranicę Grecji nie jest taki łatwy, jestem w kontakcie z rezydentką w Grecji (mieszkającą tam) obiecała się wywiedzieć czegoś, niezależnie sam napisałem kilka wiadomości, większość wróciła że nie ma takiej możliwości, ale to nie były duże międzynarodowe wypożyczalnie tylko raczej te lokalne nastawiane na turystę, czekam na odzew Hertza i jeszcze innych.
W międzyczasie tzw. wstępnie objawił się plan na wejście na Olimp, wchodzi się z Litochoro lub z Prionii, wiadomo z Litochoro kilkanaście km dalej, ale rozważam z noclegiem w schronisku - wtedy do Litochoro dojedziemy taxą, jak z Prioni to raczej samochodem - jeszcze zobaczymy.
Piekara podrzuciła w tym temacie kilka fajnych punktów do zwiedzenia więc pewnie nie będzie nudno, a że tym razem wybraliśmy opcję śniadanie/obiadokolacja to i zostanie budgietu na dodatkowe atrakcje
Dodatkowa atrakcja dla mnie i małżonki to powrót do 'źródła' pierwsze nasze wspólne wakacje (pomijając mazury) - o zagraniczne wakacje - były właśnie w NeiPori na granicy którego będziemy mieć hotel.
Zaczynam coraz bardziej dojrzewać do wyjazdu do Grecji własnym samochodem, ale wtedy to chyba na miesiąc