yzedef napisał(a):piekara114 napisał(a):Na jaką miejscowość padło i jak cenowa? Sama o Lefce myślę...
Dzięki radom kolegi baunty (dzięki wielkie za pomoc!) naszym celem będzie mała miejscowość Mikros Gialos.
Wyjazd w początkach lipca - 80 euro za noc.
Co do korków liczę się z tym ale do Cro zawsze tak jeździłem i liczę, że i tu nam się uda (rozplanujemy różne warianty i będziemy improwizować, największy hardcore to jest zawsze raczej z piątku na sobotę raczej). Mam ambitny cel z Wawy dojechać do Nisz i tam spać, tak aby na drugi dzień wyjechać o 6-tej i dojechać na miejsce o ludzkiej porze.
Dziękować nie ma za co, mam nadzieję, że Ci się spodoba.
Jesli chodzi o podróż, to jechaliśmy do Leskovaca ( mam 50 km mniej niż Ty) - męczące to było.
Jechaliśmy przez Barwinek.
Kolega startował z Krakowa też do Leskovaca, około 17 godzin, ale jechaliśmy z przyczepkami.
Na granicy Węgry-Serbia 2 godziny.
Podczas tej podróży wpie... się w Belgrad, bo kumpel pojechał za navi a nie za znakami..2 godziny w korkach i remont trasy za Belgradem.
Startowaliśmy w piątek bardzo rano.
Jechałem też w sobotę, korki na granicy większe niż w piątek.
Wtedy zrobiłem taki numer na granicy, że żona do tej pory mi to przypomina.
Fakt faktem, że przejechaliśmy ją w pół godziny a korek był ponad 4 godziny... Przejechałem z przyczepą pasem dla autobusów - mandat 30 euro, ale korek ominąłem
Do Leskovaca wtedy dotarliśmy o 4 rano i ... nocleg i kolejnego dnia byliśmy w Mikros Gialos
Jest to wykonalne, ale musisz wyjechać bardzo rano i objechać granicę w Roszke starym przejściem na mieście - choć nie mam informacji jak tam obecnie jest. Łatwo to sprawdzić.
Zdjęcia z Lefkady.
Warto dokładnie zjeździć też góry - mam z nich też sporo zdjęć, ale zmniejszania sporo
Sam zjazd z gór do Vasilliki jest bardzo widowiskowy.
Jak będziesz wjeżdżał na Lefkadę to zobaczysz dwa wysokie punkty w górach - biała cerkiew i nadajniki - wszędzie tam wjedziesz samochodem, nawet od przynajmniej czterech stron.
Zobaczysz na mapie to sami wybierzecie trasy.
Na Porto Katsiki jest asfaltowy skrót jadąc o Vasilliki, dużo ludzi go mija, trzeba uważać gdzie skręcić.
Polaków na PK ( mieszkających w Grecji) też spotkasz, ale to innym razem napiszę.
Taverna , z której wstawiłem tu widoki, jest około dwa km przed Porto Katsiki - przy rozjeździe w kierunku latarni.
Ze słonej wody na Porto Katsiki myłem się przy ...kibelkach
jest tam wąż i można nabrać wody do butelki.