napisał(a) yzedef » 23.04.2019 10:38
Zwracam się do Was kolejny raz o pomoc
.
Trzeba powoli planować drogę i trasę a że dla mnie to jest zupełnie nowy kierunek to siłą rzeczy muszę zgłębić wiedzę jak najlepiej rozplanować trasę aby się nie zamęczyć i w terminie dojechać do celu.
Wyruszamy na dwie rodziny mniej więcej z Wawy. niestety wyjazd w sobotę na początku lipca (nie dało sie inaczej, wiem że to najgorszy termin).
Polskę sobie ogarniemy, nie chcę jechać przez Czechy... raczej dwie opcje przez Kraków i na Słowację, lub na Czestochowe BielskoBiała, Czadca itp.
To akurat mniej ważne.
Zastanawiam się co dalej, czy Węgry jechać normalnie jak google maps poprowadzi do Roszke czy jednak to objeżdżać inna drogą, przejściem ?.
Wyczytałem taka informację na stronie Węgierskiej Policji.
http://www.police.hu/en/content/tempora ... -mid-marchChyba nie jest to optymistyczna wiadomość ?.
Wyjechać z domu chcemy nawet o 3-4 rano bo to nie problem. Naszym celem jest dojazd do Nisz w Serbi (mamy już nocleg) tak aby w niedzielę od samego rana ruszać w trasę i być na kwaterce na Lefkadzie na tą 17-18.
Tego typu trasa to dla mnie nie problem, wolę pierwszego dnia podciągnąć dalej aby w drugi dzień mieć tylko 800 kilometrów
.
Macie jakieś sugestie jak ugryść najlepiej tę trasę ?. na coś szczególnego trzeba zwracać uwagę w Serbii/Macedonii (wiem o policji) ?.
Ostatnie tankowanie w Macedonni bo potem problem będzie w Grecji a i też jest taniej.
Z góry dzięki za wszelkie rady.