599 napisał(a):tranquilo napisał(a):,,,,,,,
W tym roku byliśmy w ID ,,,,,
pewnie się będziecie śmiali ale co tam
kurna co to jest to "ID" ?
Podejrzewam, że Ivan Dolac na Hvarze.
Mikromir napisał(a):599 napisał(a):tranquilo napisał(a):,,,,,,,
W tym roku byliśmy w ID ,,,,,
pewnie się będziecie śmiali ale co tam
kurna co to jest to "ID" ?
Podejrzewam, że Ivan Dolac na Hvarze.
Mikromir napisał(a):Grecja zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie cenami owoców. Szczególnie 12 centami za kg arbuza. To lepiej niż w biedrze.
A plaże bywają też oczywiście mniej zatłoczone.
karin74 napisał(a):Witajcie. Mam małe pytanko.....w maju to ktory region lub wyspę wybrać aby było już cieplutko?
KOL napisał(a):karin74 napisał(a):Witajcie. Mam małe pytanko.....w maju to ktory region lub wyspę wybrać aby było już cieplutko?
Ja jeżdżę na wyspy niemal zawsze w maju, byliśmy w tym terminie już chyba z dziesięć razy, i to prawie zawsze raczej na początku maja. Poza dosłownie kilkoma pojedynczymi dniami z deszczem, pogoda nigdy nas nie zawiodła. Teraz na przykład byliśmy na Tilos już w ostatnim tygodniu kwietnia i było bardzo gorąco. Wydaje mi się jednak, że nie ma reguły, że jeśli wybierzesz dalszą wyspę to będzie cieplej niż na tych bliższych. Podczas naszych wyjazdów majowych bardzo ciepło było zarówno na Kefalonii jak i na przykład na Anafi. Także śmiało!
Pozdrawiam
karin74 napisał(a):Tak właśnie zrobimy...no i koniecznie wyspa. Bo w tym roku byliśmy na lądzie i d.....y nie urywało.
ogorek napisał(a):karin74 napisał(a):Tak właśnie zrobimy...no i koniecznie wyspa. Bo w tym roku byliśmy na lądzie i d.....y nie urywało.
W jakim miejscu na lądzie byliście, że takie odczucia ??
Pelion to raczej natura, zatoka. Wszysto wyżej Pelion na pólnoc to też raczej morze.
Ładne miasta/miasteczka na lądzie to Preveza nad Jońskim czy Nafplio na Peloponezie
Miasteczka/wsie "z charakterem" to przykładowo wioski w architekturze "tower" w Messinie (jeden z cypli na Peloponezie)
Akurat Skiatos/Skopelos to wysepki znane z MammaMia i mające jakiś tam charakter.
Nie wiem czy na majówkę nie optymalny byłby Peloponez. Bo bardzo dużo zwiedzania.
I to zwiedzania które odradzam w sezonie. Czyli Ateny, PEO (Epidavros, Argokorynt, ...)
Woda i pogoda z reguły bywa OK w tym terminie ale jakiś front może się zdarzyć.
Ja bym majówkę wykorzystał na zwiedzanie właśnie
pawelh napisał(a)::lol: Nie pokazuj takich plaż bo nowicjusze pomyślą,że taki bałtycki tłok jest wszędzie
karin74 napisał(a):KOL napisał(a):karin74 napisał(a):Witajcie. Mam małe pytanko.....w maju to ktory region lub wyspę wybrać aby było już cieplutko?
Ja jeżdżę na wyspy niemal zawsze w maju, byliśmy w tym terminie już chyba z dziesięć razy, i to prawie zawsze raczej na początku maja. Poza dosłownie kilkoma pojedynczymi dniami z deszczem, pogoda nigdy nas nie zawiodła. Teraz na przykład byliśmy na Tilos już w ostatnim tygodniu kwietnia i było bardzo gorąco. Wydaje mi się jednak, że nie ma reguły, że jeśli wybierzesz dalszą wyspę to będzie cieplej niż na tych bliższych. Podczas naszych wyjazdów majowych bardzo ciepło było zarówno na Kefalonii jak i na przykład na Anafi. Także śmiało!
Pozdrawiam
Tak właśnie zrobimy...no i koniecznie wyspa. Bo w tym roku byliśmy na lądzie i d.....y nie urywało.
Jak popłynęliśmy na Skopelos, Skiatos to juz poczułam inna bajkę...moje klimaty. Uwielbiam te stare miasteczka...ich uliczki...po prostu cud malina