piekara114 napisał(a):Na to pytanie nikt Ci nie odpowie.... Sezon wakacyjny różnymi dziwnymi zasadami się rządzi. W low costach najtańsze bilety są w momencie ogłaszania rozkładu lotu na dany sezon oraz na 10-6 tygodni przed lotem... Choć ja osobiście trafiłam najtańsze loty na dzień po zakończeniu promocji...PWojtek napisał(a):Kiedy pojawiają się jakieś fajne ceny biletów na Korfu?
W tym roku bilety na Kretę można było kupić w czerwcu na lipiec (2-3 tyg. przed lotem) za 250-300 zł/os/RT, więc można trafić fajne ceny...Tanio czy drogo to pojęcie względne.730 EUR to ponad 3000 zł, dla mnie masakryczna cena. A dochodzi jeszcze koszt samochodu i paliwa.... Za to (730 EUR) to ja z południa Polski dojadę swoim samochodem do Aten pojeżdżę po okolicy i w trasie będę miała opłacony nocleg i posiłki i coś jeszcze zobaczę. No i nie polecam zwiedzania Aten w sierpniu, byłam końcem maja (bilet za 400 zł/RT z podręcznym 10 kg i wykupem miejsca, kupiony na 3 dni przed lotem) , temp. ok. 30 st. i na prawdę w południe człowiek był zmęczony, w sezonie temp. będzie w okolicy 40 st., zwiedzanie będzie mordęgą... Lepiej polecieć w ferie na 4 dni za niewielkie pieniądze i dodatkowo wtedy większość wejściówek jest za 50% ceny, a chyba w pierwszą niedzielę miesiąca (XI-III) gratis...PWojtek napisał(a):Ja ostatnio szukałem do Aten, bo chciałbym Peloponez trochę zwiedzić i same Ateny i bilety dla 4 osób w sierpniu ze wszystkimi opłatami lotniskowymi i chyba wrzuciłem 2 sztuki bagażu większego rejestrowanego, to wychodzi coś ponad 730 ojro za całość i nie wiem czy to drogo czy brać ewentualnie za tę cenę?
Też mi się wydawało że drogo, bo czytałem, że ludzie taniej kupują. Ogólnie autem nie chcę jechać, bo ode mnie to minimum 2300 na Peloponez czyli 2 dni w jedną i dwa dni w drugą autem, więc szkoda mi czasu i wiem jak się będę czuł po dwóch dniach jazdy. To jest może dobre jak można pojechać na miesiąc to wtedy to ma sens. Przy normalnym 2 tygodniowym urlopie dla mnie osobiście ta podróż to mordęga.