yzedef napisał(a):Po kilku latach jeżdżenia do Cro, też na namową znajomych mamy wstępny plan jechać raczej do Grecji (po prostu gdzie indziej). Niestety mnie osobiście przeraża ta droga, autem CRO jest dla mnie optymalne z centralnej Polski a Grecja... no cóż 4 dni w drodze z 2tyg. urlopu to trochę słabo . Oczywiście rozważam samolot ale jak teraz patrzę żadna linia jeszcze nie ma lotów na przyszły lipiec a zawsze lubię mieć wszystko zaklepane/zarezerwowane we wrześniu lub październiku. Dla 4 osób koszt przelotu tak do 3 tys. jest ok, płacenie 4-5 tys mija się z celem. Coś doradzicie?, jak to ugryźć ?. Celujemy oczywiście w wyspy, znajomi chcą Lefkadę (bo autem da się radę). Dla mnie może być każda inna wyspa Jońska, Kreta itp.
Jak najlepiej i kiedy zaplanować taki wyjazd samolotem ?. W ostateczności ten jeden raz spróbujemy samochodem i po drodze zwiedzimy coś, wszak widzę że sporo ludzi jeździ i jakoś dają radę... w tej opcji jednak najbardziej szkoda urlopu.
My zajęliśmy się tematem w styczniu czyli dość późno i mieliśmy do Aten. Bilety na sierpień dla 4 osób plus 1 duży bagaż wyszły 2100 w obie strony aeganem. Me miałem tak pierwszy raz. Na drugi raz olal bym bagaż główny tylko podręczny bym wziął. Aegan bardzo fajna linia. Czysto super obsługa jedzenie piwo wino napoje itp.