napisał(a) piekara114 » 17.10.2019 07:42
PWojtek napisał(a):Kiedy pojawiają się jakieś fajne ceny biletów na Korfu?
Na to pytanie nikt Ci nie odpowie.... Sezon wakacyjny różnymi dziwnymi zasadami się rządzi. W low costach najtańsze bilety są w momencie ogłaszania rozkładu lotu na dany sezon oraz na 10-6 tygodni przed lotem... Choć ja osobiście trafiłam najtańsze loty na dzień po zakończeniu promocji...
W tym roku bilety na Kretę można było kupić w czerwcu na lipiec (2-3 tyg. przed lotem) za 250-300 zł/os/RT, więc można trafić fajne ceny...
PWojtek napisał(a):Ja ostatnio szukałem do Aten, bo chciałbym Peloponez trochę zwiedzić i same Ateny i bilety dla 4 osób w sierpniu ze wszystkimi opłatami lotniskowymi i chyba wrzuciłem 2 sztuki bagażu większego rejestrowanego, to wychodzi coś ponad 730 ojro za całość i nie wiem czy to drogo czy brać ewentualnie za tę cenę?
Tanio czy drogo to pojęcie względne.730 EUR to ponad 3000 zł, dla mnie masakryczna cena. A dochodzi jeszcze koszt samochodu i paliwa.... Za to (730 EUR) to ja z południa Polski dojadę swoim samochodem do Aten pojeżdżę po okolicy i w trasie będę miała opłacony nocleg i posiłki i coś jeszcze zobaczę. No i nie polecam zwiedzania Aten w sierpniu, byłam końcem maja
(bilet za 400 zł/RT z podręcznym 10 kg i wykupem miejsca, kupiony na 3 dni przed lotem) , temp. ok. 30 st. i na prawdę w południe człowiek był zmęczony, w sezonie temp. będzie w okolicy 40 st., zwiedzanie będzie mordęgą... Lepiej polecieć w ferie na 4 dni za niewielkie pieniądze i dodatkowo wtedy większość wejściówek jest za 50% ceny, a chyba w pierwszą niedzielę miesiąca (XI-III) gratis...