dasz rade, Leszek. pomyśl jaka będzie cieplutka woda w m. egejskim
poza tym nie wiem, czy w bułgarii lub chorwacji byłoby w tym samym czasie znacząco chłodniej.
pozdrav.
Leszek Skupin napisał(a):P.S. Zaczynam się powoli zastanawiać czy nie pcham się w piekło
Leszek Skupin napisał(a):A czy przy tych temperaturach nie istnieje zagrożenie ze strony silnych wiatrów, opadów deszczu czy gradu lub burz jak to miewa miejsce w Chorwacji
Pozdrav
P.S. To będę miał "przyjemne ciepełko"
Danka napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):A czy przy tych temperaturach nie istnieje zagrożenie ze strony silnych wiatrów, opadów deszczu czy gradu lub burz jak to miewa miejsce w Chorwacji
Pozdrav
Oj ,Lesiu , jaki Ty marudny jesteś
najpierw miała być Chorwacja ,
wracam , czytam, Leszek jedzie do Bułgarii,
wracam po raz drugi , czytam Leszek jedzie do Grecji
jedź i nie marudź , bo liczę na Twoją relację , ponieważ Grecja jest w naszych planach , może za rok
a jak Ci za ciepło , to jedź na Grenlandię
Danka napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):A czy przy tych temperaturach nie istnieje zagrożenie ze strony silnych wiatrów, opadów deszczu czy gradu lub burz jak to miewa miejsce w Chorwacji
Pozdrav
Oj ,Lesiu , jaki Ty marudny jesteś
najpierw miała być Chorwacja ,
wracam , czytam, Leszek jedzie do Bułgarii,
wracam po raz drugi , czytam Leszek jedzie do Grecji
jedź i nie marudź , bo liczę na Twoją relację , ponieważ Grecja jest w naszych planach , może za rok
a jak Ci za ciepło , to jedź na Grenlandię
RobCRO napisał(a):no dobra, ja też jadę do Grecji i nie panikuję...a co do stanu wyjątkowego, to słyszałem, ale o Macedonii, o Grecji nic nie wiem...w Macedonii tafla jeziora Ohrid obniżyła się z powodu upałów o 7 cm...
PS czy ktoś ma jakieś greckie doświadczenia z podróży stopem w Grecji???
mam małą "zagwostkę" jak jechać z Salonik do Bitoli (korzystam z transportu publicznego)? czy najpierw pociągiem do Floriny i potem stopem do Bitoli - to tylko ok. 30 km? czy naokoło przez Veles pociągami? zależy mi w sumie na czasie, aby szybko trafic do Nizepole, skąd już krok ku Pelisterowi...
Leszek Skupin napisał(a):RobCRO napisał(a):no dobra, ja też jadę do Grecji i nie panikuję...a co do stanu wyjątkowego, to słyszałem, ale o Macedonii, o Grecji nic nie wiem...w Macedonii tafla jeziora Ohrid obniżyła się z powodu upałów o 7 cm...
mam małą "zagwostkę" jak jechać z Salonik do Bitoli (korzystam z transportu publicznego)? czy najpierw pociągiem do Floriny i potem stopem do Bitoli - to tylko ok. 30 km? czy naokoło przez Veles pociągami? zależy mi w sumie na czasie, aby szybko trafic do Nizepole, skąd już krok ku Pelisterowi...
Nie panikuj w Grecji w tym roku wybuchło już "tylko" 1452 pożary 100 pożarów dziennie
Inne wiadomości podają Pożar na Półwyspie Chalcydyckim opanowany
Inne wiadomości Pożar hotelu w Grecji zkłócił wypoczynek polskim turystom
Ciekawie nie jest
Pozdrav
Jola L-G napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):RobCRO napisał(a):no dobra, ja też jadę do Grecji i nie panikuję...a co do stanu wyjątkowego, to słyszałem, ale o Macedonii, o Grecji nic nie wiem...w Macedonii tafla jeziora Ohrid obniżyła się z powodu upałów o 7 cm...
Nie panikuj w Grecji w tym roku wybuchło już "tylko" 1452 pożary 100 pożarów dziennie
Inne wiadomości podają Pożar na Półwyspie Chalcydyckim opanowany
Inne wiadomości Pożar hotelu w Grecji zkłócił wypoczynek polskim turystom
Ciekawie nie jest
Pozdrav
Leszek, ale te wiadomości o pożarach to są z 2006 roku
PAP, JG /18.07.2007 17:09