napisał(a) piekara114 » 26.02.2020 08:55
Beata W. napisał(a):Letnie rzeczy nie zajmują dużo miejsca, znacznie gorzej jest z zimowymi wypadami gdzie trzeba wziąć też coś cieplejszego.
Dokładnie. Letnie ciuchy nie są problemem. 2 godz. nosisz sukienkę plażową i to jak dojeżdżasz na plażę, potem strój kąpielowy, a niektórzy jego nie potrzebują, potem coś na wieczór. Ja spokojnie pakuję w 10kg kabinówkę 3*strój kąpielowy, 3 sukienki na plaże, marynarkę sportową, 2 sweterki, spodnie długi, bielizną na cały tydzień aby nic nie prać, 3 pary szortów, kilka koszulek (ile się zmieści), kilka sukienek na wieczór (zawsze mam za dużo ich), maskę do pływania,duży ręcznik na plażę (na mam z mikrofibry, nie lubię tych z Dec.), tenisówki, buty do pływania, 3pary sandałów i buty na obcasie. Spokojnie na 2 tyg. mi to wystarczy. W walizce jest jeszcze przewodnik, książka, gazeta, mata na plażę, pareo, paczka makaronu (aby po przyjeździe nie szukać sklepu, a móc coś szybko zjeść), ściereczki kuchenne. Kosmetyki są w torebce, wraz z lekami, aparatem, elektroniką i innymi potrzebnymi w trasie rzeczami (np. dmuchane zagłówki), a które trzeba wyjąć przy osobistej. Dużo rzeczy biorę na tydzień i zawsze po powrocie mam kilka rzeczy, których nie ubrałam, więc na 2 tygodnie też by mi to wystarczyło.
Ważna zasada to nie pakować na płasko tylko rolować ubrania, i więcej się ich mieści i są w lepszym stanie.