Hej,
A był ktoś lub widział Sirios Hotel w Agios Nikitas przy plazy Kathisma ? Jakieś spostrzeżenia ? W polowie czerwca na pierwsze 30 stopni można w pogodzie liczyć na Lefkadzie ?
ADP napisał(a):Hej,
A był ktoś lub widział Sirios Hotel w Agios Nikitas przy plazy Kathisma ? Jakieś spostrzeżenia ? W polowie czerwca na pierwsze 30 stopni można w pogodzie liczyć na Lefkadzie ?
ADP napisał(a):Dziękuję bardzo Wam za odpowiedzi. Zarezewuje zatem w tym Sirios Hotel pokój bo ceny niewygórowane a posiada parking i jest na zachodnim wybrzeżu.
ADP napisał(a):Dziękuję. Wygląda super. To mam jeszcze pytanie czy z tej plaży i z tych okolic Sirios Hotel do głównej części miejscowości prowadzi deptak chodnik itp czy tylko do głównej drogi i szosy ? A te bary na plaży czynne są do późnych godzin nocnych?
lkemot napisał(a):W tym roku byłem na Lefkadzie w lipcu i stacjonowałem w Vasiliki. Kilka razy byłem na Kathismie i zawsze znalazłem miejsce za darmo przy samej plaży. Trzeba zjechać na sam dół do plaży, skręcić w prawo i na samym końcu jest duża restauracja z parkingiem. Tam się zawsze zatrzymywałem, parking jest za darmo jak kupisz leżak lub parasol albo zamówisz coś w restauracji - ale nikt tego nie sprawdza. Jak dla mnie to była najlepsza plaża na Lefce, piękne widoki, piaseczek, często duże fale, od czasu do czasu pojawiały się fajne chmury, ale nie padało - ogólnie czad...
JurekM73 napisał(a):Jest sporo aut na parkingach na plażach ale zawsze coś się znajdzie. Tu przy głównej drodze jest chyba za darmo. na plaży Porto Katsiku parking chyba 6 czy 8 Euro. W samym AN ciężko z parkowaniem -praktycznie wszystkie drogi są zastawione.
Odnośnie dróg dojazdowych do plaż to tutaj jest lajcik. Do niektórych drogi są bardzo kręte i dużo węższe, ale za to jest ciekawie. Do tej plaży jeździ nawet autobus.
Trajgul napisał(a):Od kilku dni próbuję znaleźć informację nt wyjazdu do Grecji (wyspy) na własną rękę. Chodzi oczywiście o samolot. Doczytałem w relacji Mikromir o liniach Aegean, sprawdziłem również ofertę Ryanaira... Niestety ceny są bardzo wysokie, i się zastanawiam nad porzuceniem tematu, bo nie wiem czy jest to w ogóle opłacalne w stosunku do biur podróży. Do tego dochodzą koszty noclegów (właściciele apartamentów przewiozą mnie z lotniska do apartamentu?), ew. wypożyczenia auta, itd.