Jak sobie z tym poradziłeś?
Już "po" czy "przed"?
Dan_78 napisał(a):Gdzieś czytałem, że nie wyklucza się celowych podpaleń...ponoć brakuje terenów dla deweloperów.
tompakosc napisał(a):Witam,
pozdrawiam wszystkich z Trapezaki na Kefalonii.
Mam pytanie do stałych bywalców. Jestem blisko Pessady, skąd odpływa prom na Zakynthos, nawet wczoraj dotarłem tam rowerem ... W planach było, że popłyniemy na Itakę, ale familia chce Zakynthos, więc ... czego nie robi się dla najbliższych
Wpadłem więc na pomysł, aby odwiedzić na 1 dzień Zakynthos, ale .... własnym autem, bo oferty z kąpielą po 20 min przy wraku i grotach, a potem resztę czasu oczekiwanie na "łaskę" organizatora na powrót statkiem to trochę nie za bardzo jak dla mnie.
I tu moje pytanie, skąd najlepiej na wyspie wybrać się do grot i "zatoki wraku" ? Prom z Kefalonii jest o 7.45, więc ląduję w Ag. Nikolaos o 9. A wypłynięcie z powrotem o 19.45. Najlepiej więc byłoby zaraz po 9 wypłynąć do w/w miejsc, aby pozostało jeszcze czasu na dalszą eksplorację wyspy. Może ktoś coś poradzić jak najlepiej to zorganizować? Sorki, ale Zante nie było w planach, nie przygotowałem się w tym temacie, sytuacja jak widać uległa zmianie, dlatego pytam jak najsprawniej to teraz ułożyć.
Z góry dzięki za pilną pomoc.
Buber napisał(a):Zgadzam się z Myszą ... chyba tylko autostrada i paliwo są droższe.
baunty napisał(a):Buber napisał(a):Zgadzam się z Myszą ... chyba tylko autostrada i paliwo są droższe.
Autostrady w Grecji są tańsze niż w Chorwacji.
Przejazd przez Serbię i Macedonię też był tani.
Nie pamiętam dokładnych kwot (ostatnio w 2017 jechałem).