napisał(a) orka » 16.04.2008 19:14
Kto był na Zakinthos ? Podobne pytanie rzuciłem w wątku dotyczącym wyspy, ale jest on mniej popularny. Stąd ponawiam pytanie.
Interesują mnie campingi na Zakinthos. Na mapie są , a w praktyce ? Może ktoś był i korzytał , co poleca. Podobnie z plażami i zatokami. Przewodniki piszą o zatoce Wraku, myślę że jest więcej ciekawych miejsc, zatoczek. Proszę o wskazówki i podpowiedzi. Pascal nie podaje żadnych konkretów , bo stwierdzenie "legendarne plaże osłonięte klifami" - to trochę mało, aby tam dotrzeć. Chyba, że zamierzamy objechać całe wybrzeże, ale na to potrzeba czasu i trochę szczęścia .
Ja tak jeździłem po Mani, na Peloponezie, Sithoni na Chalkidiki i na półwyspie Pilion. Tam, gdzie były opisy z Forum trafiałem jak po sznurku i było warto. Stąd czekam na podpowiedzi dotyczące Zakinthos i jeszcze Epiru. Chodzi o wybrzeże. Jakiej fajnie miejsce , camping, gdzie mniej ludzi. Nie musi to być jakiś wypas. W ubiegłym roku wracając do Polski nocowałem na Rywierze Olimpijskiej koło Plantanamos. Po Sithoni, Peloponezie, i Połwyspie Pilion , trafiłem do komercyjnego , stadnego piekła. Może można ktoś nocował , gdzieś w Epirze i może coś spokojniejszego polecić, przed powrotem do Polski.