Re: Rezerwacje apartamentów na 2019.
napisał(a) Mikromir » 13.02.2019 21:23
piekara114 napisał(a):Danka, a Ty na co się ostatecznie zdecydowałaś w tej Grecji?
Na dzień dzisiejszy - bo wszystko mam zabookowane u Greków "na gębę" bez zaliczek - ok. 10 dni w Mesenii (tania baza do zwiedzania na obrzeżach Agios Andreas u Kostasa Kassimiotisa; dojazdowo Koroni, Methoni, Pylos - z twierdzami, Pałac Nestora, Voidokilia z ruinkami, wodospady Polylimnio, starożytne Messini, Kalamata, Stare Kardamyli i wąwóz Viros, no i co tam jeszcze rodzinka da
) i całe 2 dni (3 noce) w Achai (Michel Studios w okolicach Kalavryty: Moni Mega Spileo, Jaskinia Jezior, kolej zębata, trochę górskich widoków, etc.). Chciałabym po prostu dokończyć zwiedzanie Peloponezu (z grubsza), a to oznacza dość napięty
plan przygód, bo w Mesenii do zobaczenia jest sporo, przy Kalavrycie też trochę, ponadto wzywa mnie Olimpia i kawałek Arkadii przy okazji. A z Kalavryty może pojadę do Aten okrężną drogą przez Delfy. O ile małżonek to wytrzyma, oczywiście.
Ale naturalnie cały czas mnie kusi, żeby jeszcze namieszać w planach... Natomiast na 2020 zaczyna mi świtać Grecja samochodem z długim dojazdem i powrotem przez różne kraje bałkańskie - i z tym się pewnie zwrócę za kilka miesięcy do Ciebie.
A Ty ostatecznie dokąd jedziesz latem?