fish74 napisał(a):Wczoraj powrót z Grecji miejscowośc Kamena Vourla .
Krótko i na temat : Grecja przegrała z Chorwacja wodą , jednak nie ten turkus jak w Cro .Poza tym stwierdzam że Chorwaci muszą sie jeszcze sporo nauczyć od Greków w kwestii podejścia do turysty oraz tego że nie można go na każdym kroku wydoić na maxa ...Przykłady proszę bardzo : woda mineralna w markecie Galaxias 1,5 l - 0,25-0,35 euro (tak to nie pomyłka) piwo zimne butelka 0,5 l na obiekcie hotelowym 1,3 euro , souvlaki 1,8 euro , frytki 2 euro , lody gałka 1,5 euro .Leżaki czy klima bezpłatnie .
Rejs motorówka nieważne czy 2 czy 5 osób po 10 euro od osoby - ok 15 minut .
Tak życzliwych i sympatycznych ludzi jak w Grecji jednak w Chorwacji nie spotkałem .Że nie wspomnę o wyżywieniu ... być może ja tak trafiłem ale zdecydowana przepaść na korzyść Grecji.
Grecja mnie zauroczyła i wg mnie Ci co pisza że tam jest tak drogo to pisza bzdury ...Jest dalej więc i wyższy koszt podróży .Ja byłem samolotem , widok bezchmurnego nieba i wysepek po sobą ...jak z przewodnika.
Temperatura cały pobyt 32-36 stopni bez kropli deszczu czy mocniejszego wiatru ale jednocześnie rześko od morza ( hotel na plaży , do wody może 10-15 metrów )
Mając wybór zdecydowanie wybrałbym ponownie GR co nie znaczy że w CR było źle ...
jak ja sie cieszę że trafiłam na ten post - w tym roku byłam pierwszy raz w Chorwacji, zawsze odpoczywałam w Grecji i wiem jedno - mocno się zastanowię czy kiedykolwiek do Chorwacji wrócić