piekara114 napisał(a):Mnie w przyszłym roku też czeka wyjazd w II połowie lipca....
I przypomniało mi się, ja jeszcze szukam wypożyczalni, co nie robi blokady na kk, cena ciut wyższa zwykle, ale trudno.... I zawsze biorę ubezpieczanie z danej wypożyczalni, bo w wazie W nie chcę płacić sama i potem z ubezpieczycielem się bawić....
Danka to i tak dobra cena: 518+40 ubez., to 40 eur/dobę za klasę C. Muszę przyjrzeć się tej wypożyczalnie.... Skusisz się na relację?
Tak, tylko oni mają tę cenę zarówno w lipcu jak i w sierpniu, a w samym lipcu spokojnie znalazłabym taniej gdzie indziej. W sierpniu już nie, więc wolałam wypożyczalnię z dobrymi opiniami, no i prowadzoną przez Greków.
Ubezpieczenie 40 funtów, czyli ok. 50 euro na rok, ale to i tak ok. Wypożyczalnia dawała dodatkowe tzw. pełne ubezpieczenie za 10 euro na dzień, ale i tak nie obejmowało lusterek, podwozia i takich tam standardowych wyjątków, więc zupełnie bez sensu. To zewnętrzne ma w umowie prawie wszystko, od lusterek po koszty holowania, więc dość korzystne i ewentualne papierkowe sprawy w razie odszkodowania jakoś bym przebrnęła, zwłaszcza że wszystko odbywa się on-line. Bierzemy też tradycyjnie Wojażera z PZU, a jak nas przekonuje agentka, zawarte w nim ubezpieczenie mienia wypożyczonego obejmuje zarówno mieszkanie etc. jak i wypożyczony samochód - pod warunkiem, że to my jesteśmy sprawcami problemu.
Może się skuszę na relację, bo Peloponez zrobił na mnie bardzo duże wrażenie.