Orientujecie się kiedy Grecy aktualizują rozkład promów.
To co jest teraz to słabo wygląda, znowu nic pomiędzy 8.00 a 15.00
Ani na IOS ani na Naxos
Torac napisał(a):Testuję ten wariant drugi raz i super się sprawdza. Rok temu był lot do Aten z Wizzair , potem prom na naxos i tydzień wypoczynku , prom na Santorini z Santorini lot do Aten (20e) z Aten do Katowic.
W 2019 mam w planie 3 miejsca w 3 tygodnie. Loty do Aten kupiłem za 85zł + dokupiłem pierwszeństwo wejścia z 2 podręcznym w cenie. Powrót z Aten do Katowic nie zamierzam przepłacać i przewiduję koszt 125. Teraz 160 tydzień temu ok. 150. Czekam a doświadczenie pokazuje że ceny są takie jakie się chce, warunkiem jest czas zakupu biletów
Torac napisał(a):wolny (ok6h) to tańszy- 36e z Pireusu
Szybki (ok 3-3,5h) to droższy -50e
piekara114 napisał(a):Czekam na taką samą informację, tylko mnie interesuje port w Salonikach.... no i wszelkie info o tym porcie, ale coś nikt nie chce sie podzielić wiedzą...
Torac napisał(a):A co Cię konkretnie interesuje?
Tu wyszukiwarka jest całkiem przyjazna:
https://www.greeka.com
piekara114 napisał(a):Torac napisał(a):A co Cię konkretnie interesuje?
Tu wyszukiwarka jest całkiem przyjazna:
https://www.greeka.com
Tego linku nie znałam, dzięki.
A interesuje mnie jak często pływają promy samochodowe Saloniki-Limnos, no i powrót, w jakie dni ile trwa rejs, i jaki jest jego koszt. No i ewentualni inne wyspy z Salonik.... Nie chce mi się do Pireusu pchać i potem na promie siedzieć jeszcze....
kulka53 napisał(a):janusz.w. napisał(a):Koniecznie z Salonik? Na Limnos pływają promy z Kavali. Ale rozkładu na przyszły rok jeszcze nie widzę...
Pisałem to już parę razy, ale Piekara jest uparta
piekara114 napisał(a):Ze względu na plan w okolicy wolę z Salonik płynąć. A i czas jazdy samochodem chce zredukować do minimum, dlatego tak rejscy z Salonik mnie interesują, nie tylko na Limnos, choć ona mnie jakoś przyciąga...
arturescu napisał(a):Dla mnie prom dłuższy niż godzina to jakaś masakra. 2 lata temu płynęliśmy z Korculi 3 godziny do Splitu, najnudniejszy moment wakacji. Na greckie wyspy najlepszy jest samolot, mało kto jedzie tam autem z Polski.
Torac napisał(a):arturescu napisał(a):Dla mnie prom dłuższy niż godzina to jakaś masakra. 2 lata temu płynęliśmy z Korculi 3 godziny do Splitu, najnudniejszy moment wakacji. Na greckie wyspy najlepszy jest samolot, mało kto jedzie tam autem z Polski.
Tylko na ile wysp greckich dolecę z Polski?
Wracałem z Santorini do Aten samolotem i na 200% wolę parokrotnie dłuższy rejs. Na lotnisku, po odprawie, w samolocie nie odpocznę a na promie jest bardzo luźny klimat i zdrzemnąć się można.